Τέλεια μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά

H φύση της γυναίκας είναι όταν γίνεται μάνα να αφήνει τον εαυτό της στην άκρη και να ζει για τους άλλους. Όλα αυτά μέχρι να ξυπνήσει ένα πρωϊ όπου όλοι θα έχουν πάρει το δρόμο τους, μόνη και αποξενωμένη από όσα αγαπούσε. Γι’ αυτό τον λόγο, δώστε προσοχή στις ανάγκες σας και μη ξεχνιέστε μόνο με τον ρόλο της μητέρας. 

       1. Να είστε απλά ο εαυτός σας: δε χρειάζεται να ανταγωνίζεστε άλλες μαμάδες για το ποια έχει το εξυπνότερο παιδί, ποια μαγειρεύει καλύτερα και ποια έχει το πιο καθαρό σπίτι. Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι: το παιδί σας θα μεγαλώσει σωστά κι ευτυχισμένα αν εσείς είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Αν είστε ευτυχισμένη με όσα προσφέρετε και όσα κάνετε, τότε και οι άλλοι γύρω σας θα είναι ευτυχισμένοι και ήρεμοι. 

       2. Απομονωθείτε: αν έχετε μικρά παιδιά θα γνωρίζετε τι πάει να πει φασαρία στο σπίτι. Μη διστάσετε να ζητήσετε μία ώρα ησυχίας και προσωπικής απομόνωσης. Αν η μητέρα σας ή ο άντρας σας μπορούν να αναλλάβουν το σπιτικό χάος για λίγο, εσείς βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, αράξτε με ένα βιβλίο, γράψτε στο ημερολόγιό σας. Με άλλα λόγια, κατεβάστε διακόπτες για να γεμίσετε πάλι ενέργεια.

       3. Μήπως ξεχάσατε τις φιλενάδες σας; Βάλτε τις πάλι στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Μιλήστε στο τηλέφωνο, κανονίστε μία έξοδο για ψώνια και καφέ, διοργανώστε μία βραδιά στο σινεμά ή μια βόλτα στην εξοχή. Μόνο για κορίτσια. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα νιώσετε ανανεωμένη και έτοιμη να δώσετε στην οικογένειά σας τον καλύτερό σας εαυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...