Ενυδάτωση, λιπαρότητα, ακμή... Εύκολες μάσκες ομορφιάς για κάθε ανάγκη!

Κανόνας: μια φορά την εβδομάδα πρέπει να σπας το beauty routine σου και να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου για μια μάσκα τουλάχιστον. 

Και ποια μέρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη από την σημερινή; Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου και όλη την καλή διάθεση να επιστρέψεις στο γραφείο λαμπερή και ανανεωμένη, φυσικά! 
Φυσικές είναι και οι συνταγές για μάσκες που ζητήσαμε και από την αισθητική δερματολόγο Δήμητρα Σκούρα να μας αποκαλύψει! Απλώς βρες αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, πήγαινε για μερικά λεπτά μέχρι την κουζίνα σου και κάνε αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Μάσκα για ρυτίδες και ενυδάτωση
Ανάμειξε 1 κουταλιά πρόπολη, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά γιαούρτι και λίγο βασιλικό πολτό. Εφάρμοσε στο δέρμα σου για 20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό.
Είναι μια θαυμάσια μάσκα για την φροντίδα της ώριμης επιδερμίδας και το σημαντικό είναι πως θα την έχεις φτιάξει μόνη σας, χωρίς καθόλου κόπο και έχοντας ξοδέψει ελάχιστα χρήματα γι'αυτό!
Γιατί λοιπόν να περιμένεις να πας στην αισθητικό σου;

Μάσκα για λιπαρά δέρματα
Ανακάτεψε 2 κουταλιές κορν φλάουερ με ροδόνερο, πρόσθεσε 1 κουταλιά μέλι, 4 σταγόνες λεβάντα κι έτοιμη!
Εφάρμοσε στο πρόσωπο σου για 20' λεπτά και μετά ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνοντας τη μάσκα αυτή μια φορά την εβδομάδα θα δεις την ποιότητα του δέρματός σου να αλλάζει!

Μάσκα κατά της ακμής
Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο. Αν είσαι μέσα σε αυτούς, σίγουρα θα έχεις ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να την αντιμετωπίσεις. Η αισθητική δερματολόγος Δήμητρα Σκούρα μας δίνει την παρακάτω DIY μάσκα που υπόσχεται να μειώσει το πρόβλημα! Πώς;
Ανακάτεψε 2 κουταλιές σκόνης καολίνης (θα τη βρεις σε μεγάλα super market ή καταστήματα με φυτικά προϊόντα) με ροδόνερο ή ανθόνερο. Πρόσθεσε έπειτα 1 σταγόνα από τα παρακάτω αιθέρια έλαια: χαμομήλι, λεβάντα, θυμάρι. Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπο και άφησέ τη να στεγνώσει για 25 λεπτά. Αφαίρεσε με χλιαρό νερό.


http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...