Ανάπλαση επιδερμίδας: Πρόσωπο σαν καινούργιο!

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, εξελίσσονται και οι θεραπείες αισθητικής ιατρικής, για να μας χαρίσουν το πρόσωπο που θέλουμε. Ρυτίδες, χαλάρωση, κηλίδες: Τρεις λέξεις που αποδίδουν σύντομα και περιεκτικά τα σημάδια της γήρανσης. Για να τα αντιμετωπίσετε δραστικά, νέες μέθοδοι προστίθενται στη φαρέτρα των γιατρών, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις σας και να απαλύνουν τα σημάδια του χρόνου. 










Ανάπλαση της επιδερμίδας με Pixel Laser
Μπορεί το μπότοξ να παραμένει ο πιο γρήγορος δρόμος για την άμεση βελτίωση των λεπτών γραμμών, ωστόσο αρκετές γυναίκες το αποφεύγουν, επειδή δεν θέλουν να έχουν ένα ανέκφραστο πρόσωπο.
Τι μπορείτε να κάνετε; «Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε μία θεραπεία με Erbium Pixel Laser», προτείνει ο πλαστικός χειρουργός κ. Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), και εξηγεί: «Το Pixel ή κλασματικό λέιζερ αντιλαμβάνεται την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικροσκοπικά τμήματα (pixels) και στοχεύει στην επιλεκτική καταστροφή με αυτοθερμόλυση των προβληματικών σημείων, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς. Ακριβώς επειδή επεμβαίνει τμηματικά και όχι σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας, ο χρόνος ανάρρωσης είναι μικρότερος. Επιπλέον, επειδή αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, πετυχαίνει, εκτός από τη λείανση των λεπτών γραμμών, να περιορίσει τους πόρους και να δώσει στο πρόσωπο
σφριγηλή, νεανική όψη».

Tι να προσέξετε Μετά την εφαρμογή, ίσως προκληθεί ερυθρότητα την πρώτη ημέρα, η οποία μπορεί να καλυφθεί με make-up, ενώ φεύγει σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες. Επίσης, τις πρώτες 3-4 ημέρες, είναι πιθανό να εμφανιστεί ξηρότητα στο δέρμα. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία και τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας. Απαραίτητη είναι η υψηλή αντιηλιακή προστασία, καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας, επειδή η θεραπεία μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν 2-3 επαναλήψεις, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν
ενδείκνυται αν υπάρχει κάποια σοβαρή δερματική πάθηση και χρειάζεται προσοχή στην εφαρ­μογή όταν υπάρχουν σπίλοι.
Ενδεικτικό κόστος 300 € η συνεδρία.

Σύσφιγξη με τετραπολικές ραδιοσυχνότητες
Για πολλά χρόνια, η μόνη λύση για τη χαλάρωση της επιδερμίδας ήταν η χειρουργική επέμβαση. Όμως, μπροστά στην προοπτική της ολικής αναισθησίας, το νυστέρι, το χρόνο ανάρρωσης που απαιτούσε και την επικινδυνότητά της, λίγες ήταν οι γυναίκες που έπαιρναν την απόφαση να ξαπλώσουν στο χειρουργικό κρεβάτι. Τι μπορείτε να κάνετε; Η μεγάλη ανατροπή έγινε πριν από μία πενταετία περίπου, όταν εμφανίστηκε το Thermage, μια μέθοδος η οποία βασίζεται στην τεχνολογία μονοπολικών ραδιοκυμάτων και δεν απαιτούσε τίποτα από τα παραπάνω. Σήμερα, στις θεραπείες σύσφιγξης προσώπου τη θέση της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας παίρνουν οι τετραπολικές. «Με την τετραπολική ραδιοσυχνότητα επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια στη χρήση της μεθόδου», εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος κ. Σεμίνα Παπανικολάου. «Η ελεγχόμενη ενέργεια, ενώ πηγαίνει σε μεγάλο βάθος, ώστε να διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, διοχετεύεται ομοιόμορφα και, με τη χρήση ενός ειδικού θερμομέτρου, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 41-42 βαθμούς Κελσίου, ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα να προκληθεί θερμικό έγκαυμα. Χάρη στην κατασκευή των ηλεκτροδίων, μπορεί να φτάσει και στα πιο δύσκολα σημεία, όπως τα μάτια. Εφαρμόζεται, επίσης, στην περιοχή του λαιμού για να εξαλείψει το διπλοσάγονο».
Τι να προσέξετε Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα. Συνήθως απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες, 1 φορά την εβδομάδα, και συντήρηση μετά το τέλος τους. Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυνται; Όταν υπάρχουν αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο ερυθηματώδης λύκος, σε περίοδο εγκυμοσύνης, αν υπάρχει καρδιοπάθεια ή καρκίνος, εάν κάποιος έχει βάλει μεταλλικές λάμες μετά από ατύχημα ή παίρνει σκευάσματα για την ακμή που περιέχουν ισοτρετινοΐνη.
Ενδεικτικό κόστος Από 150 € η συνεδρία.

Για πρόσωπο... ακηλίδωτο, φωτοανάπλαση με IPL
Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Γερμανία έδειξε ότι γυναίκες με κηλίδες και πανάδες στο πρόσωπό τους έδειχναν έως και 20 χρόνια μεγαλύτερες από την πραγματική τους ηλικία. «Οι κηλίδες είναι εκδήλωση της φωτογήρανσης», επι­σημαίνει η δερματολόγος κ. Παναγιώτα Ρήγα και προσθέτει: «Το δέρμα μας συλλέγει αθροιστικά από την παιδική μας ηλικία την ηλιακή ακτινοβολία στην οποία εκτίθεται. Υπολογίστε, επίσης, ότι ζούμε σε μιαν ηλιόλουστη χώρα, όπου καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, και ότι η χρήση αντιηλιακού τις περισσότερες φορές δεν γίνεται σωστά».
Τι μπορείτε να κάνετε; Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν οι κηλίδες, επιδεινώνονται και πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου. Κι αν δεν είμαστε αρκετά συνεπείς ως προς την πρόληψη, τι κάνουμε όταν εμφανιστούν τα αντιαισθητικά σημάδια; «Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει ώστε να τις εξαφανίσουμε άμεσα, αλλά μία από τις καλύτερες μεθόδους που χαρίζει σαφή βελτίωση της επιδερμίδας είναι το IPL, ένα σύστημα φωτοανάπλασης με την τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός, το οποίο δρα επιφανειακά και είναι κατάλληλο για όλους τους φωτότυπους. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ακόμη και για τις πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι αναζωογονεί συγχρόνως την επιδερμίδα», συμπληρώνει η κ. Ρήγα.
Τι να προσέξετε Μετά τη θεραπεία, παρουσιάζονται κοκκινίλα και αίσθηση καψίματος, οι κηλίδες σκουραίνουν και εμφανίζουν μια λεπτή κρούστα, η οποία, ανάλογα με την περίπτωση, φεύγει σε 7 με 15 ημέρες, και απαιτείται χρήση αντιηλιακού και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 1-2 μήνες. Γι’ αυτό και το IPL πρέπει να εφαρμόζεται στους μήνες με περιορισμένη ηλιοφάνεια. Κάθε 2-3 χρόνια συνιστάται μία συντήρηση. Ποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα μπορεί να υπάρξουν; Αν χρησιμοποιηθεί πιο δυνατή ενέργεια, ενδέχεται να εμφανιστεί υποχρωμία στη θέση της κηλίδας ή μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.
Ενδεικτικό κόστος 200-300 € η συνεδρία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...