Μια γωνιά μόνο για εσένα μέσα στο σπίτι

Μετά από μια δύσκολη και αγχώδη ημέρα που πέρασε , η κάθε μια μας  χρειάζεται μια γωνιά όπου θα μπορεί να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

Ναι ναι, ξέρω, κι εσείς όπως κι εγώ άλλωστε, θα θέλαμε να βρεθούμε σ’ ένα πολυτελές spa ή σ’ ένα ανακουφιστικό “studio yoga” , αλλά αφού το σπίτι μας δεν τα διαθέτει και η τσέπη μας δεν τα αντέχει, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε μια ολόδική μας γωνιά, μια «φωλιά» μόνο για  εμάς μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, είναι αρκετά απλό, να δημιουργήσουμε και να οργανώσουμε το δικό μας προσωπικό “άδυτο”,  τον χώρο που θα μας προσφέρει το απαραίτητο δικαίωμα της προσωπικής μας και απαραβίαστης – έστω και για λίγο – ησυχίας και της ανακούφισης, μέσα στο σπίτι μας. 
Σ’ αυτήν την διαδικασία, δεν υπάρχει τίποτα που να είναι σωστό ή λάθος.
Αυτό που πρέπει, πάνω απ’ όλα να κάνετε, είναι να αφήσετε το ένστικτό σας να σας καθοδηγήσει, έτσι ώστε να δημιουργήσετε, το τέλειο  περιβάλλον για τις προσωπικές σας ανάγκες χαλάρωσης.

Το μυστικό, είναι η θέση
Προκειμένου λοιπόν να επιλέξουμε το τέλειο μέρος μέσα στο σπίτι μας, θα πρέπει αρχικά να σκεφτούμε, ποιο είναι πραγματικά το αγαπημένο μας σημείο. Θα μπορούσε να είναι ένα «τυφλό» δωμάτιο, που δεν το πλημμυρίζει ο θόρυβος ή μια ήρεμη γωνιά στο υπόγειο με μια άνετη πολυθρόνα και γύρω στοίβες από βιβλία και περιοδικά. Μπορεί ακόμα να είναι κι ένας χώρος ημιυπαίθριος, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης.
 
Όποιος κι αν είναι λοιπόν αυτός ο χώρος, επιλέξτε τον, μόνο και μόνο επειδή είναι ο αγαπημένος σας μέσα στο σπίτι σας, αδιαφορώντας σε πρώτη φάση,για το πώς θα τον μετατρέψετε στο προσωπικό σας ησυχαστήριο. Εαν τώρα, τυχαίνει αυτός ο χώρος, να μην χρησιμοποιείται και από την υπόλοιπη οικογένεια, σημαίνει ότι έχετε βρει την τέλεια θέση.
Κάποιες παρεμβάσεις βέβαια, θα είναι απαραίτητες όπως:
 Ένα παραβάν, που θα εξασφαλίζει στο χώρο αυτοτέλεια.
 Ένα ζευγάρι ακουστικά, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική σας, χωρίς να σας ενοχλεί ο θόρυβος από το περιβάλλον.
Ακολουθείστε λοιπόν το ένστικτό σας, γιατί μόνο εσείς - καλύτερα από κάθε άλλον - ξέρετε τι είναι αυτό που θα σας ευχαριστήσει και θα σας ικανοποιήσει.

Πως να διακοσμήσετε τον προσωπικό σας χώρο
Η πρότασή μας είναι, να ακολουθήσετε μια λιτή λογική στην οργάνωση και στην διακόσμηση αυτού του χώρου. Τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία, συνήθως προκαλούν απόσπαση της προσοχής, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση.

Αντ’ αυτού λοιπόν, προσθέστε μόνο τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, που θα ενισχύσουν τη χαλάρωση και την απόλαυσή σας:
 Μια άνετη και φιλόξενη μπερζέρα, με σκαμπό για να ξεκουράζετε τα πόδια σας.
 Μια μαλακιά και ζεστή κουβέρτα, για να τυλίγεστε όταν διαβάζετε ή απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική.

Βασικός γνώμονας είναι - πάνω απ’ όλα – να κάνετε τις παρεμβάσεις εκείνες που θα σας εξασφαλίσουν  την μεγαλύτερη άνεση, για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε και να χαλαρώσετε. Τις περισσότερες άλλωστε φορές διαπιστώνουμε, ότι τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας ευχαριστούν περισσότερο.
Κάποια τώρα αντικείμενα, που έχουν να κάνουν με τα ενδιαφέροντά σας, είναι κάτι που θα πρέπει να το προσέξετε, όπως:
 Εάν σας ευχαριστεί να ακούτε μουσική, φροντίστε να υπάρχει στο χώρο ένα CD player με σιντιέρα πολλών δίσκων.
 Αγοράστε ένα MP3 player.Έτσι θα μπορέσετε να εστιάσετεgo στη χαλάρωσή σας κι όχι στην επιλογή ή αλλαγή των CD
 Ένα αγαπημένο έργο τέχνης στον τοίχο, θα βελτιώσει την αύρα του χώρου και θα βοηθήσει στα ταξίδια του μυαλού
 Εάν αγαπάτε τη φύση, ένα μεγάλο βάζο μέσα στο οποίο θα τοποθετείτε όμορφα φρέσκα λουλούδια, θα είναι απαραίτητο.

Να θυμάστε ότι, αυτός ο χώρος είναι το δικό σας λιμάνι και θα πρέπει να μπορεί να σας προφυλάξει από οτιδήποτε σας κουράζει και σας στεναχωρεί, έστω και λίγες ώρες. Έτσι λοιπόν, κάποιες ακόμα προσωπικές πινελιές που θα σας εκφράζουν, θα κάνουν αυτό το καταφύγιο τον πιο αγαπημένο σας χώρο.


fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...