Με αγροτικό σώμα και μοντέρνα ψυχή

Το κτίριο βρίσκεται στην πόλη Priorat στην Ισπανία, στην περιοχή Tarragonaπου είναι γνωστή για τα οινοποιεία και τα καλής ποιότητα κρασιά που παράγονται εκεί. Αρχικά ήταν μύλος και μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε σαν αποθήκη σιταριού.

Ο ιδιοκτήτης, παραγωγός κρασιού και ο ίδιος, ζήτησε από το στούντιο ΜΙΝΙΜ (είχαν κάνει και το διαμέρισμα στο πρώην μοναστήρι) να μετατρέψουν αυτόν τον εγκαταλειμμένο χώρο σε κατοικία και οινοποιείο.
Αυτό που επεδίωξαν από την αρχή ήταν να μην αλλοιωθούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του αρχικού κτίσματος, έτσι διατήρησαν τους πέτρινους τοίχους εισάγοντας στο εσωτερικό στοιχεία που θα επιτρέπουν τη διαβίωση σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο περιβάλλον εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα.
Το καθιστικό βρίσκεται μπροστά δεξιά από την είσοδο η οποία διατηρήθηκε όπως ήταν από την εποχή που ο χώρος χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκη. Τα έπιπλα παλαιώνουν τοποθετήθηκαν το σιδερένιο τζάκι και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να δίνουν άνεση και ευρυχωρία. Στο βάθος του ισογείου είναι η κουζίνα.
Στον πάνω όροφο, στην σοφίτα, είναι τα δύο υπνοδωμάτια και το μπάνιο. Διατηρώντας και εδώ την γνήσια αρχιτεκτονική δομή με τους πέτρινους τοίχους και τα ξύλινα παράθυρα, επεδίωξαν την οπτική επαφή από το κρεβάτι προς τα έξω στην όμορφη θέα.













www.viewdeco.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...