Γυναικείες τσάντες: Χειμώνας 2011

Αληθινό κροκό ή fake animal print; Leopard πάνω σε πραγματική γούνα ή πάνω σε συνθετικό; Δέρμα ή δερματίνη; Μοχέρ ή μαλλί με nylon; Η ποιότητα του υλικού και η φίρμα που αναγράφεται πάνω της είναι τα δύο βασικά κριτήρια που θα ορίσουν την τιμή μιας τσάντας.




Το σχέδιο, το οποίο αντιγράφεται και ανακυκλώνεται, είναι αυτό που θα καθορίσει την απήχηση της τσάντας αυτής στο κοινό –και δη στο γυναικείο.

Οι τσάντες της φετινής χειμερινής σεζόν διακρίνονται για τα διαχρονικά, κλασικά τους σχέδια πάνω σε υλικά που -είτε στην γνήσια είτε στην faux εκδοχή τους- έχουν κερδίσει χρόνια τώρα την προτίμηση των γυναικών. Εμείς αναζητήσαμε τα δημοφιλέστερα φετινά μοντέλα σε brand και budget τσάντες της αγοράς και η τελική επιλογή είναι δική σας.

Di Caprio (Παναγή Τσαλδάρη 129-131, Καλλιθέα - Δείτε στον χάρτη) Ο κ. Γιώργος Μπαγατέλας ξεκίνησε την επιχείρησή του πριν 25 χρόνια, ως βιοτέχνης δερμάτινων ειδών. Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας των ανατολικών χωρών, όμως, σύντομα συνειδητοποίησε πως ήταν πολύ πιο συμφέρον γι’αυτόν να εισάγει τσάντες από το εξωτερικό (Γαλλία και Ιταλία) και να της πουλά με την δική του φίρμα. Οι τσάντες, βέβαια, αυτές είναι από συνθετικό και δερματίνη, όμως η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη και τα σχέδιά τους παρόμοια με αυτά των επώνυμων σχεδιαστών -όχι, όμως, αντιγραφές-μαϊμού. Δεν είναι τυχαίο που από την χονδρική του κ. Μπαγατέλα αγοράζουν και πωλούν τσάντες κάποιες από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρίες υποδημάτων, και μάλιστα σε πολύ πιο υψηλές τιμές.

Εμείς βρεθήκαμε στο κατάστημα λιανικής της φίρμας Di Caprio, εκεί που πρωτοφτάνουν τα μοντέλα πριν διανεμηθούν σε άλλα καταστήματα και σχεδόν διπλασιάσουν την τιμή τους και βρήκαμε μοντέρνες, καθημερινές τσάντες αλλά και αμπιγέ, βραδινά κλατς, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ. Ενδεικτικά, το μοντέλο της φωτογραφίας με το animal print και την κροκό δερματίνη κοστίζει 35 ευρώ (Δείτε και στο Photo Gallery).

Kem Ο βασικότερος λόγος που οι τσάντες Kem διατηρούν πιστό καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια έχει να κάνει με τον συνδυασμό εξαιρετικής ποιότητας -δερμάτινων ως επί το πλείστο- υλικών και δημοφιλών σχεδίων, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες αλλά με γραμμές ευκολοφόρετες για κάθε γυναίκα. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η εταιρία έχει διατηρήσει τις τιμές της σε λογικά για την εποχή επίπεδα, μας δίνει έναν παραπάνω λόγο να τις προτιμούμε.
Η τσάντα της φωτογραφίας είναι από συνθετικό υλικό τύπου soft mat και κρεμιέται στον ώμο.
Τιμή: 68 ευρώ.
Θα την βρείτε στα καταστήματα Kem (δείτε τις διευθύνσεις), ενώ μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ.
Carpisa Ποιότητα, στιλ και ασυναγώνιστες τιμές είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις ιταλικές τσάντες Carpisa τόσο δημοφιλείς και στην ελληνική αγορά, παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας τους. Από τον χειμερινό κατάλογο της εταιρίας ξεχωρίσαμε την μάλλινη τσάντα της φωτογραφίας, σε αποχρώσεις του γκρι –το μαλλί στις τσάντες φέτος αποτελεί must. Το στιλ αυτό διατίθεται και σε σχέδιο με μακρύτερο χερούλι καθώς και σε αποχρώσεις του καφέ.
Τα συγκεκριμένα μοντέλα αναμένονται στα ελληνικά καταστήματα Carpisa περί τα τέλη Νοεμβρίου, σε τιμές που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 60 ευρώ.
Καταστήματα Carpisa υπάρχουν σε όλη την Αθήνα και στην Λάρισα –δείτε διευθύνσεις εδώ.

Folli Follie Με το πολλά υποσχόμενο όνομα “All eyes on you”, η χειμερινή συλλογή τσαντών της Folli Follie κλέβει την παράσταση, με αρτιστίκ σχέδια για όλες τις ώρες της ημέρας. Μάλιστα, για να μην σας πιάσει το μάτι, η εταιρία έχει προσθέσει υπερρεαλιστικά σχέδια του ματιού σε όλα σχεδόν τα σχέδιά της.
Από τα μοντέλα της συλλογής, ξεχωρίσαμε το λαμπερό κλατς τσαντάκι της συλλογής Party, ιδανικό για τις βραδινές σας εμφανίσεις.
Τιμή: 140 ευρώ.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα Folli Follie (δείτε τις διευθύνσεις), ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και από το online κατάστημα της εταιρίας.

Benetton Ιδανικές για καθημερινή χρήση, ειδικά από όσες προτιμούν το casual look, οι τσάντες Benetton διακρίνονται για την ευχρηστία τους και τα πολύ βολικά τους σχέδια. Φέτος η Benetton έχει να προτείνει τσάντες από συνθετικό δέρμα και ταμπά, σε γήινες αποχρώσεις του καφέ αλλά και σε ροζ. Την παράσταση κλέβουν τα μάλλινα μοντέλα και αυτά από fake fur, όπως αυτό της φωτογραφίας, σε μεγάλες διαστάσεις ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες καθ’όλη την διάρκεια της μέρας.
Τιμή: 70 ευρώ
Θα το βρείτε είτε στα καταστήματα Benetton 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...