Φόβος: ένα καταλυτικό συναίσθημα

Ο φόβος είναι ένα βαθιά ανθρώπινο συναίσθημα, πολυεπίπεδο και απροσδιόριστο. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ένα συναίσθημα περιοριστικό. Οτιδήποτε φοβόμαστε το αποφεύγουμε, με αποτέλεσμα να χάνουμε μερικά από τα πιο ουσιαστικά πράγματα σε αυτή τη ζωή. 

       1. μη φοβάστε την αποτυχία. Στην πραγματικότητα η έννοια «αποτυχία» δεν υπάρχει. Αποτυχία είναι αυτό που μας συμβαίνει και που νιώθουμε όταν χάνουμε την προοπτική των καταστάσεων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που νιώθουν «αποτυχημένοι» επειδή έχασαν τη δουλειά τους, για παράδειγμα. Κι όμως, η αξία μας σαν άνθρωποι, οποία σχέση έχει με το επάγγελμά μας; Ξαναβρείτε, λοιπόν, την αληθινή αξία των καταστάσεων και σταματήστε να λιθοβολείτε τον εαυτό σας. 

       2. μη φοβάστε τα κοπλιμέντα: η ταπεινοφροσύνη είναι ένα συναίσθημα υπερεκτιμημένο. Αν είστε καλοί σε κάτι και ο κόσμος δείχνει να σας το αναγνωρίζει, μη κοιτάτε από την άλλη. Αποδεχθείτε τα καλά λόγια και προσπαθήστε να γίνετε ακόμη καλύτεροι σε αυτό που οι άλλοι σας θαυμάζουν.

       3. μη φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας: εάν σας συμπαθούν όλοι, τότε σημαίνει ότι δεν λέτε και πολλά. Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τον συμπαθούν όλοι. Μη προσπαθείτε να είστε αρεστή σε όλο τον κόσμο. Προσπαθήστε να είστε αληθινή με όσα πιστεύετε. Τότε, και μόνο τότε, θα έχετε γύρω σας πραγματικούς φίλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...