ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ήρθε η ώρα να ανακαινίσετε η να διακοσμήσετε τον δικό σας χώρο και δεν ξέρετε ποιο στυλ να επιλέξετε ώστε να σας αντιπροσωπεύει ; δείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Τα κυριότερα στυλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων είναι τα εξής παρακάτω:
Μίνιμαλ στυλ, (Minimal style) Κλασσικό στυλ, Νεοκλασικό στυλ, το στυλ Ζεν, (Zen style) Μοντέρνο στυλ, (Modern style), Δυναμικό στυλ, (dynamic décor style) Loft style, Ρομαντικό στυλ, (Romantic style) Εθνικό στυλ, (ethnic style) . Kitsch style, (Κιτς).
Τι αντιπροσωπεύει το κάθε στυλ διακόσμησης όμως; Θα προσπαθήσω με λιτό τρόπο να σας εξηγήσω επιγραμματικά για όλα αυτά που ονομάζουμε διακοσμητικό ύφος και στυλ.
Μίνιμαλ στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χαρακτηρίζεται από χώρους πολύ λιτούς και απλούς ως προς την επίπλωση και τα χρώματα συνολικά. Προτιμήστε, αποχρώσεις με απαλά χρώματα και υφές, βασικές γεωμετρικές γραμμές σε έπιπλα και φωτιστικά, γενικότερα μην φορτώσετε τους χώρους του σπιτιού σας με πολλά έπιπλα.
Κλασσικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από χρώματα που θεωρούνται "βαριά", βαθύ κόκκινο, πράσινο, καφέ, με υλικά επένδυσης για την επίπλωση εμπριμέ η ριγέ υφάσματα καθώς και ότι όλο το σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από αυτά που θεωρούνται κλασικά. Η αναφορά στο κλασικό στυλ διακόσμησης σηματοδοτούσε την συντηρητική αστική τάξης του 18ου αιώνα.
Νεοκλασικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χώρος αυτός θα χαρακτηρίζεται από τοίχους όπου κυριαρχούν οι τοιχογραφίες και οι ταπετσαρίες, σε κλασσικό πάντοτε στυλ.Για να διαμορφώσετε το σπίτι σας σε νεοκλασικό, τότε τα δωμάτια του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι μεγάλα και με την ανάλογη διακόσμηση να δείξουν επιβλητικά, να δημιουργηθούν ζωγραφισμένες οροφές, πεσσούς και κιονίσκους, καμπύλα ή τεθλασμένα γείσα, θυρώματα περίτεχνα, και άλλα που θα φανερώνουν την άνεση και την αρχοντιά που έχουν και τα παλαιά νεοκλασικά κτίρια. Μην ξεχάσετε τα πολυτελή έπιπλα, τα βαριά υφάσματα, τους πολυελαίους, τους καθρέφτες, τους πίνακες ζωγραφικής, τα κρύσταλλα, τις πορσελάνες, και γενικά τα περίτεχνα των κατασκευών και διακοσμητικών υλικών που θα συμπληρώσουν τη διακόσμηση για να έχετε το νεοκλασικό των ονείρων σας Άλλα στυλ διακόσμησης που συγκαταλέγονται στο νεοκλασικό είναι Ρουστίκ, στυλ διακόσμησης που περιλαμβάνει αρκετή χειροτεχνία και σκληρά υφάσματα με ανοιχτά χρώματα. Zen style, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης ζεν, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα είναι κατά κάποιον τρόπο παραλλαγή του Minimal style, θα χαρακτηρίζεται από χρώματα φωτεινά και θα είναι πλήρως ουδέτερα ενώ και τα έπιπλα θα είναι λίγα και λιτά, συνήθως επιλέγουμε έπιπλα που είναι χαμηλά και κατασκευασμένα από υλικό ξύλου, σε αντίθεση βέβαια με την επίπλωση του Minimal style.
