Η πεθερά «φωτεινός παντογνώστης»

Ή έτσι νομίζει τουλάχιστον.

Έχω απεριόριστο σεβασμό για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, σας μιλάω ειλικρινά, και αναγνωρίζω και την πείρα της ηλικίας τους. Από την άλλη πλευρά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που τα ξέρει όλα και τέλεια.

Η πεθερά κα Π (ναι Π και όχι Χ, γιατί και την ξέρω, και εδώ το Π της πεθεράς, είναι πραγματικά κεφαλαίο!), δεν υπάρχει κάτι να μην κάνει καλύτερα από τη νύφη της.  Μαγειρεύει καλύτερα, είναι καλύτερη νοικοκυρά, καλύτερη μαμά, καλύτερη επαγγελματίας (όταν δούλευε), καλύτερη οδηγός (κι ας είναι το αμάξι της ριγέ από τις γρατζουνιές), καλύτερη στα πάντα. Και φυσικά, δεν σταματάει να το λέει και να το τονίζει στη νύφη της, την οποία και κόντευε να τρελάνει.

Τελικά, η νύφη αναγνώρισε την ...κατωτερότητα της και σταμάτησε να μαγειρεύει, αφού η πεθερούλα της το έκανε καλύτερα, πήρε γυναίκα για τις δουλειές του σπιτιού και παρακάλεσε την πεθερά της που «ξέρει καλύτερα» να την καθοδηγεί και την παρακάλεσε επίσης, να παίρνει τα παιδιά αυτή από το σχολείο, διότι είναι πιο προσεκτική οδηγός από την ίδια. Αυτό δε το Σαββατοκύριακο, θα της τα αφήσει κιόλας, να πάει ένα ρομαντικό ταξιδάκι με τον άντρα της, οι δυο τους, αφού η πεθερούλα σαν εξαιρετική μαμά, είναι και εξαιρετική γιαγιά.

Λέτε του ...φωτεινού παντογνώστη να του διαφεύγει ο Σωκράτης και το ρητό του, «ένα ξέρω, ό,τι δεν ξέρω τίποτα», και τελικά να το πληρώσει ακριβά;  


http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...