Feng Shui στο καθιστικό

Σύμφωνα με τις αρχές και την φιλοσοφία του Feng Shui, το καθιστικό συνδέεται άμεσα με το στοιχείο της φωτιάς.
Το καθιστικό είναι ένας χώρος ιδανικός για την καλλιέργεια των κοινωνικών μας σχέσεων, καθώς επίσης και για χαλάρωση, όπου μπορούμε να προβάλουμε έργα τέχνης και αντικείμενα με τα οποία έχουμε δεθεί συναισθηματικά.

Είναι ο χώρος που διαβάζουμε, που παρακολουθούμε τηλεόραση ή ακούμε μουσική, που συζητάμε με τους φίλους και την οικογένεια μας.
Το σημερινό καθιστικό είναι ένας χώρος πολυσύνθετος, που πρέπει να εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες και χρήσεις. Γι’ αυτό, τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν, είναι καλό να μας εκφράζουν απόλυτα και να δίνουν την αίσθηση της ζωντάνιας.
Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διαρρύθμιση του χώρου. Η σωστή ταξινόμηση των επίπλων, είναι ένας βασικός παράγοντας για το συναίσθημα της χαλάρωσης που θα εκπέμπει ο χώρος.
Επίσης, οι συνδυασμοί των χρωμάτων και οι εναλλαγές των σχημάτων που κυριαρχούν στο καθιστικό, είναι στοιχεία που  καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση φιλικότητας που εκπέμπει ο χώρος στους θαμώνες του.

Συμβουλές Feng Shui  για το καθιστικό σας


* Η τραπεζαρία ή το χαμηλό τραπέζι του σαλονιού, είναι προτιμότερο να είναι στρογγυλό, έτσι ώστε όλοι όσοι κάθονται γύρω να νιώθουν ίσοι και να μην υπάρχει το αίσθημα της διάκρισης.
Το παραλληλόγραμμο είναι καλό, αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα μακρύ. Αποφύγετε τα κρυστάλλινα τραπέζια και ειδικά αυτά που δεν έχουν γύρω από το γυαλί πλαίσιο, γιατί οι καλεσμένοι σας μπορεί να αισθάνονται άβολα δίπλα στις αιχμηρές άκρες του γυαλιού.
* Το έπιπλο στο οποίο έχετε τοποθετημένη την τηλεόρασή σας, είναι καλό να μπορεί να κλείσει με πόρτες, έτσι ώστε να εξαφανίζει τα μηχανήματα που εκπέμπουν ένταση στο χώρο.
Μια τέτοια δυνατότητα, μπορεί εντυπωσιακά να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής στο δωμάτιο,  με την προώθηση ποικίλων κοινωνικών και οικογενειακών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την απαραίτητη κάποιες φορές ηρεμία στο περιβάλλον του καθιστικού.
  * Όσο πιο ψηλό είναι το ταβάνι, τόσο πιο πολλή άνεση προσφέρει ο χώρος.
Σ’ ένα καθιστικό όμως που έχουμε χαμηλό ταβάνι, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, στρέφοντας το φως προς τα επάνω.
    * Είναι καλό να επιλέγετε απαλά και φωτεινά χρώματα σε όλο το δωμάτιο, καθρέφτες όσο χρειάζεται και όσο το δυνατόν λιγότερα σκούρα χρώματα.
 
Τα χαμηλά έπιπλα ανοίγουν το χώρο και κάνουν το δωμάτιο να φανεί ακόμα πιο ψηλό.


fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...