7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο

Οι ντουλάπες μας είναι γεμάτες και εμείς ακόμα αγοράζουμε. Σε περιόδους ύφεσης και οικολογικής συνείδησης, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε ή να κάνουμε τα παλιά μας ρούχα να ζουν περισσότερο. Έτσι αν θέλετε να σκέφτεστε οικολογικά, έξυπνα και να εξοικονομείτε και χρήματα, ακολουθήστε τις συμβουλές μας:


1. Ράψτε τις τρύπες αμέσως. Μία μικρή τρύπα δεν είναι τίποτα, αλλά με την χρήση και τη φθορά του ρούχου θα μεγαλώσει και τότε θα θέλετε σίγουρα να πετάξετε το ρούχο σας.
ermoumag ermoumag buttons 7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο
2. Φυλάξτε κουμπιά και φερμουάρ. Συνήθως πολλά ρούχα τα αγοράζετε με μερικά επιπλέον κουμπιά. Φυλάξτε τα γιατί σίγουρα θα τα χρειαστείτε. Με αυτό τον τρόπο, αν χάσετε ένα κουμπί, υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα να μπορέσετε να το αντικαταστήσετε με ένα ίδιο. Από την άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουμπιά για να διακοσμήσετε τα παλιά σας ρούχα ή να φτιάξετε αξεσουάρ. Τα φερμουάρ μπορούν να αντικαταστήσουν αυτά που έχουν χαλάσει ή να χρησιμοποιηθούν και αυτά για να διακοσμήσουν ρούχα.
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2009/mar/30/customising-t-shirts-with-buttons
ermoumag ermoumag cold 7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο
3. Πλύντε τα ρούχα σας με κρύο νερό. Τα περισσότερα ρούχα που φοράμε σε καθημερινή βάση (συνήθως για μία μέρα) μπορούν να πλυθούν με κρύο νερό ή περίπου στους 30 βαθμούς Κελσίου. Mε αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια και η υφή και το χρώμα των ρούχων διατηρούν την αρχική τους κατάσταση. Αν τα ρούχα σας είναι πολύ πιο λερωμένα, τότε μουλιάστε τα για μισή μέρα πριν τα πλύνετε. Αυτό θα θα αφαιρέσει λίγη από την ξερή βρωμιά και θα το βοηθήσει να καθαριστεί πιο εύκολα.
http://creativecitizen.com/solutions/18-Wash-Clothes-in-Cold-Water
ermoumag ermoumag clotheline2 7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο

4. Απλώστε τα ρούχα για να στεγνώσουν αφού τα γυρίσετε από την μέσα μεριά. Αν τα ρούχα σας τα απλώνετε για στέγνωμα από την κανονική τους πλευρά, τότε ο ήλιος θα τα φθείρει (ειδικά αν έχουν πολλές ελαστικές ίνες) και θα ξεθωριάσει το χρώμα τους. Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και καθυστερήστε έτσι την φθορά τους.
http://www.momadvice.com/money/line_drying_clothing.aspx
ermoumag ermoumag hangout 7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο
5. Απλώστε στον αέρα τα φορεμένα ρούχα. Δεν χρειάζεται πάντα να πλένουμε τα ρούχα μας όταν τα φορέσουμε μόνο μία φορά. Κάποιες φορές μπορούμε να τα φορέσουμε άλλη μία μέρα, αν τα απλώσουμε έξω και αφήσουμε τον αέρα να πάρει όλες τους τις μυρωδιές. Με αυτό τον τρόπο πλένουμε λιγότερο και τα διατηρούμε περισσότερο.
ermoumag ermoumag dryer 7 τρόποι για να ζήσουν τα ρούχα σας περισσότερο
6. Αποφύγετε το μηχανικό στέγνωμα. Μην στεγνώνετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, χρησιμοποιείτε τον ήλιο και τον αέρα όταν αυτό είναι δυνατό. Εξοικονομείστε ενέργεια και δείτε τα ρούχα σας να ζουν περισσότερο.
http://homes.ninemsn.com.au/houseandgarden/advice/8180172/is-using-a-clothes-dryer-bad-for-clothes-or-the-environment
7.  Μεταμορφώστε τα ρούχα σας. Βαρεθήκατε κάποιο ρούχο σας και δεν θέλετε να το φοράτε άλλο; Αλλάξτε το. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να δώσουν ένα εντελώς καινούριο αέρα σε ένα παλιό ρούχο. Λέγεται upcycling και όλοι μιλάνε πια για αυτό.
http://planetgreen.discovery.com/fashion-beauty/upcycle-reuse-gown.html
http://www.treehugger.com/files/2008/01/uluru-upcycling-fashion.php



http://www.ermoumag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...