Νεανικό Μακιγιάζ

Από νεαρή ηλικία πρέπει να μάθεις να φροντίζεις το πρόσωπο σου και να το προστατεύεις και αυτό πρέπει να σου γίνει συνήθεια για όλη σου την ζωή. Το υπερβολικό μακιγιάζ, ειδικά τις πρωινές ώρες, δε σε κολακεύει, σε δείχνει μεγαλύτερη και κουράζει το δέρμα σου το οποίο με τον καιρό θα χάσει την λάμψη του. Δε θες να συμβεί αυτό όμως έτσι; Μη φρικάρεις… Υπάρχει λύση να δείχνεις όμορφη και φρέσκια χωρίς να είσαι υπερβολική και αφύσικη.

Η νεανική επιδερμίδα έχει μερικά προσόντα αλλά έχει και κάποια προβλήματα:
Προσόντα: Νεανικό σφριγηλό δέρμα που χρειάζεται ελάχιστο μακιγιάζ, η επιδερμίδα έχει φυσική λάμψη, τα βλέφαρα είναι απαλά, τα χείλη είναι σφιχτά και με φυσικό χρώμα.
Προβλήματα: Λιπαρό δέρμα με σπυράκια και μαύρα στίγματα, η διατροφή δεν χαρακτηρίζεται από ισορροπία, οι ανθυγιεινές τροφές και το αλκοόλ προκαλούν προβλήματα στην επιδερμίδα αν καταναλώνονται συχνά.
Το βασικό μακιγιάζ για teenagers:
Κρέμα βάσης και πούδρα: Άσχετα από την ηλικία, η κρέμα βάσης είναι το θεμέλιο του μακιγιάζ. Πολλές κοπέλες έχουν λιπαρό δέρμα και αν είσαι και εσύ σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα βάσης με κύριο συστατικό το νερό και να έχει ματ αποτέλεσμα. Αν υπάρχει ακμή καλύτερα είναι να χρησιμοποιηθεί μια ειδική κρεμά που θα καλύψει τα σπυράκια, τους ανοιχτούς πόρους και τα μαύρα στίγματα. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις make up εκτός αν ορισμένες «ειδικές περιστάσεις» το απαιτούν. Αν τυχόν έχεις μαύρους κύκλους βάλε ελάχιστο κονσίλερ και «σβήστο» καλά προς την μύτη και προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Προσπάθησε να μην δημιουργήσεις δυο κύκλους κάτω απ ‘τα μάτια αλλά ενσωμάτωσε το με το υπόλοιπο πρόσωπο, έτσι θα δείχνει «φυσικό». Επίσης αν έχεις βγάλει κανένα σπυράκι, μην πανικοβάλλεσαι και μην ουρλιάζεις μπροστά στον καθρέφτη! Μην το σπάσεις, βάλε τοπικά λίγο κονσίλερ και πέρνα ελαφρά λίγη πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο.
Ρουζ: Θεωρώ περιττό ένα νεανικό πρόσωπο να έχει πολύ ρουζ. Αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη βάλε λίγο ρουζ στα μήλα και καλύτερα να είναι ανοιχτόχρωμο στις αποχρώσεις του ροζ και σβήστο μετά με ένα καθαρό πινέλο ή με το χέρι σου απαλά, για να δείξει φυσικό το αποτέλεσμα.
Tip: Πέρνα το ρουζ με φορά προς τα πίσω, δηλαδή προς το αυτί σου, και όχι ανάποδα. Φρόντισε να μην σχηματίζει μια γραμμή αλλά να σβήνει προς τα πίσω. Χαμογέλα για να δεις που πρέπει να βάλεις το πινέλο και όλη η ένταση να είναι στο μήλο. Έτσι θα δείξει 100% φυσικό!
Μάτια: Για το καθημερινό μακιγιάζ χρησιμοποίησε ελάχιστη μάσκαρα. Βγάλε το βουρτσάκι και αφαίρεσε στο στόμιο της μάσκαρας την σταγόνα που έχει στην άκρη και κράτα το βουρτσάκι κάθετα προς τα πάνω και βάψε τις βλεφαρίδες σου προχωρώντας προς τα πλάγια. Με αυτόν το τρόπο θα βάψεις τις βλεφαρίδες σου χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους και ν’ αποκτήσουν φυσική όψη. Στη περίπτωση που θες να βάλεις σκιά διάλεξε γήινα χρώματα και ουδέτερα όπως είναι το μπεζ, το σαμπανί, το ανοιχτό γκρι κτλ. Τα χρώματα αυτά σκιάζουν και τονίζουν τα μάτια χωρίς να προσθέτουν υπερβολικό χρώμα και αφύσικη ένταση στο βλέμμα.
Χείλη: Έχεις ένα φυσικό χρώμα στα χειλάκια σου που δεν έχουν ανάγκη κανένα κραγιόν. Βάλε ένα διάφανο γκλός έτσι ώστε να δείχνουν λαμπερά και ζουμερά. Επίσης το γκλός θα σε προστατέψει από την ξηρασία και τα ξεφλουδίσματα.
make up
Extra tips:
Μην ξεχνάς να φοράς το αντηλιακό σου όταν ο ήλιος σκάει μύτη, και φρόντισε η ενυδατική σου κρέμα να έχει δείκτη προστασίας για τους κρύους μήνες. Να σου πω ένα μυστικό για να κρατήσεις το δέρμα σου νεανικό και σφιχτό? Να αποφεύγεις τον ήλιο, να πίνεις νερό και να τρέφεσαι σωστά.
Είναι απαραίτητο πρωί και βράδυ να πλένεις το πρόσωπο σου με ένα σαπούνι που σου ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου και να βάζεις λοσιόν για να ισορροπήσεις το ph στο δέρμα σου καθώς το νερό το ξεραίνει. Ποτέ να μη κοιμάσαι βαμμένη γιατί το βράδυ τα κύτταρα ανανεώνονται και πρέπει το πρόσωπο να είναι καθαρό για να μπορεί να «αναπνεύσει»
Ακόμα να μη ξεχνάς να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις τα πινέλα που χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις! Και όσο και να ζηλεύεις την καινούργια μάσκαρα της κολλητής σου καλύτερα να μη την χρησιμοποιήσεις… ότι έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου καλύτερα να το χρησιμοποιείς αποκλειστικά εσύ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σκιά της φίλης σου αρκεί να το κάνεις με ένα καθαρό πινελάκι.


http://www.fave.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...