Σεξουαλικές διαστροφές!

Οι σεξουαλικές διαστροφές, ή καλύτερα αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές, δεν είναι κάτι άγνωστο στην κοινωνία, ούτε κάτι που απλά έχουμε ακούσει. Τα σεξουαλικά διεστραμμένα άτομα αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που εκδηλώνουν συμπεριφορές που, αν και προκαλούν πολλές φορές γέλιο, αφορούν παθολογικές καταστάσεις που στον ακραίο τους βαθμό αποβαίνουν επικίνδυνες προς τα άλλα άτομα. Παρακάτω αναφέρονται οι κυριότερες σεξουαλικές διαστροφές :



Φετιχισμός
Ο φετιχισμός είναι μία διαταραχή, όπου υπάρχει μία παθολογική κατάσταση σεξουαλικών εμμονών, φαντασιώσεων ή συμπεριφορών απέναντι σε ένα αντικείμενο, που είναι συχνά ένα ρούχο(π.χ. εσώρουχα). Ο φετιχιστής συχνά μυρίζει το αντικείμενο για σεξουαλική απόλαυση ή ζητεί από τον σύντροφο του να χρησιμοποιήσει το αντικείμενο αυτό(πχ. θα μπορούσε να είναι οι γυναικείες μπότες). Τα αντικείμενα μπορεί να είναι από το σουτιέν ή το μποξεράκι μέχρι τα γάντια και τα κοσμήματα.

Κτηνοβασία
Η κτηνοβασία αποτελεί μία ακραία σεξουαλική διαστροφή. Πρόκειται για τη σεξουαλική επαφή με ζώο(π.χ. άντρας με άλογο ή γυναίκα με σκύλο). Όσο και αν προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη της συγκεκριμένης διαστροφής, δεν είναι λίγα τα άτομα γύρω μας που την έχουν εκδηλώσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Μαζοχισμός
Ο μαζοχισμός αναφέρεται στις έντονες και άλογες φαντασιώσεις, εμμονές ή συμπεριφορές που περιλαμβάνουν πράξεις όπως να σε δέρνουν, να σου κάνουν πληγές ή γενικά να σε κάνουν να υποφέρεις. Ο πόνος είναι το κυρίαρχο στοιχείο της συγκεκριμένες διαστροφής. Πράξεις όπως οι χειροπέδες, ο εξευτελισμός ή το ξύλο συνοδεύουν τη σεξουαλική συμπεριφορά ενός μαζοχιστή. Μεγάλο μέρος των μαζοχιστών εκδηλώνουν και σαδιστική συμπεριφορά(σαδομαζοχισμός). Στον μαζοχιστή αρέσει να τον κακοποιούν.

Σαδισμός
Ο σαδισμός, σε αντίθεση με το μαζοχισμό, αναφέρεται στην πρόκληση πόνου σε άλλα άτομα.

Ηδονοβλεψία
Ηδονοβλεψίας είναι αυτός που διεγείρεται σεξουαλικά με το να παρακολουθεί γυμνά άτομα(π.χ. σε αποδυτήρια) ή άτομα που κάνουν sex (π.χ. ένα ζευγαράκι σε πάρκο). Φυσικά, δεν θεωρούνται ηδονοβλεψίες όλοι όσοι έχουν διεγερθεί με τέτοιου είδους εικόνες. Υπάρχει ένα φυσιολογικό όριο, στο οποίο ανήκει ίσως και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και το οποίο δεν αποτελεί διαστροφή. Το διαχωριστικό σημείο του ηδονοβλεψία είναι ότι μέσα από αυτές τις εικόνες αντικαθιστά τη σεξουαλική πράξη ή παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των άλλων.

Επιδειξιομανία
Επιδειξιομανία είναι εκείνη η σεξουαλική διέγερση που προέρχεται από την έκθεση(επίδειξη) των γεννητικών οργάνων προς άλλα άγνωστα άτομα. Επιδειξιομανείς είναι συνήθως άντρες ενώ στόχος τους είναι να αναστατώσουν τη γυναίκα, πολλές φορές σε μία προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης του αντρισμού τους.

Παιδοφιλία
Η παιδοφιλία είναι η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο επιθυμεί ή έρχεται σε σεξουαλική επαφή με παιδιά, συνήθως κάτω των 14 ετών. Το ποσοστό των παιδιών που έχουν βιώσει παιδοφιλικές συμπεριφορές, έστω και με τη μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι αρκετά μεγάλο και τα θύματα είναι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.

Νυμφομανία
Πρόκειται για την παθολογική εκείνη κατάσταση μίας γυναίκας, όπου θέλει συνεχώς να κάνει sex , χωρίς να ενδιαφέρεται για τις αρνητικές επιπτώσεις και χωρίς να ικανοποιείται ποτέ. Το να αρέσει σε μία γυναίκα να κάνει όλη τη μέρα sex , ακόμα και με διαφορετικούς κάθε φορά συντρόφους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι νυμφομανής.


http://queen.ucoz.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...