Ανοιξιάτικη πνοή στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι απαραίτητα στη διακόσμηση του σπιτιού μας να κυριαρχούν τα ζεστά χρώματα και τα μαλακά, χνουδωτά υφάσματα. Το καλοκαίρι όμως, το δροσερό και ανάλαφρο ύφος είναι πολύ πιο ελκυστικό.

Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές απλές ιδέες για να μετασχηματίσετε την εικόνα του σπιτιού σας και να του δώσετε μια πιο «δροσερή» εικόνα, για τους ζεστούς μήνες που έχονται.
Το χειμώνα, μπορεί να είχατε καλύψει τα έπιπλά σας, με ριχτάρια χνουδωτά σε ζεστά χρώματα. Τώρα είναι η στιγμή για να τα αποσύρετε ή να τα αντικαταστήστε με μαλακά βαμβακερά ή το μεταξωτά, που είναι πιο δροσερά για τους θερμότερους μήνες.
Μαζέψτε το χοντρό couvert-lit  που σκέπαζε το κρεβάτι σας και αντικαταστήστε το με μια ελαφριά βαμβακερή κουβέρτα ή ένα απλό βαμβακερό κάλυμμα.
Αντικαταστήστε τα σκουρόχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα που είχατε το χειμώνα με διάφανα κρυστάλλινα ή ζωηρόχρωμα βάζα.
Γεμίστε τα με λουλούδια, δημιουργώντας διάφορες γωνιές με διαφορετικά χρώματα. 
Αντικαταστήστε τα καλύμματα από τα διακοσμητικά μαξιλάρια που βρίσκονται εδώ κι εκεί με ζωντανά floral ή έντονα καρό, δίνοντας έτσι ένα καινούργιο τόνο στην εικόνα του σπιτιού σας.
Στα καταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρείτε σε χαμηλές τιμές, μεγάλη ποικιλία με πιάτα και πιατέλες σε φωτεινά και φλοράλ σχέδια. Θα νιώσετε έτσι τελείως διαφορετικά, όταν κάθεστε στο τραπέζι για φαγητό.
Τοποθετήστε περιοδικά για τον κήπο ή βιβλία για λουλούδια στο τραπέζι που ακουμπάτε τον καφέ σας. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα φέρετε εικόνες του εξωτερικού χώρου μέσα  στο σπίτι και θα προσθέσετε χρώμα στο εσωτερικό σας.

 

Tips


1. Φροντίστε την άνοιξη και το καλοκαίρι τα διακοσμητικά σας υλικά, να έχουν δροσερή αίσθηση και φωτεινά χρώματα.
2. Η αλλαγή ανάλογα με τις εποχές, σας δίνει την ευκαιρία να ξαναβγάλετε στην επιφάνεια κάποια ξεχασμένα κομμάτια, που θα τα κάνετε το επίκεντρο της προσοχής μέσα στο σπίτι σας, δίνοντας έτσι έντονα την εικόνα της ανανέωσης.

3. Η αλλαγή του ντεκόρ μπορεί να έρθει μονομιάς, με τον καθαρισμό και την τακτοποίηση του σπιτιού για την άνοιξη, ή για μία περίοδο αρκετών ημερών ή εβδομάδων. Θα μείνετε έκπληκτη από την αίσθηση που δημιουργεί στο χώρο μια μικρή αλλαγή που έχετε κάνει.


http://fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...