Τα μπαχαρικά που ανάβουν τη λίμπιντο



Οι πιπεράτες στιγμές της ζωής μας, αυτές δηλαδή που συνδυάζουμε απόλαυση και ικανοποίηση, μπορεί πραγματικά να γίνουν ακόμα πιο πιπεράτες. Αρκεί να μην περιοριστούμε στο πιπέρι, αλλά να εντάξουμε στη διατροφή μας και άλλα μπαχαρικά.Ερευνα Καναδών ειδικών έδειξε ότι ο κρόκος Κοζάνης, το τζίνσενγκ και το γαρίφαλο είναι μερικά μόνο από τα μπαχαρικά που τονώνουν τη σεξουαλικότητα και βοηθούν να έχουμε, όχι «αχαλίνωτο νάνι», αλλά νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες. Οσο για τα θεωρούμενα αφροδισιακά, τη σοκολάτα και το κρασί, οι γνώμες διίστανται προς το παρόν.

Οι ερευνητές έκαναν μια επισκόπηση σε μεγάλο αριθμό μελετών για τις ουσίες που θεωρούνται αφροδισιακές ή βελτιώνουν τη σεξουαλικότητα. Ο καθηγητής Μάσιμο Μαρκόνε και ο ερευνητής Τζον Μέλνικ διαπίστωσαν ότι εκτός από τη ζαφορά, το τζίνσενγκ και το γαρίφαλο, θαύματα κάνουν το μοσχοκάρυδο, η πιπερόριζα, αλλά και η κόκκινη πιπεριά.

Αύξησαν τη σεξουαλική επιθυμία, όχι μόνο στους ανθρώπους που μετείχαν στην έρευνα, αλλά και σε πειραματόζωα. Οι ερευνητές έγραψαν χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της μελέτης τους ότι το τζίνσενγκ, το σαφράν και μερικά άλλα καρυκεύματα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διατροφή και σίγουρα να χρησιμοποιηθούν προτού κανείς καταφύγει σε φάρμακα.

Σε ό,τι αφορά τη σοκολάτα και το κρασί, που «παραδοσιακά» θεωρούνται αφροδισιακά, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Οι ειδικοί λένε τώρα ότι επενεργούν περισσότερο στο μυαλό και όχι στο σώμα. Δεν απέκλεισαν βέβαια την κατανάλωσή τους, δήλωσαν όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές σε ό,τι αφορά στην ποσότητα, ειδικά στο κρασί. Ενα - δύο ποτηράκια βοηθούν να αυξηθεί λίγο η ερωτική διάθεση, όμως η μεγάλη κατανάλωση είναι επιζήμια στην υγεία και δυσκολεύει τις σεξουαλικές επιδόσεις αντί να τις βελτιώνει.

Το ίδιο ισχύει και για το φυτό muira puama, ένα είδος σιναπιού που φύεται στις Ανδεις και πολλοί το εκθείαζαν ως καλό αφροδισιακό. Φυσικά, όσα μπαχαρικά κι αν φάει κανείς, αν δίπλα του δεν βρίσκεται κάποιος ή κάποια που να εμπνέει ερωτισμό, δεν γίνεται τίποτα.


www.espressonews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...