Ανοιξιάτικα Μυστικά Ομορφιάς

Η άνοιξη ήρθε και μαζί της έφερε ηλιόλουστα πρωινά, περισσότερες ώρες φως ημέρας, άνοδο της θερμοκρασίας και... ακόμα καλύτερη διάθεση! Εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips για ένα πετυχημένο μακιγιάζ με οδηγό τα χρώματα της άνοιξης.

Πρόσωπο-Δέρμα
-Το μακιγιάζ την άνοιξη οφείλει να ‘ναι φρέσκο κι ελαφρύ. Δεν θα πρέπει να ‘μαστε υπερβολικές με την ποσότητα του make up. Αν θέλουμε περισσότερη κάλυψη σε κάποια σημεία, το concealer είναι ιδανικό.

-Δεν ξεχνάμε ότι πάντα θα πρέπει να προσαρμόζουμε την απόχρωση του make up με το ανανεωμένο χρώμα που παίρνει το δέρμα μας απ’ τον ήλιο όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

-Επιλέγουμε ένα προιόν με δείκτη προστασίας απ' τον ήλιο για να ‘μαστε και προστατευμένες.

Φέτος δοκιμάσαμε το Make Up με άγριο τριαντάφυλλο του Κορρέ SPF 20 και μας άρεσε η ελαφριά υφή του.

-Την άνοιξη η πούδρα μας θα πρέπει να 'ναι διάφανη, σχεδόν αέρινη κι αόρατη.

-Για να επιτύχουμε την αέρινο άγγιγμα με την πούδρα μας, θ’ απλώσουμε μ’ ένα φαρδύ πινέλο με απαλές κινήσεις ξεκινώντας απ’ το μέτωπο και με φορά προς τα έξω δηλαδή προς τα μαλλιά μας. Μετά την εφαρμογή με δυo-τρεις τελικές κινήσεις θα διώξουμε την περίσσια ποσότητα.

-Oι περισσότερες απο εμάς επιλέγουν πούδρα- bronzer για να χαρίσουν στο προσωπό τους και τη λάμψη που προσφέρει η μαυρισμένη επιδερμίδα. Θα πρέπει να 'μαστε πολύ προσεκτικές στην εφαρμογή μιας τέτοιας πούδρας, αφού η υπερβολή οδηγεί σε λάθος αποτελέσματα.


THE BODY SHOP - Nature’s Mineral Bronzer
, πούδρα που θα περάσετε στα σημεία που θέλετε να 'χετε φυσικά highlights όπως το μέτωπο, τα μάγουλα και το πιγούνι.


Μάγουλα

-Σίγουρα το αγαπημένο προιόν της άνοιξης. Το ρούζ δίνει λάμψη στα σημεία που βλέπει ο ήλιος. Μπορούμε να επιλέξουμε ροζ, κοραλλί, ροδακινί και πιο έντονες αποχρώσεις όσο πλησιάζει το καλοκαίρι κι η επιδερμίδα μας γίνεται πιο σκούρα.

-Δεν υπερβάλλουμε με το ρούζ αφού είναι ένα προιόν που περιέχει χρώμα. Εύκολα μπορούμε να κάνουμε λάθος, αλλά δεν θα διορθωθεί εύκολα. Αν δεν είμαστε σίγουρες δοκιμάζουμε με λίγη ποσότητα την οποία προσθέτουμε κάθε φορά ελέγχοντας το αποτέλεσμα και φυσικά παραμένοντας στα ίδια σημεία.
Μάτια
-Το μακιγιάζ των ματιών την άνοιξη μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αγαπημένα χρώματα. Ροζ, ροδακινί, μωβ, γαλάζιες αποχρώσεις στις σκιές ματιών κι έχουμε όλο το χρόνο για να παίξουμε με τα χρώματα. Πειραματιστείτε με χρώματα που μέχρι τώρα δεν τολμούσατε, όπως το κίτρινο ή το ανοιχτό πράσινο.

Βρήκαμε ωραίες αποχρώσεις στις σκιές της AVON με πουδρένια σύνθεση που αναμειγνύεονται ομοιόμορφα.

-Βάλτε στο κάτω μέρος του νεσεσέρ το μαύρο μολύβι και ξεχάστε το, τουλάχιστον για τα πρωινά. Για να τονίσετε το περίγραμμα των ματιών σας δοκιμάστε να τραβήξετε μια απαλή γραμμή με το λοξό μικρό πινέλο σας που πριν έχετε βουτήξει στην σκιά που κυριαρχεί στο μακιγιάζ των ματιών σας.

-Μπόλικη μάσκαρα, πρωί και βράδυ όλες τις εποχές του χρόνου. Μάυρη και με πολλές στρώσεις. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο...

Extra Tip: Δεν κρατάμε την μάσκαρα 6 μήνες μετά το ανοιγμά της. Πετάμε την βάση της συσκευασίας κρατάμε το βουρτσάκι γιατί θα μας φανεί χρήσιμο (βλ. παρακάτω).
Φρύδια
Καλοσχηματισμένα και περιποιημένα. Δίνουν εκφραστικότητα στο πρόσωπο μας και οφείλουμε να 'μαστε πολύ προσεκτικές στη φροντίδα τους.

Χρησιμοποιουμε το βουρτσάκι απο μια παλιά μάσκαρα, αφού το 'χουμε πλύνει, το ψεκάζουμε με λίγη λακ μαλλιών και τιθασεύουμε τα φρύδια μας... Παίρνουν και μια λάμψη!

Χείλη
-Στο ανοιξιάτιο μακιγιάζ κυριαρχεί το χρώμα κι η απλότητα. Τα πρωινά που βιαστικά φεύγουμε απ' το σπίτι, αρκεί η αντηλιακή μας (απαραίτητο!), δυό τρείς στρώσεις μάσκαρα κι ένα ρόζ, κοραλλί ή ό,τι χρώμα lip gloss επιλέξουμε. Με τρείς κινήσεις έχουμε προστασία, λάμψη και ζωντανό χρώμα.


Το έλαιο από Κεράσι στο Lip Gloss του Κορρέ ενυδατώνει και μαλακώνει τα χείλη. Οι βιταμίνες E και C προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...