4 τρόποι για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Το ζήτημα τις ευτυχίας δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί τον άνθρωπο. Πρόσφατα η θετική Ψυχολογία και η σταδιακή συζήτηση γύρω από τα θετικά συναισθήματα και σκέψεις κερδίζει συνεχώς έδαφος δεδομένου ότι μας βοηθούν να κατακτήσουμε την ευτυχία.


Πως μπορεί να γίνει αυτό; Σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφήσεις πίσω σου κάθε τι στρεσογόνο και δυσάρεστο.
Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε καταβάλλουν

Μοιάζει με πρόκληση να μιλά κανείς για θετική σκέψη την εποχή της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των ζοφερών προβλέψεων. Κι όμως μέσα σε αυτό το πιεστικό πλαίσιο χρειάζεσαι περισσότερο απ΄ότι ποτέ να μάθεις να εστιάζεις στα θετικά και να απωθείς κάθε τι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.

Αλλωστε όπως τονίζει η ψυχολόγος Πασχαλιά Μυτσκίδου μιλώντας στο περιοδικό Psychologies «Οι έρευνες δείχνουν πως καλλιεργώντας τα θετικά μας στοιχεία και τις αδυναμίες μας αντί να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας ζούμε καλύτερα και μπορούμε ευκολότερα να εμπλακούμε σε δράσεις που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους μας ενώ παράλληλα αποκτούμε ισχυρές κοινωνικές σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται παρόμοια ιδανικά και στόχους με εμάς».


http://miss24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...