Ξένοιαστες Αγορές στο Διαδίκτυο

Οι online αγορές αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Μπορείτε να σερφάρετε στην άνεση του σπιτιού σας, ψάχνοντας για κάθε είδους προϊόντα, συγκρίνοντας τιμές, υπηρεσίες και προσφορές. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, δηλώνει ότι ακόμα δεν εμπιστεύεται το Διαδίκτυο.
Ο φόβος και η αβεβαιότητα της αξιοπιστίας των online συναλλαγών δεν επιτρέπει σε ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να εκμεταλλευτεί τις αγοραστικές δυνατότητες του Internet.
Παρακάτω παραθέτουμε έναν οδηγό για «ασφαλείς» αγορές στο Διαδίκτυο από τη Symantec, ώστε να μην χρειαστεί πότε ξανά να ανησυχήσετε για τις σύγχρονες διαδικτυακές απειλές.

Κάποιες βασικές συμβουλές για Online αγορές
1.  Ποτέ μην αποκαλύπτετε πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές σας κάρτες σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες, σε chat rooms, online messaging ή μέσω email.
2. Είναι προτιμότερο να πληκτρολογείτε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας στο browser σας αντί να ακολουθείτε κάποιο Link που σας έχει σταλεί μέσω e-mail.
3. Πιστωτική κάρτα, όχι χρεωστική: Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα ή μια prepaid αντί της χρεωστικής! Γιατί; Διότι οι πιστωτικές κάρτες συχνά προσφέρουν προστασία από οικονομική απάτη, για χαμένες αποστολές ή κατεστραμμένα εμπορεύματα. Επιβεβαιώστε ότι και η δική σας έχει τέτοιες παροχές.
4. Πολιτικές  Προσωπικών Δεδομένων:  Ελέγξτε την προσωπική πολιτική της ιστοσελίδας. Επιβεβαιώστε ότι δεν πωλούν τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους καθώς και τι είδους δεδομένα συλλέγουν. 5.  Πολιτικές Επιστροφής: Κάτι που είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που βλέπετε μόνο μια φωτογραφία του προϊόντος. Θα σας αρέσει; Θα σας κάνει το νούμερο; Είναι αυτό που περιμένατε; Ενημερωθείτε πριν κάνετε την αγορά αν μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν.
6.  Όροι Συμφωνίας: Αν η αγορά εμπεριέχει υπηρεσία συναλλαγών, όπως το Paypal, βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι για το πώς αυτή η υπηρεσία προστατεύει τη συναλλαγή σας.

Ψωνίστε εκεί που ψωνίζουν οι άλλοι
Υπάρχουν τόσοι πολλοί Διαδικτυακοί τόποι στους οποίους μπορείτε να ψωνίσετε - αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πως μπορείτε να βρείτε τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους;  Στον πραγματικό κόσμο, θα μπορούσατε να ρωτήσετε κάποιον φίλο για συστάσεις. Στον ηλεκτρονικό κόσμο, οι συστάσεις από προηγούμενους αγοραστές χρησιμεύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από εκτενείς ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ πολλών άλλων και των Google, Yahoo, MSN, Amazon και CNET, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες αναζήτησης και πρόσβαση σε πολλαπλές ιστοσελίδες για ψώνια. Εκτός της χρησιμότητας τους στη σύγκριση αγορών, κάθε ιστοσελίδα online αγορών βαθμολογείται ως προς την ικανοποίηση του πελάτη, και έτσι μπορείτε να διαβάσετε ατομικές κριτικές μεμονωμένων πελατών. Μπορείτε επίσης να μάθετε αν και κατά πόσον η ιστοσελίδα παραδίδει το σωστό προϊόν, αν είναι συνεπείς, πως αντιμετωπίζουν τις επιστροφές ή τις αλλαγές, κλπ.  

Παιδιά και ηλεκτρονικά ψώνια
Τα περισσότερα παιδιά νιώθουν τέτοια αυτοπεποίθηση στο Διαδίκτυο που πολλές φορές τα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα ξέρουν όλα. Να είστε σίγουροι ότι οι κακόβουλοι απατεώνες ξέρουν περισσότερα. Εάν αφήσετε το παιδί σας να ψωνίσει στο Διαδίκτυο, τότε αφήστε και την κοινή λογική σας να επικρατήσει. Οι έφηβοι θα πρέπει να έχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με το πόσα λεφτά και που μπορούν να τα ξοδέψουν. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να σιγουρευτείτε ότι έχουν διαβάσει αυτό το άρθρο προτού ξεκινήσουν να ψωνίζουν. Με τα μικρότερα παιδιά, το καλύτερο θα ήταν να εποπτεύει άμεσα κάποιος ενήλικος.

Χαρούμενες διακοπές και ασφαλή ψώνια
Όπως προαναφέραμε, οι αγορές μέσω Διαδικτύου είναι πιο απλές, λιγότερο χρονοβόρες και συμφέρουν συνήθως την τσέπη σας. Καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια στο Διαδίκτυο. Ελπίζουμε, ότι σε περίπτωση που είστε ένας από αυτούς, μετά από τις συμβουλές μας η εμπειρία των ηλεκτρονικών σας αγορών θα γίνει ασφαλέστερη και πιο ικανοποιητική, και βέβαια οι διακοπές σας ακόμα πιο χαρούμενες.  
Εκμεταλλευτείτε τις άπειρες δυνατότητες που σας δίνει το Internet και επιδοθείτε σε Online Shopping Therapy με ασφάλεια και προνοητικότητα, πάντα με τις χρήσιμες συμβουλές της Symantec.


fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...