Μοντέρνο στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από την άποψη που ακολουθεί το less is more, δηλαδή κάθε κομμάτι που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο ιδιαίτερο αλλά να έχει και μια μοναδικότητα που θα το χαρακτηρίζει. Οι κύριες υφές διακόσμησης είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν πλήρη απλότητα, να έχουν οπωσδήποτε αυτό που ονομάζουμε φινέτσα, τα υφάσματα να έχουν καθαρές γραμμές, αλλά το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε είναι ο ίδιος ο χώρος και τα χρώματα που θα έχει. Οι ουδέτεροι τόνοι, στην περίπτωση του μοντέρνου στυλ εσωτερικής διακόσμησης έχουν φωτεινά ουδέτερα χρώματα όπως είναι το άσπρο και μαύρο, επιπλέον άλλα στοιχεία είναι η απλότητα του χώρου. Άλλα στυλ διακόσμησης που συγκαταλέγονται στο μοντέρνο είναι τα εξής: το Contemporary, το Rustic το Contemporary, το Japanese και το Transitional.
Δυναμικό στυλ, pop art - αν αποφασίσετε το δυναμικό στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η διακόσμηση του χώρους σας θα χαρακτηρίζεται από μοναδικά χρώματα που πρέπει να εντυπωσιάζουν, μοντέρνα ακραία κάποιες φορές φινιρίσματα και άλλα που θα αναδεικνύουν ιδανικά τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Δεν υπάρχουν ειδικές αναφορές σχετικά με τον παραπάνω τίτλο, εκείνο που έχω να σας μεταφέρω είναι ότι, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το στυλ τότε επιλέξτε έντονα χρώματα και επίπλωση που ακροβατεί μεταξύ του μίνιμαλ και του μοντέρνου.
Loft style, βιομηχανικό στυλ - αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χώρος σας θα είναι ψυχρός, ουδέτερος, θα αποπνέει ηρεμία, και θα πρέπει να έχει σκληρές επιφάνειες οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως το μέταλλο ή το πλαστικό. τα χρώματα που θα υποστηρίξουν τις εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων και των επιφανειών γενικότερα θα είναι σκληρά και συμπαγή .
Ρομαντικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε απλά να θυμάστε ότι θέλετε αυτό που καθιέρωσαν οι Γάλλοι, έπιπλα που χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια και γούστο, υφάσματα που παντρεύουν το μοντέρνο με το κλασικό . Αντικείμενα που εκπέμπουν ρομαντισμό και στιλ. Όπως είναι οι πολυέλαιοι, τα πιάτα με φινετσάτες φάσες, απαραίτητα μία vintage βιτρίνα και ο χώρος σας θα θυμίζει γαλλικό σαλόνι !
Εθνικό στυλ, όταν ακούτε για το ethnic style αυτό μπορεί να είναι μαροκινό, Ισπανικό, η άλλο στυλ διακόσμησης που παραπαίει σε αναφορές που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα της κάθε χώρας η απλά με το παραδοσιακό στυλ. Η κουλτούρα και το ύφος της ethnic διακόσμησης, έχει πάντοτε στοιχεία από την ίδια την χώρα και τις παραδόσεις της. Για το δικό σας χώρο επιλέξτε υλικά και διακοσμητικά αντικείμενα από πολλές διαφορετικές χώρες η ακόμα από κάθε γωνία του πλανήτη, θα σας δώσουν αυτό που ονομάζουμε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Άλλα στυλ διακόσμησης που συγκαταλέγονται στο ethnic style είναι και η Γαλλική country, το Oriental, κ.α..
Kitsch style, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης θα πρέπει για να το υποστηρίξετε να κάνετε τα ακόλουθα: χρησιμοποιείστε χρώματα που δεν έχουν καμία συνοχή, χρώματα όπως το έντονο ροζ, το βαθύ γαλάζιο του ουρανού και άλλες περίεργες αντιαισθητικές, σκληρές αποχρώσεις χρωμάτων που δεν δένουν μεταξύ τους. Όσο για την επίπλωση; Πλαστικά η μεταλλικά, και μπερδέψτε τα με ότι άλλο διαθέτει χρυσό η κόκκινο κ.λ.π. για λόγους αισθητικής ταυτότητας μου είναι αδύνατον να αναφέρω κάτι περισσότερο.
Άλλα στυλ διακόσμησης που συγκαταλέγονται που είναι διαδεδομένα είναι τα εξής: το Art Nouveau style, το Country style, το Bauhaus style, κ.α.

www.spiti-oikia.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...