Η αισθητική στην κουζίνα σας

Πανέμορφη και αστραφτερή, για να μας φτιάχνει τη διάθεση, η κουζίνα μας είναι το πραγματικό κέντρο του σπιτιού μας. Το οικογενειακό τραπέζι, ο καφές με την παρέα μας, αλλά και το μαγείρεμα γίνονται ευχάριστες εμπειρίες!

Ομορφιά που μας κάνει περήφανες
     Αν σκεφτείτε πόσες ώρες περνάμε στην κουζίνα μας, θα συμφωνήσετε ότι δεν πρέπει να υστερεί σε αισθητική και καλόγουστες επιλογές από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού μας. Έτσι, θα φροντίζουμε την οικογένεια μας και θα δεχόμαστε τους επισκέπτες μας σε όμορφη ατμόσφαιρα, που θα μας κάνει να νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια.
Φροντίδα και καλαισθησία
     Στη δημιουργία καλόγουστου περιβάλλοντος στην κουζίνα βοηθάνε πολύ οι επιλογές μας στα σκεύη και στα αντικείμενα, ειδικά αυτά που θα βρίσκονται σε κοινή θέα. Αστραφτερές κατσαρόλες, τηγάνια, αραδιασμένες στη σειρά κουτάλες, ασημένια μαχαιροπίρουνα, αλλά και όλες οι σύγχρονες συσκευές που λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, πρέπει να δένουν μεταξύ τους. Επιλέξτε ζεστά χρώματα που να δένουν μεταξύ τους ή στιλπνές μεταλλικές επιφάνειες που ταιριάζουν στον χώρο. Αποφύγετε χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο (ορισμένοι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι μειώνουν την όρεξη). Τα πιατικά, τα ποτήρια και τα φλιτζάνια, ακόμα και αυτά που έχουμε για καθημερινή χρήση, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να αναδείξουμε το καλό μας γούστο. Το χρώμα παίζει κι εδώ σημαντικό ρόλο και θα βελτιώσει πολύ και την παρουσίαση των φαγητών μας.
Design και δημιουργία
    Μικρές πινελιές, όπως σερβίτσια με καλόγουστο design ή ένα γυάλινο μπουκάλι από γάλα που λειτουργεί ως «βάζο» δίνουν την αίσθηση της φροντίδας στην οικογένεια μας. Επίσης χρώμα και ζωντάνια στην κουζίνα μας δίνει και ένα καλάθι με φρέσκα φρούτα σε διάφορα χρώματα, αλλά και μερικά ματσάκια αποξηραμένα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δάφνη, κρεμασμένα στους τοίχους και στα ράφια. Μια πρωτότυπη, αλλά και πρακτική, ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα μεταλλικό αναλόγιο με πόδι, από αυτά που χρησιμοποιούν οι μουσικοί (είναι πολύ φθηνά και θα τα βρείτε στα καταστήματα μουσικών ειδών) πάνω στο οποίο θα ακουμπάτε το βιβλίο με τη συνταγή που φτιάχνετε. Το βιβλίο θα μένει σταθερά ανοιχτό στη σελίδα (πράγμα πολύ βολικό για πολλά βιβλία που δεν στέκονται) όσο μαγειρεύουμε. Τέλος, χρήσιμη και όμορφη ιδέα είναι να φυτέψτε μυρωδικά, όπως βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και φασκόμηλο, σε όμορφα γλαστράκια που θα τοποθετήστε στο περβάζι του παράθυρου της κουζίνας. Θα έχετε πάντοτε ολόφρεσκα μυρωδικά για το μαγείρεμα και ο χώρος σας θα αποκτήσει φυσική ομορφιά. Βέβαια, για να δημιουργήσουμε όμορφη ατμόσφαιρα απαραίτητη είναι η καθαριότητα και η τάξη.   Όλα πρέπει να αστράφτουν σ' έναν χώρο που από τη φύση των εργασιών που φιλοξενεί ευνοεί και την... ακαταστασία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...