Άντρες: μύθος και πραγματικότητα, volume I

Πόσες στερεοτυπικές φράσεις μπορείτε να σκεφτείτε σε δέκα δευτερόλεπτα που να προσδιορίζουν την αντρική ύπαρξη; Τουλάχιστον πέντε, αν το καλοσκεφτείτε. Κι όμως, να που μερικά από τα πιο κλισέ πράγματα που ξέραμε για τους άντρες, απλά δεν ισχύουν.

       1. Οι άντρες δεν είναι συναισθηματικοί: έρευνες έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι και συναισθηματικοί από τις γυναίκες. Δυστυχώς όμως, αιώνες τώρα, εχουνε πειστεί ότι ο ρόλος τους είναι να είναι σοβαροί, στιβαροί κι ανεξιχνίαστοι. Αν μια γυναίκα ασχοληθεί έστω και λίγο με το να δει τα πραγματικά αισθήματα ενός άντρα και να τον βοηθήσει να τα εκφράσει, είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθεί με έναν εξαιρετικό σύντροφο.

       2. Το μόνο που σκέφτονται είναι το sex: με δεδομένο ότι όντως το sex είναι πολύ σημαντικό για έναν άντρα, ας πάμε παρακάτω: αν ξέραμε εμείς οι γυναίκες πόσο οι άντρες επιθυμούν τη μονιμότητα σε μια σχέση, θα σοκαριζόμασταν. Το σεξ στην πραγματικότητα για τον άντρα είναι περισσότερο σε φαντασιακό επίπεδο παρά σε ρεαλιστικό.

       3. Ο άντρας είναι η δουλειά του: σκεφτείτε την κοινωνική και ψυχολογική πίεση που κουβαλάνε οι άντρες από παιδιά, γνωρίζοντας ότι πρέπει να διαπρέψουν επαγγελματικά και να στηρίζουν οικονομικά την οικογένειά τους. Είναι τόσο βαθιά ριζομένη αυτή η ιδέα μέσα τους που το έχουν αποδεχθεί σαν κομμάτι του εαυτού τους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κανείς δεν είναι η δουλειά του. Βοηθήστε τους να αποδεσμευθούν από αυτή την ιδέα και θα δείτε έναν άντρα πιο ολοκληρωμένη και ευτυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...