Διαγνώστηκες με καρκίνο του μαστού; Δεν είσαι μόνη σου...

Από τη στιγμή που μια γυναίκα διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού, μόνον ο ειδικός μαστολόγος θα της υποδείξει τι πρέπει να κάνει.

Καταρχάς, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι μόνη. Η ψυχολογική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική. Κι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
“Εμείς συνεργαζόμαστε με όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και οι γυναίκες που μόλις έχουν χειρουργηθεί, μπορούν να καλέσουν στο σύλλογό μας και να ζητήσουν στήριξη. Θα πάρω στοιχεία και θα στείλω μια εθελόντρια που έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο, έχει υποβληθεί σε παρόμοιο είδος επέμβασης. Για να υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ τους. Μπορούμε μόνο εφόσον η ασθενής ζητήσει την βοήθειά μας” εξηγεί η Κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Πάρτσια που εργάζεται στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Θεσσαλονίκης.
“Με βάση την εμπειρία της η εθελόντρια μπορεί και στηρίζει την κάθε γυναίκα που νοσεί συναισθητικά και πρακτικά. Είναι η κοινή εμπειρία, η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Η γυναίκα που νοσεί θα δει μπροστά της την εθελόντρια η οποία είναι καλά και έχει περάσει από το σημείο που η ίδια είναι σήμερα. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι "σε ένα χρόνο θα είμαι και εγώ έτσι. Θα είμαι καλά". Είναι αυτή η βοήθεια που πολλές φορές μπορεί να είναι και πιο σημαντική από έναν επαγγελματία” εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Πάρτσια.
  
ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...

Μια γυναίκα μπορεί να απευθυνθεί στο Άλμα Ζωής και να λάβει την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
- Η άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που επιφέρει η διάγνωση καρκίνου μαστού.
- Η διαχείριση δυσάρεστων συναισθημάτων (άγχος, φόβος μετάστασης, φόβος θανάτου, κατάθλιψη).
- Η αποδοχή της νέας εικόνας σώματος.
- Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες ζωής.
- Η εκπαίδευση σε δεξιότητες για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
Μια γυναίκα μπορεί να επικοινωνήσει με το Άλμα Ζωής και να βρει τη στήριξη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την ασθένεια με τους εξής τρόπους:
Ατομική Συμβουλευτική: Η ατομική συμβουλευτική, δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη μας, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους.
Συμβουλευτική Ζεύγους: Στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης των συντρόφων, στην καλύτερη επικοινωνία τους, στην αναγνώριση των αναγκών του κάθε συντρόφου, στην επίλυση προβληματικών «περιοχών» κλπ.
Ομάδα Διαχείρισης Άγχους: Το άγχος αποτελεί αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Στόχος δεν είναι να μην έχουμε ποτέ ξανά άγχος, αλλά να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε.
Ομάδα Στήριξης Γυναικών Υπό Χημειοθεραπεία: Στόχος της ομάδας είναι η στήριξη των γυναικών που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτήν τη θεραπευτική διαδικασία, η επεξεργασία και επίλυση των θεμάτων που τις απασχολούν, η αναγνώριση και επεξεργασία των συναισθημάτων και φόβων που τις ανησυχούν και η εκμάθηση δεξιοτήτων χαλάρωσης που θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.
Ομάδα Στήριξης Γυναικών με Μετάσταση: Στόχος της ομάδας είναι η αναγνώριση και επεξεργασία των φόβων και των ανησυχιών που προκύπτουν, η έκφραση και ανακούφιση των δυσάρεστων συναισθημάτων, η κινητοποίηση προς μια ενεργό επίλυση του παρόντος προβλήματος, η αποδοχή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες.
Ομάδα Οριοθέτησης και Επικοινωνίας: Στόχος της ομάδας είναι η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων και δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία με τους άλλους, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και του αισθήματος προσωπικής ευθύνης για τη λειτουργική διαχείριση των δυσκολιών στις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και η εκπαίδευση σε δεξιότητες που συμβάλλουν στην οριοθέτηση και στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους άλλους.

ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ:

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής"

Έδρα: Αθήνα
Αριστοτέλους 79-81, 10434 Αθήνα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2104180006
Φαξ: 2104180016
E-mail: breastca@otenet.gr
Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης: 2108253253

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Παράρτημα Νομού Αχαϊας
Γούναρη 37, 26221, Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:/Φαξ: 26102222274
E-mail: breastcapatras@yahoo.com

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Νομού Θεσσαλονίκης
Εξαδακτύλου 5Α', 54 635 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310285181
Φαξ: 2310285183
E-mail: breastcathes@gmail.com
Url: www.almazoisthes.gr


http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...