Η ενοχική μητέρα

Οι σύγχρονες μαμάδες κουβαλάνε έντονα ένα αίσθημα ενοχής απέναντι στα παιδιά τους. Είτε επειδή δουλεύουν full time, είτε επειδή εγκατέλειψαν την καριέρα τους για να ασχοληθούν αποκλειστικά με την οικογένεια, οι μητέρες ενοχοποιούν τον εαυτό τους με το παραμικρό. Πώς είναι όμως τα πράγματα στην πραγματικότητα;


1. Το αίσθημα της ενοχής είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου. Δε βοηθάει ούτε εσάς, ούτε τα παιδιά σας. Απαλλαγείτε από αυτό άμεσα.

       2. Τα παιδιά στις αναπτυγμένες χώρες ζούν πιο ασφαλή από ποτέ, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν πρόσφατα.

       3. Τα παιδιά δεν υποφέρουν επειδή οι μητέρες τους εργάζονται αλλά επειδή δεν έχουν σωστή φροντίδα όταν εκείνες απουσιάζουν.

       4. Τα τρόφιμα είναι πιο καθαρά και ασφαλή από ποτέ, ενώ αρρώστιες που στο παρελθόν ήταν θανατηφόρες, σήμερα απλά δεν υπάρχουν. 

       5. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι οι μητέρες που μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους είναι ευτυχισμένες και, κατ’επέκταση, κάνουν και τα παιδιά τους ευτυχισμένα.

       6. Ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά σας οφείλετε να τρέχετε σε αγώνες τελειότητας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι γονείς και παιδιά δε ζουν σε ένα συνεχές άγχος για τελειότητα και κορυφαίων επιδόσεων είναι πολύ περισσότερο ευτυχισμένοι από τους αντίστοιχους τελειομανείς. 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...