Νόμοι κομψότητας από την Coco

Μέχρι σήμερα, το στιλ και η κομψότητα που συνοδεύουν τα ρούχα της Coco Chanel, εμπνέουν και τους πιο εκκεντρικούς σχεδιαστές, λατρεύονται από όλες τις γυναίκες και παραμένουν υποδείγματα υψηλής αισθητικής. Η ίδια η σχεδιάστρια ακολουθούσε πεισματικά τους δικούς της κανόνες ντυσίματος.

1.Ένα από τα βασικά motto της Chanel ήταν ότι η πολυτέλεια που δεν πάει χέρι χέρι με την άνεση, δεν είναι πολυτέλεια. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, όλες οι δημιουργίες της είχαν άμεσο στόχο την άνεση της πελάτισσας και όχι την εκκεντρικότητα της μόδας για τη μόδα.

       2. τα παντελόνια απελευθερώνουν τη γυναίκα, πρέσβευε η Chanel, και το απέδειξε φανατικά σχεδιάζοντας και φορώντας το πρώτο παντελόνι. Για το πρωί της άρεσε να συνδυάζει κομψά, τύπου κάπρι παντελόνια με ακριβές μπλούζες, ενώ το βράδυ ντυνόταν με πιο φαρδιά, αλά Marlene Dietrich παντελόνια.

       3. όλες αγαπάμε το κλασικό, κυριολεκτικά, little black dress. Λίγο πριν η Coco του δώσει την αξία του απόλυτου γυναικείου outfit, το μαύρο φόρεμα περιοριζόταν ως ένδυση για κηδείες. Η Coco του έδωσε την αίγλη που του αξίζει, πάντα με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

       4. Μιλώντας για αξεσουάρ, να σημειώσουμε ότι η Chanel τα λάτρευε. Φορούσε πάντα πολλά, μπερδεμένα, εξεζητημένα κομμάτια, το ένα πάνω στο άλλο, με άποψη και στιλ. 

       5. Τέλος, η Chanel πίστευε ότι μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, πολύ απλά «δεν έχει μέλλον». Επιπλέον, θεωρούσε ότι το άρωμα πρέπει να μπαίνει στα σημεία που μία γυναίκα θέλει να τη φιλήσουν.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...