Καλοκαιρινά Σαλονάκια!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούμαστε με τη σωστή διακόσμηση του σπιτιού μας, την καλή αισθητική του και το σωστό συνδυασμό χρωμάτων κι υλικών. Πόσοι όμως από εμάς κάνουμε το ίδιο και για τα μπαλόνια και τις βεράντες μας; 


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι ότι το μπαλκόνι ή η βεράντα μας, αποτελεί μέρος του σπιτιού μας κι άρα χρειάζεται την ίδια προσοχή από εμάς. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά, ώστε ν’ αναδείξουμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας και να τον μετατρέψουμε σ’ έναν μικρό καθημερινό παράδεισο.
Όποιο κι αν είναι το μέγεθος του μπαλκονιού ή της βεράντας μας, λύσεις και δυνατότητες υπάρχουν, ώστε ν’ αποκτήσει όμορφη αισθητική και να ’χουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι τώρα ειδικά που το καλοκαίρι έφτασε, οι ώρες που περνάμε στο μπαλκόνι μας είναι πολλές περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα για εμάς έπιπλα που θα τοποθετήσουμε και μετά να φροντίσουμε τις λεπτομέρειες, βάζοντας διακοσμητικές πινελιές στο χώρο.
Στο πρώτο γεγονός που θέλω ν’ αναφερθώ, είναι στα γνωστά σε όλους μας πλαστικά έπιπλα λευκού χρώματος, που μπορούμε να βρούμε από πλανόδιους και μη πωλητές. Δεν διαφωνώ πως είναι οικονομικά κι εύχρηστα, αφού δεν χαλάνε απ’ τις διάφορες καιρικές συνθήκες και καθαρίζονται εύκολα, αλλά καιρός είναι να τ’ αφήσουμε πίσω μας. Αν ψάξετε λίγο μόνο, θα βρείτε όμορφα ξύλινα έπιπλα ή από άλλα υλικά, όπως μέταλλο και μπαμπού, σε παρόμοιες τιμές ή ακόμα και μικρότερες. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ν’ αποφύγουμε να βάλουμε στο μπαλκόνι μας, αυτό το απαίσιο (πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη...) είδος επίπλων.
Μία εξαιρετικά κομψή επιλογή για τους τυχερούς που διαθέτουν πολύ χώρο στη βεράντα τους, είναι να τοποθετήσετε έναν καναπέ εξωτερικού χώρου (θα βρείτε ακόμα και γωνιακούς καναπέδες), από συνθετικό υλικό υψηλής αντοχής, με ψηλή πλάτη και μεγάλα εκρού μαξιλάρια, συνδυάζοντάς τον με καρέκλες ή πολυθρόνες της ίδιας φιλοσοφίας. Τοποθετώντας ανάμεσά τους κι ένα τραπεζάκι απ’ το ίδιο υλικό, θα δημιουργήσετε ένα τέλειο καλοκαιρινό σαλονάκι υψηλής κομψότητας. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε απ’ την αρχή ένα έτοιμο σετ επίπλων, αλλά η ιδέα να συνδυάσετε μόνοι σας κομμάτια φτιαγμένα απ’ το ίδιο υλικό και στα ίδια χρώματα, θα σας φανεί πιο δημιουργική κι επιπλέον θ’ αποκτήσει έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.
Αν πάλι προτιμάτε τα έπιπλά σας να ’χουν μία μεταλλική όψη, τότε σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να βρείτε από απλά μεταλλικά έπιπλα μέχρι έπιπλα με περίτεχνα καλλιτεχνικά σχέδια. Προσοχή μόνο στις αγορές σας, γιατί το μέταλλο είναι ένα υλικό που σκουριάζει και φθείρεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Φυσικά δεν ξεχνάμε την κλασσική λύση του ξύλου. Εδώ οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες κι εξίσου κομψές με τ’ άλλα υλικά. Μία πολύ συνηθισμένη και διαχρονική θα ’λεγα επιλογή, είναι οι γνωστές σε όλους μας ως πολυθρόνες του σκηνοθέτη σε συνδυασμό μ’ ένα απλό πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι. Ξύλο και πανί σε διάφορα χρώματα, είναι τα υλικά που κυριαρχούν εδώ.
Εναλλακτικές λύσεις είναι τα ξύλινα σαλονάκια με καρέκλες που μοιάζουν με αυτές του σκηνοθέτη ή με πιο ογκώδεις καρέκλες ενισχυμένες με μεγάλα μαξιλάρια ή με απλό πανί ή αποτελούμενες μόνο από ξύλο ή και τα πολυαγαπημένα πλέον έπιπλα από μπαμπού.
Επίσης αν μένετε σε ρετιρέ ή απλά έχετε πολύ χώρο στη διάθεσή σας, μπορείτε να προσθέσετε και στοιχεία πιο εξεζητημένα όπως είναι μία κούνια, δύο τρεις σεζ-λονγκ, μία αιώρα, μία κουνιστή πολυθρόνα, μία κομψή ξαπλώστρα ή ακόμα κι ένα ανάκλιντρο εξωτερικού χώρου.
Τέλος κι αφού έχετε επιλέξει τα έπιπλα, τοποθετήστε φαναράκια διάσπαρτα στον χώρο, λουλούδια και φωτιστικά εξωτερικού χώρου, για να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα. Μετά απ’ όλα αυτά είμαι σίγουρη πως ούτε εσείς, αλλά ούτε κι οι φίλοι σας θα ξεκολλάνε απ’ το μπαλκόνι σας.






http://www.miss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...