Η θηλυκή εργαλειοθήκη

Καβαλάμε μηχανές, οδηγούμε γρήγορα αυτοκίνητα (και τα πηγαίνουμε και για σέρβις), κατακτούμε όλο και περισσότερα «ανδρικά» κάστρα, είναι δυνατόν να μην ξέρουμε να βιδώσουμε μια βίδα που λάσκαρε; Για όνομα… Στον 21ο αιώνα ζούμε βρε κορίτσια!


Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε επιτέλους το δικό μας βαλιτσάκι με εργαλεία. Είτε γιατί μένουμε μόνες, είτε γιατί τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να φωνάζουμε όλη την ώρα ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μαραγκό, είτε γιατί… απλά μπορούμε να το κάνουμε, έρχεται αργά ή γρήγορα η στιγμή που πρέπει να περπατήσουμε στους διαδρόμους των πολυκαταστημάτων, αναζητώντας εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μικρά μερεμέτια στο σπίτι μας μόνες μας.
Η βόλτα σε ένα κατάστημα με εργαλεία - με shopping therapy θεώρηση - θα σας βάλει σε μπελάδες. Είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία που πιθανόν να καταλήξετε με ένα σωρό άχρηστα εργαλεία που δεν θα ξέρετε τι να τα κάνετε και θα σας έχουν κοστίσει και μια μικρή περιουσία.
Μια λίστα με τα απαραίτητα είναι πολύ καλή αρχή. Ας δούμε ένα παράδειγμα με μερικά εργαλεία που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι (ούτε καν από το σπίτι της Barbie)

1. Σφυρί   Ένα κλασικό σφυρί μετρίου μεγέθους θα το χρησιμοποιήσετε για να κρεμάστε κάδρα στους τοίχους, να αφαιρέσετε άχρηστα καρφιά (χρησιμοποιώντας την διχαλωτή πίσω πλευρά του) αλλά ακόμα και για να σπάσετε καρύδια για την αγαπημένη σας καρυδόπιτα.

2. Κατσαβίδια   Μια καλή πρόταση για αρχή είναι ένα σετ με ανταλλακτικές μύτες (ίσιες, σταυροκατσάβιδο κτλ). Θα σας χρησιμεύσουν για να σφίξετε μια πρίζα που λασκάρισε, για να ανοίξετε και να ξεσκονίσετε το εσωτερικό του pc σας ή ακόμα για να συναρμολογήσετε μικροέπιπλα που πωλούνται ασυναρμολόγητα.

3. Πένσα   Μια μέτρια πένσα με σχετικά μυτερές άκρες θα σώσει τα δάχτυλά σας όταν θα καρφώνετε καρφιά στον τοίχο και θα σας χρησιμεύσει σε χίλιες-δυο δουλειές από το να κόψετε κάποιο καλώδιο που περισσεύει μέχρι να φτιάξετε τα δικά σας διακοσμητικά με χαρτόνι, σύρμα κτλ.

4. Γαλλικά κλειδιά    Πάνε σετάκι με το γαλλικό μανικιούρ και είναι εξίσου κλασικά και απαραίτητα καθώς, αν παρατηρήσετε, πολλά έπιπλα, συσκευές, ράφια κτλ μέσα στο σπίτι είναι βιδωμένα με κάτι εξάγωνες βίδες. Μην αγοράσετε όλα τα νούμερα, διαλέξτε για αρχή ένα σετ με τα «δημοφιλέστερα» μεγέθη.

5.
Αλφάδι   Είναι ο μόνος τρόπος να κρεμάστε ίσια έναν πίνακα. Όσο και να τον κοιτάτε από μακριά, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε την απόλυτη ευθυγράμμιση. Άσε που θα ξανά - στραβώσει  με το πρώτο ξεσκόνισμα…

6. Μέτρο   Απαραίτητο για να μετράτε αποστάσεις από το να κρεμάτε τις κουρτίνες χωρίς να σας πέφτουν πολύ κοντές ή πολύ μακριές μέχρι να μετρήσετε τον διαθέσιμο χώρο σας πριν ξοδέψετε μια περιουσία για έναν πανάκριβο καναπέ που δεν θα χωράει τελικά στο σαλόνι σας.

7. Μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων   Εργαλείο μπαλαντέρ που οι τρόποι που θα σας φανεί χρήσιμο είναι αμέτρητοι. Αποσυσκευασία δεμάτων, κόψιμο σπάγκων και ταινιών και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έξτρα tip: επιλέξτε ένα με ανασυρόμενη λάμα για λόγους ασφαλείας.

8. Βίδες, καρφιά, ούπα   Σε διάφορα μεγέθη για να μπορέσετε να «ξεδιπλώσετε» το ταλέντο σας στο μαστόρεμα.

Αν παρ’ όλα αυτά πελαγώσετε μη διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου πωλητή. Θα εκπλαγείτε με το πόσο μεγάλη προθυμία θα δείξει να βοηθήσει έναν θηλυκό επίδοξο Μπομπ Μάστορα. Μην ντραπείτε να του κάνετε όσες ερωτήσεις χρειάζεστε για να λύσετε τις απορίες σας και να κάνετε τις σωστές αγορές.
Τέλος αποφύγετε τα εργαλεία αγνώστου προελεύσεως σε εξευτελιστικές τιμές. Κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσουν στη πρώτη-δεύτερη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε. Εργαλεία γνωστών εταιριών με μια μέση τιμή είναι η σοφότερη επιλογή για να αρχίσετε να εξοπλίζετε την θηλυκή σας εργαλειοθήκη.
Καλά μαστορέματα λοιπόν και μην απορήσετε αν ο καλός σας ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τις ικανότητές σας, που τα επόμενα Χριστούγεννα, σας χαρίσει εκείνο το ηλεκτρικό πολυεργαλείο που είδατε στο χρωματοπωλείο αλλά δεν τολμήσατε να αγοράσετε…


http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...