ΚΡΟΣΣΙΑ: Η νέα πολυτέλεια ante portas



Κάποτε κομμάτι αριστοτεχνικής μαεστρίας και επιβεβλημένου πλούτου, σημάδι διακοσμητικής προέλευσης , το κρόσσι  φτιαχνόταν με επιμέλεια από τις ράφτρες με μεταξωτές κλωστές για να «μαζεύει» μπροκάρ κουρτίνες. Ήταν  εκεί σε οτιδήποτε είχε να κάνει την διακόσμηση σπιτιού, και στην συνέχεια διέπρεπε στις στρατιωτικές στολές και σε οτιδήποτε είχε να κάνει με επιβολή, κύρος, δύναμη.

Όταν πέρασαν οι βασιλικές εποχές και τα σιρίτια μαζεύτηκαν, τα κρόσσια έμειναν εκεί, σε σκονισμένες βιτρίνες, σαν ευρήματα μουσείου, σουβενίρ της παλιάς πολυτέλειας.
Η επιστροφή τους  στις σημερινές πασαρέλες δεν έγινε απρόσμενα, χαρακτηριστικές φουντίτσες υπήρχαν σε τσάντες και αξεσουάρ εδώ και δυο τουλάχιστον σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι όμως είδαμε μια ολόκληρη συλλογή, ο λόγος για τον οίκο Gucci,  να στηρίζεται στο χαρακτηριστικό κρόσσι.  Ακόμα είδαμε σκουλαρίκια και διακοσμητικές λεπτομέρειες, πασαρέλες που γέμισαν από κρόσσια σε διάφορα μεγέθη, κάνοντας τα ρούχα διακριτά, ακόμα περισσότερο όμως δίνοντας μια αύρα εξωτικής πολυτέλειας.
Το μεγαλύτερο προσόν αυτής της τάσης σταματά ακριβώς εδώ, διαμορφώνει δηλαδή το ρούχο δραστικά αλλά όχι απαραίτητα χωρίς επιστροφή. Τα ρούχα αποκτούν χαρακτήρα, και μια καλοδεχούμενη και καθόλου πομπώδης αίσθηση πολυτέλειας. Πιθανότατα είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο.


www.fashionfirstrow.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...