Πώς Να... Αυξήσετε Τις Πιθανότητες Να Βρείτε Δουλειά

Δυστυχώς στη σημερινή εποχή, εν μέσω κρίσης και μετά από όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που έχουμε υποστεί, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι απολύσεις συνεχίζονται σωρηδόν. Το να βρούμε δουλειά, σίγουρα δεν είναι εύκολο και κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί πως με κάποιο μαγικό τρόπο θα συμβεί αύριο. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε, έστω και λίγο, τις πιθανότητες.
Αρχικά... Ηρεμία!
Αν η απόλυση είναι πρόσφατη, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας, τον ελάχιστο χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε για να ηρεμήσουμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμονεύει ο κίνδυνος μίας συνέντευξης, όπου λόγω του εκνευρισμού που προήλθε από την απόλυση, ίσως άθελά μας να ξεστομίσουμε κακόβουλα σχόλια για τους πρώην εργοδότες μας. Και πιστέψτε με, κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας.


«Ενδυνάμωση» του βιογραφικού
Ο εμπλουτισμός του βιογραφικού μας μπορεί να αποτελέσει καίρια στρατηγική. Η εισαγωγή σημαντικών λεπτομερειών, που θα αποδεικνύουν τη λειτουργικότητα και τη σπουδαιότητα της ύπαρξής μας στην πρόσφατη εργασία μας, θα διαφωτίσουν τους μελλοντικούς μας εργοδότες για τη χρησιμότητά μας. Η αναζήτηση εργασίας, είναι μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει -δυστυχώς- αρκετούς μήνες. Στο μεσοδιάστημα αυτό, μπορούμε να επιλέξουμε να μάθουμε μία επιπλέον ξένη γλώσσα, να πάρουμε μία πιστοποίηση γνώσης χρήσης Η/Υ ή να παρακολουθήσουμε επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια.


Δικτύωση
Το να ξετρυπώσουμε από το παρελθόν μας πρώην συνεργάτες, παλιούς συναδέλφους και κάθε είδους επαγγελματική γνωριμία, έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να αποβεί χρήσιμο. Κάποιος, κάπου, κάποια στιγμή μπορεί να γνωρίζει μία εταιρία που ψάχνει κάποιον, ή αν είμαστε ακόμα πιο τυχερές, να ψάχνουν προσωπικό στην εταιρεία που δουλεύει κάποιος φίλος μας. Η ύπαρξη ενός γνώριμου προσώπου μπορεί να συντελέσει και στη δική μας ηρεμία, αλλά και στην πληρέστερη άποψη του υποψήφιου εργοδότη μας.

Συστάσεις
Η ύπαρξη συστατικών επιστολών, μπορεί να καλύψει ή μέχρι και να «εξαλείψει» το γεγονός ότι έχουμε απολυθεί από την προηγούμενη δουλειά μας. Αν έχουμε στα χέρια μας θετικές συστάσεις από πρώην εργοδότες, προϊσταμένους ή και συναδέλφους που να δείχνουν τη λειτουργικότητα και την εντιμότητά μας, τότε το αρνητικό συννεφάκι της απόλυσης θα «ελαφρύνει» αρκετά.

Ειλικρίνεια Είναι προτιμότερο κάποιες φορές, τα «κακώς κείμενα» να τα αναφέρουμε από μόνες μας, πριν προλάβουν να μας ρωτήσουν. Μπορούμε λοιπόν, με ηρεμία και χαλαρό ύφος, να εξηγήσουμε χωρίς πολλές λεπτομέρειες, τους λόγους που απομακρυνθήκαμε από την τελευταία μας εργασία και έτσι να κερδίσουμε έξτρα πόντους.


Θετική στάση
Η σκιά της απόλυσης μπορεί να μας καταδιώκει και κάποιοι εργοδότες να είναι ιδιαίτερα αρνητικοί σε μία τέτοια κατάσταση, αλλά η θετική στάση και η αυτοπεποίθηση μπορούν να αλλάξουν κάπως τα πράγματα. Αν αποδείξουμε πρώτα στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, τότε θα αποδείξουμε και σε όλους τους άλλους τις ικανότητές μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...