Συμβουλές ομορφιάς για πολυάσχολες μαμάδες και όχι μόνο!

Όταν είσαι μαμά, ο χρόνος που απομένει για να αφιερώσεις στον εαυτό σου και στην περιποίηση σου είναι λιγοστός, έως και ανύπαρκτος κάποιες φορές!

Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές αλλά και τα έξοδα αρκετά ώστε να μην περισσεύουν χρήματα για να επισκεφτείς μια αισθητικό ή ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Η εξωτερική εμφάνιση έρχεται σε δεύτερη μοίρα και όλη η προσοχή σου επικεντρώνεται στα παιδιά.


Υπάρχουν πολλές γυναίκες που αποδέχονται αυτήν την αλλαγή στην καθημερινότητα τους και δεν επηρεάζονται,υπάρχουν όμως και αρκετές γυναίκες που πέφτουν ψυχολογικά και που θα ήθελαν να μπορούν να ασχοληθούν με την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά πρακτικά δεν μπορούν.

Καταρχήν δεν χρειάζεται για να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου να ξοδέψεις αρκετά χρήματα, ούτε αρκετό χρόνο!
Οι παρακάτω συμβουλές είναι απλά κάποια έξυπνα tips που μπορείς απλά να εντάξεις στην καθημερινότητα σου!
Σε παλαιότερες αναρτήσεις στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα,μπορείς να βρεις και άλλες συμβουλές ομορφιάς που ίσως σου φανούν χρήσιμες!

Μαλλιά!


Τα μαλλιά μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν τελείως την εικόνα σου!
Βρες ένα κούρεμα ώστε να μπορείς μόνη σου να κάνεις το styling. Δεν θα πρέπει να φαίνεσαι χτενισμένη μόνο όταν πηγαίνεις κομμωτήριο.
Αν δεν έχεις χρόνο να πηγαίνεις συχνά κομμωτήριο να βάψεις την ρίζα σου,είναι προτιμότερο να βρεις ένα χρώμα ώστε να μην φαίνεται τόσο έντονα η ρίζα όταν μακραίνει!
Ακόμη και όταν δεν έχεις χρόνο να χτενιστείς,κάνε ένα μάζεμα στα μαλλιά σου,ακόμη και ατημέλητο. Είναι στην μόδα!
Επιπλέον,τα αξεσουάρ μαλλιών μπορούν να καμουφλάρουν τα μαλλιά σου,ακόμη και όταν δεν έχεις το χρόνο να τα περιποιηθείς!
2 ώρες πριν το λούσιμο βάλε ελαιόλαδο στα μαλλιά σου και τύλιξε τα με μια ζεστή πετσέτα!
Είναι η καλύτερη μάσκα μαλλιών!

Πρόσωπο

Πολλές μαμάδες λόγο έλλειψης ύπνου και κούρασης, έχουν θαμπό δέρμα και πρησμένα μάτια.
Ο ύπνος είναι η καλύτερη μάσκα ομορφιάς και η κατανάλωση 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα η καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος.
Προσπάθησε όσο και αν ο ύπνος σου φαίνεται πολυτέλεια να κοιμάσαι όσο το περισσότερο μπορείς!
Ακόμη και μισή ώρα το μεσημέρι θα σε γεμίσει ενέργεια αλλά θα ηρεμήσει το πρόσωπο σου!
Να φοράς πάντα αντηλιακή κρέμα.
Το βράδυ πριν κοιμηθείς ακόμη και αν δεν είσαι βαμμένη να πλένεις το πρόσωπο σου και να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα νύχτας την οποία να απλώνεις και στο λαιμό!
***Σημαντικό
Όταν απλώνεις κρέμα προσώπου να πιέζεις ελαφρά το δέρμα σου σαν κάνεις μασάζ! Το μασάζ προσώπου προλαμβάνει την χαλάρωση αλλά και τις ρυτίδες έκφρασης!

Απολέπιση προσώπου.

Το πίλινγκ είναι σημαντικό να γίνεται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα! Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καταπολεμά το θαμπό δέρμα!
***Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ειδικό προϊόν. Αν αναμίξεις υγρό σαπούνι προσώπου με μαγειρική σόδα,θα έχεις ένα αποτελεσματικό πίλινγκ προσώπου!

Κάνε ένα έξυπνο ντους!!!

Ακόμη και το ντους που κάνεις είναι τόσο βιαστικό κάποιες μέρες,όπου δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς να κάνεις ούτε απολέπιση σώματος ούτε μετά να απλώσεις μια ενυδατική κρέμα σώματος.
Η απολέπιση και η ενυδάτωση ειδικά μετά την εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντικά να γίνονται, γιατί το δέρμα έχει υποστεί κάποια χαλάρωση.

Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή λούφα( αν την αντέχεις) και σαπούνισε το σώμα σου κάνοντας κυκλικές κοιμίσεις από κάτω προς τα πάνω! Ξέβγαλε το σώμα σου και προσπάθησε να κάνεις γρήγορες εναλλαγές στο νερό από ζεστό σε κρύο! Αυτό βοηθάει στην σύσφιξη.
Τέλος άπλωσε στο σώμα σου baby oil ενώ είναι ακόμη βρεγμένο και μετά σκουπίσου κανονικά με την πετσέτα! Αυτό είναι το πιο ευεργετικό ντους που μπορείς να χαρίσεις στο σώμα σου και φυσικά χωρίς να χρειαστείς περισσότερο χρόνο!

Χέρια

Τα χέρια σου συνήθως ταλαιπωρούνται περισσότερο τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι!
Το μεγάλο μυστικό είναι η ενυδάτωση!
Για να γλιτώσεις χρόνο, την ώρα που θα πλύνεις τα πιάτα (ή ακόμη και θα τρίψεις το μπάνιο) βάλε στα χέρια σου μια θρεπτική μάσκα(,ακόμα και ελαιόλαδο), και φόρεσε τα γάντια σου κανονικά!
Εσύ θα κάνεις τις δουλειές και τα χέρια σου ,αλλά και τα νύχια σου, θα κάνουν κούρα ομορφιάς!

Φτέρνες

Για να ενυδατώσεις τις φτέρνες σου,πριν κοιμηθείς το βράδυ, βάλε βαζελίνη και φόρεσε καλτσάκια!
Το πρωί θα είναι πραγματικά βελούδινα!


Αγόρασε έξυπνα καλλυντικά.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις πολλά καλλυντικά και κρέμες.
Υπάρχουν για παράδειγμα, κρέμες προσώπου που είναι και ημέρας και νύχτας!
Αν ψάξεις θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει στο πρόσωπο και στη τσέπη!

Χρησιμοποίησε τα καλλυντικά του παιδιού σου!

Το baby oil είναι ένα πολύ καλό ενυδατικό για το δικό σου δέρμα και όχι μόνο για του μωρού σου!
Η γνωστή παιδική κρέμα PENATEN λειτουργεί καταπραϋντικά αν έχεις κάποια κοκκινίλα μετά από αποτρίχωση ή τοπικά σε σπυράκια!



Μακιγιάζ
Το μακιγιάζ δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό ειδικά στην καθημερινότητα σου!
Ένα κραγιόν ή lipgloss, μάσκαρα, μολύβι ματιών,λίγο makeup ή πούδρα για ελαφριά κάλυψη και ένα ρουζ για να δώσεις στα μάγουλα σου το χρώμα της ζωηράδας και της φρεσκάδας!
Αν έχεις μαύρους κύκλους χρησιμοποίησε ένα concealer σε πορτοκαλί απόχρωση για να τους αποχρωματίσεις πριν βάλεις το makeup.






modernastaxtopouta.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...