Δώστε Νέα Πνοή Στα Καθίσματά Σας

Στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, η αλλαγή της διακόσμησης του χώρου μας μπορεί να θεωρηθεί περιττή πολυτέλεια. Επειδή όμως ως γνήσιες γυναίκες, μας αρέσουν οι συχνές αλλαγές, σας παρουσιάζουμε έναν υπέροχο τρόπο για να ανανεώσετε το χώρο σας οικονομικά κι εύκολα.

Πολύ σπουδαίο στοιχείο στη διακόσμηση του σπιτιού και στη συνολική του εικόνα, παίζουν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες, τα σκαμπό και γενικά όλα τα καθίσματα που υπάρχουν στο χώρο. Έτσι λοιπόν, αν αλλάξουμε λιγάκι την αισθητική των καθισμάτων, τότε φαινομενικά η αλλαγή θα είναι τεράστια στο σύνολο.


Τα βήματα είναι σχετικά απλά και κατανοητά...
Αρχικά πρέπει να καθορίσουμε ποια καθίσματα θέλουμε να αλλάξουμε. Αν για παράδειγμα στόχος μας είναι οι καρέκλες της κουζίνας ή της τραπεζαρίας, τότε τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Αν όμως θέλουμε να ασχοληθούμε με τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, τότε τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα.

Φυσικά αν ανήκουμε στις τυχερές που τα καλύμματα των επίπλων, είναι με φερμουάρ, τότε εδώ είναι που γίνονται ακόμα πιο βατά τα βήματα. Αφού διαλέξουμε το ύφασμα που θέλουμε, παίρνουμε τα μέτρα όλων των μαξιλαριών και στη συνέχεια ράβουμε τις καινούριες θήκες. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πιστέψτε με, καταρχήν δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και δεύτερον... κρίση έχουμε, δεν θα ήταν κακό να κάνουμε και κάτι μόνες μας.

Προσοχή χρειάζεται στον τρόπο που θα αφαιρέσουμε και θα τοποθετήσουμε τις νέες θήκες, για να μην «πληγώσουμε» τα μαξιλάρια, αλλά και να μην καταστρέψουμε τα υφάσματα. Απαιτούνται μαλακές κι ήρεμες κινήσεις.


Ακόμα κι αν το μαξιλάρι της καρέκλας είναι κολλημένο πάνω της, μπορούμε να αλλάξουμε το ύφασμα του καθίσματος. Θα χρειαστούμε ένα τετράγωνο κομμάτι υφάσματος που να είναι αρκετό για να καλύψει το κάθισμα αλλά να έχει και μερικά εκατοστά περίσσευμα περιμετρικά, για να μπορέσουμε να το συνδέσουμε με το κάθισμα. Επίσης θα χρειαστούμε ένα κατσαβίδι κι ένα ψαλίδι. Αν το επιθυμούμε μπορούμε να αυξήσουμε το γέμισμα του καθίσματος, τοποθετώντας κάποιο πρόσθετο υλικό για να φουσκώσει λίγο παραπάνω. Αφού αφαιρέσουμε το κάθισμα, με προσοχή αφαιρούμε το παλιό ύφασμα και στη θέση του τοποθετούμε το νέο. Το συνδέουμε στο κάθισμα είτε με ειδικό συρραπτικό, είτε με μία ισχυρή κόλλα.


Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορούμε και να ντύσουμε εύκολα μία απλή καρέκλα, με ύφασμα της αρεσκείας μας και φυσικά να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της. Ειλικρινά, θα με θυμηθείτε... Η αλλαγή στα υφάσματα των καθισμάτων, μπορεί να αποφέρει τεράστια αλλαγή στη συνολική αισθητική του χώρου, στη ζεστασιά και το στιλ του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...