Ελίζαμπεθ Τεϊλορ: ποια κοσμήματα της βγάζει ο κληρονόμος της στο σφυρί

Το πρώτο κόσμημα που της χάρισε ο γοητευτικός ηθοποιός ήταν το περίφημο «διαμάντι Κρουπ», βάρους 33,19 καρατίων, που ανήκε μέχρι τότε στη συλλογή της Βέρα Κρουπ και κοσμούσε το δάχτυλο της Τέιλορ σε πολλές ταινίες της, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το 2003 στον Λάρι Κινγκ. Η σημερινή του αξία εκτιμάται σε 216.000 ευρώ.

Εξίσου ιδιαίτερο κομμάτι είναι και το «La Peregrina Pearl» που της χάρισε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1969, καθώς επίσης και το διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, γνωστό και ως «Taj Mahal» που της πήρε για τα 40ά της γενέθλια το 1972. Μακράν το πιο διάσημο δώρο του προς τη διάσημη ηθοποιό, όμως, ήταν το διαμάντι βάρους 69,42 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που μετέπειτα έγινε γνωστό ως «το διαμάντι Τέιλορ Μπάρτον». Η αξία του τότε ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, ωστόσο η σημερινή του αξία εκτιμάται ότι είναι εικοσαπλάσια. Τα έσοδα από τη δημοπρασία των κοσμημάτων της θα δοθούν στο ίδρυμα για το AIDS, όπως ορίζει, σύμφωνα με κάποια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η διαθήκη της, για το περιεχόμενο της οποίας έχει αρχίσει να φουντώνει ήδη η φημολογία. Άλλοι λένε πως τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν τα τέσσερα παιδιά της, άλλοι το ίδρυμα για την καταπολέμηση του AIDS και άλλοι ότι ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι ο πιστός της μάνατζερ Τζέισον Γουίντερ.
Παράλληλα, τον Μάιο θα γίνει και δημοπρασία των επιστολών που αντάλλασσε η Τέιλορ σε ηλικία 20 ετών με τον τότε αρραβωνιαστικό της Γουίλιαμ Πόλι Τζούνιορ. Η δημοπρασία είχε προγραμματιστεί από τον οίκο RR Auction όσο η διάσημη ηθοποιός ήταν εν ζωή και η αξία των επιστολών όπως είχε εκτιμηθεί δεν θα ξεπερνούσε τις 35.000 ευρώ. Μετά τον ξαφνικό θάνατο της όμως, η αξία των επιστολών αναμένεται ότι θα εκτοξευτεί. Οι δικοί της άνθρωποι ωστόσο εκπλήρωσαν την τελευταία της επιθυμία να ταφεί μαζί με την τελευταία ερωτική επιστολή που της έστειλε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1984, πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του σε ηλικία 58 ετών. Η Τέιλορ φύλασσε το γράμμα δίπλα στο κρεβάτι της επί 27 χρόνια.


/toblogtonkirion.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...