Πώς να αγοράζετε βολβούς

Όταν αγοράζετε βολβούς προσέξτε να είναι φουσκωτοί και το βάρος τους να είναι ανάλογο με το μέγεθός τους. Αποφεύγετε τους μαλακούς και ζουλιγμένους βολβούς γιατί πιθανόν να είναι σάπιοι. Επίσης αποφεύγετε τους ξερούς ελαφρούς και αφυδατωμένους βολβούς γιατί έχουν χάσει την απαραίτητη υγρασία τους που χρειάζεται για να βλαστήσουν
Οι μεγαλύτεροι βολβοί συνήθως δίνουν τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα οι μεγαλύτερες τουλίπες  και νάρκισσοι παράγουν μεγαλύτερα λουλούδια σε ψηλότερα και παχύτερα κοτσάνια. Αλλά αν δεν έχετε πρόβλημα να περιμένετε ένα δυο χρόνια για να δείτε τους βολβούς σας να πολλαπλασιάζονται μόνοι τους στον κήπο σας μπορείτε να πετύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μικρότερα μεγέθη σε πολλά είδη βολβών που το χαμηλότερο κόστος τους τα κάνει μια καλή αγορά.
Διαλέξτε μόνο αυτούς τους βολβούς που ταιριάζουν στο έδαφος και στο κλίμα της περιοχής σας. Ο πιο εύκολος τρόπος να δείτε ποιοι είναι αυτοί οι βολβοί είναι να ρίξετε μια ματιά στους κήπους της γειτονιάς σας. Για μεγαλύτερη άνεση και λιγότερα προβλήματα, φυτέψτε στον κήπο μόνο ανθεκτικούς βολβούς που μπορούν να μείνουν στο έδαφος τον χειμώνα. Αυτοί οι σκληραγωγημένοι φθινοπωρινής φύτευσης βολβοί εγκλιματίζονται επίσης πιο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναπαράγονται από μόνοι τους και θα ανθίζουν στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο χωρίς να χρειάζονται μεταφύτευση. 


Περισσότερες λεπτομέρειες για καλύτερη αγορά.

  • Αν αγοράζετε βολβούς σε διάφορα είδη και χρώματα είναι καλό να τους ταξινομήσετε κατά είδος ή κατά χρώμα
  • Αν θέλετε να φυτέψτε διαφορετικούς τύπους βολβών, κοντά τον έναν με τον άλλο, αγοράστε βολβούς σε ένα χρώμα για να δημιουργήσετε ένα έντονο θέμα.
  • Αγοράστε και φυτέψτε βολβούς όσο το δυνατό πιο νωρίς. Έτσι θα βρείτε καλύτερη ποιότητα βολβών στην αγορά αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία.
  • Αν θέλετε να φυτέψετε βολβούς σε ζαρντινιέρες και γλάστρες στα μπαλκόνια και τα παράθυρά σας, αγοράστε και χρησιμοποιείστε μικρούς, λεπτεπίλεπτους βολβούς.
  • Οι ανεμώνες πρέπει πρώτα να μουλιάσουν λίγο στο νερό.
  • Οι νεραγκούλες φυτεύονται με τα "ποδαράκια προς τα κάτω.
  • Οι νάρκισσοι πολλές φορές μπορούν να διαιρεθούν.
  • Αγοράζετε βολβούς σε ποσότητες. Έτσι η αγορά σας θα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...