10 πράγματα που ξέρουμε για τηv Rosemarie DeWitt...

Η ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ ΣΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΡΑΜΑ «COMPANY MEN» ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 


1. Γεννήθηκε πριν από 36 χρόνια στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Παππούς της ήταν ο Τζέιμς Μπράντοκ, ένας από τους διασημότερους πυγμάχους του 20ού αιώνα. Η ζωή του Μπράντοκ ήταν το αντικείμενο της ταινίας «Cinderella Μan» (2005), όπου η Ρόζμαρι είχε ένα μικρό ρόλο.
2. Είναι σπουδαγμένο κορίτσι: Σπούδασε Tέχνη στο πανεπιστήμιο Hofstra και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στο Actors Centre -η σχέση της με την υποκριτική βέβαια, χρονολογείται από τις ερασιτεχνικές παραστάσεις όπου συμμετείχε όσο ήταν μαθήτρια.
3. Από το 2000 και μετά, συμμετείχε σε πολλές off Broadway θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη ενώ ταυτόχρονα έκανε σύντομα περάσματα από τηλεοπτικές σειρές. Αντίθετα με το «έθιμο» που θέλει τις αμερικανίδες ηθοποιούς να παίρνουν το βάφτισμα του κινηματογραφικού πυρός στην εφηβεία τους, η ίδια ντεμπουτάρισε μετά τα τριάντα.
4. Η διασημότητα της χτύπησε την πόρτα με το δραματικό φιλμ «Η Ρέιτσελ παντρεύεται» (2008). Μπορεί το μεγάλο ατού της ταινίας να ήταν η ερμηνεία της Αν Χάθαγουεϊ, αρκετοί ωστόσο διέκριναν στο πρόσωπο της Ντεγουίτ ένα πολλά υποσχόμενο αστέρι. Για το συγκεκριμένο ρόλο άλλωστε τιμήθηκε με το βραβείο Satellite.
5. Η επιτυχία της στο σινεμά συνδυάστηκε με ανοδική πορεία στην τηλεόραση: έχει παίξει σε εφτά επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Mad Men» ενώ πρωταγωνιστεί στο «United states of Tara» -η επιτυχημένη σειρά του Showtime TV που δημιουργήθηκε από μια ιδέα του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 2009.
6. Στο «The Company Men», που φτάνει στη χώρα μας με μικρή καθυστέρηση, δεσπόζει δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Μπεν Αφλεκ, ο Κέβιν Κόστνερ και ο Τόμι Λι Τζόουνς. To φιλμ πιάνει τον παλμό της εποχής: αναλύει τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης μιας εταιρείας.
7. Μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα τη δούμε σε τέσσερις ακόμα ταινίες. Ανάμεσά τους, το δραματικό «Margaret», με πρωταγωνιστές την Αννα Πάκουιν, τον Ματ Ντέιμον και τον Μαρκ Ράφαλο, και το «The old life of Timothy Green» της Ντίσνεϊ.
8. Αν και έγινε διάσημη από το σινεμά, το θέατρο παραμένει η πρώτη -και μεγαλύτερη- αγάπη της. «Το συναρπαστικό είναι ότι εισπράττεις άμεσα τις αντιδράσεις του κοινού», λέει. Και προσθέτει: «Βέβαια αν έχεις μια σκηνή σε κηδεία και ξέρεις πως θα την παίζεις όλη την εβδομάδα, δεν μπορείς να χάσεις και το μυαλό σου... Μπροστά στην κάμερα, πολλές φορές, πηγαίνεις λίγο βαθύτερα».
9. Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ρον Λίβινγκστον που υποδύθηκε τον παρτενέρ της Κάρι Μπράντσο σε κάποια επεισόδια του «Sex and the city». Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του βραχύβιου τηλεοπτικού σήριαλ «Standoff» (2006-2007), παντρεύτηκαν το Νοέμβριο του 2008 και, έκτοτε, ζουν αγαπημένοι στο Λος Αντζελες.
10. Σε πρόσφατη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν έχει προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής του Λος Αντζελες, απάντησε αρνητικά: «Εντάξει, μου αρέσουν οι πεζοπορίες, οι βόλτες στη φύση και οι επισκέψεις στην παραλία τα σαββατοκύριακα. Αλλά σαν τη Νέα Υόρκη, δεν είναι τίποτα...» -Βύρωνας Κριτζάς
Το «The company men» (σκην. Τζον Γουελς) θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 23/6 από τη Village.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...