Fashionistas ετών... 5

Μέχρι πέρσι φορούσατε στο παιδί σας ό,τι θέλατε εσείς. Ακόμα και η αποκριάτικη στολή του ήταν αποκλειστικά δικής σας επιλογής. 
Τι άλλαξε και το θέμα του ντυσίματος μετατράπηκε σε μια καθημερινή διαμάχη που, εκτός των άλλων, σας εξαντλεί; Μα, η ανάγκη του να διαφοροποιηθεί.

Αφήστε το, λοιπόν, να κάνει τη μικρή του «επανάσταση» και φανείτε πιο διπλωματική.
-Καταρχήν, χωρίστε τα ρούχα σε δύο κατηγορίες: τα καθημερινά και τα καλά, που θα του εξηγήσετε πότε μπορεί να τα φορά. 
- Από τα πρώτα, επιτρέψτε του να φορά όποια θέλει εκείνο, με την προϋπόθεση να είναι πάντα καθαρά!
- Αν, τώρα, επιμένει να βάλει το αγαπημένο του κοντομάνικο ενώ έξω… χιονίζει, προτείνετέ του να το φορέσει πάνω από ένα σχετικά λεπτό μονόχρωμο φούτερ - μια «μοδάτη» και συγχρόνως συμβιβαστική λύση που θα το ικανοποιήσει.
- Αν, πάλι, προτιμά τα παντελόνια με λάστιχο αντί για κουμπάκια ή φερμουάρ ή τις φούστες (στην περίπτωση που είναι κορίτσι), απλά κάντε του/της το χατίρι. Μάλιστα, στην επόμενη βόλτα σας στα μαγαζιά, προτρέψτε το να εκφράσει τη γνώμη του και σεβαστείτε τη.
- Όσον αφορά τις αποκριάτικες στολές, οδηγήστε το σε ένα κατάστημα με πολλές επιλογές. Εξηγήστε του ποιες προορίζονται για το σωματότυπο και την ηλικία του, με ποιες δεν θα κρυώνει, κι αφήστε το ελεύθερο να διαλέξει, χωρίς να σκέφτεστε τι ονειρευόσασταν (και ποτέ δεν αποκτήσατε...) εσείς όταν ήσασταν μικρή!
- Ο βασικότερος κανόνας είναι να θυμάστε ότι κάθε παιδί θέλει να αισθάνεται άνετα ανάμεσα στους συμμαθητές και τους φίλους του. Ωστόσο, στην πιθανή ερώτηση «γιατί εκείνος κυκλοφορεί με αυτά τα super αθλητικά παπούτσια και όχι εγώ;», απαντήστε του ότι έχετε τη διάθεση να του προσφέρετε ό,τι επιθυμεί (και θα ψάξετε να βρείτε κάτι παρόμοιο), όμως δεν είστε πάμπλουτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...