Τα ελιξίρια της ζωής (Απόσταγμα κουκουτσιών γκρέιπφρουτ)

Απόσταγμα κουκουτσιών γκρέιπφρουτ

Ομορφιά
Μια  «οικογενειακή»  υδατική κρέμα που μυρίζει υπέροχα, είναι άκρως αποτελεσματική και πολύ εύκολη στην κατασκευή της. Ιδανική για τον χειμώνα και τις επιδερμίδες που τραβάνε.

Όλα τα υλικά ενεργούν στο πρόσωπο. Η λεβάντα ξεκουράζει και το γκρέιπφρουτ αναζωογονεί.. Η βιταμίνη Ε και  το απόσταγμα κουκουτσιού του γκρέιπφρουτ ενεργούν σαν συντηρητικό της κρέμας.

Υδατική κρέμα με λεβάντα και αιθέριο έλαιο κουκουτσιών γκρέιπφρουτ.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας έλαιο απο κουκούτσια σταφυλιού, 2 κουταλιές σούπας έλαιο jojoba, 1 κουταλιά κερί μέλισσας σε φλοίδες, 1 κάψουλα βιταμίνη E, 6 cl  χυμού αλόης, 3 σταγόνες απόσταγμα κουκουτσιού από γκρέιπφρουτ, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ.
Θα χρειαστείτε 2 καθαρές κατσαρόλες, ένα χτυπητήρι, ένα βαζάκι, μια κούπα. Βράστε τα όλα για αποστείρωση.
Ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά τα έλαια από σταφύλι, jojoba και το κερί μέχρι να λιώσει. Ζεστάνετε την αλόη-πρέπει να είναι χλιαρή. Βγάλτε τα από την φωτιά και ανακατέψτε. Χτυπήστε πολύ καλά. Όπως κρυώνει, το μίγμα πήζει και ασπρίζει. Η κρέμα είναι έτοιμη.
Προσθέστε τα αιθέρια έλαια, την βιταμίνη Ε, το απόσταγμα από κουκούτσι γκρέιπφρουτ, ανακατέψτε σιγά και βάλτε στο βαζάκι. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το καπάκι. Κρατιέται αρκετούς μήνες σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.
Αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά, κρατιέται για ένα μήνα.

Υγεία
To 1979 o δρ Jacob Harich, ιατρός και κάτοχος βραβείου Epstein πρόσεξε ότι  τα κουκούτσια του γκρέιπφρουτ  που είχε πετάξει στο  μίγμα για να φτιάξει φυσικό λίπασμα , δεν σαπίζανε. Έκανε έρευνες και ανακάλυψε ότι λιώνοντας τα κουκούτσια, αποκτούσαμε ένα πανίσχυρο μικροβιοκτόνο, ικανό να εξουδετερώσει ιούς, παράσιτα, σκουλήκια και βακτηρίδια.
Ήταν αποτελεσματικό κατά μεγάλη ποσότητα μικροοργανισμών χωρίς όμως να επηρεάσει καθόλου την χλωρίδα του εντέρου, χωρίς να είναι τοξικό και να έχει παρενέργειες. Ένα θαύμα.! To απόσταγμα κουκουτσιών γκρέιπφρουτ (Citrus Paradisi)  είναι ένα φυσικό «αντιβιοτικό» με δυνατή δράση (μερικές φορές και  8 σταγόνες αρκούν), δεν επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το έκαναν πολύτιμο στα προσωπικά φαρμακεία των εναλλακτικών, (αλλά προσοχή, σε πολλά νοθευμένα προϊόντα υπάρχουν ουσίες μη επιθυμητές όπως το benzethonium.)

Χάρη στην χαμηλή του τοξικότητα και την αποτελεσματικότητα του, το Α.Κ.Γ έγινε αγαπημένος τρόπος απολύμανσης στα νοσοκομεία στις ΗΠΑ. Λένε ότι  δέκα με δεκαπέντε σταγόνες στο ξέβγαλμα των σεντονιών καταστρέφουν τους σταφυλόκοκκους, τους στρεπτόκοκκους, την σαλμονέλα και άλλα …
Βοηθάει σε άφθες, σκασμένα χείλη, πονόδοντο, ουλίτιδα, και απολυμαίνει την οδοντόβουρτσα. Σύμμαχος του οργανισμού στο κρυολόγημα, στον βήχα, στην υγιεινή των αυτιών, στο ξύρισμα, στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, στις ψείρες, στα μικρό κοψίματα, μικρό καψίματα, σπυράκια, τσίμπημα εντόμων, μυρμηγκιές, και δυναμώνει τα νύχια. Πολύτιμο για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής. Ειναι όμως εξαιρετικά δραστικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ σκέτο αλλά πάντα διαλυμένο. Σε εσωτερική χρήση (3 με 15 σταγόνες, ανάλογα , 2-3 φορές την ημέρα σε ένα ποτήρι νερό) βοηθάει στην σωστή λειτουργία του εντέρου και τα κρυολογήματα. Σε κούρα  21 ημερών στην αρχή του χειμώνα, λέγεται ότι ενισχύει τον οργανισμό καλύτερα ενάντια στους ιούς που κυκλοφορούν τον χειμώνα.
 
(*) Το άρθρο αυτό, βασισμένο σε βιβλιογραφία, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την γνώμη του ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/ και προληπτική χρήση,  συζητήστε  με τον θεράποντα ιατρό σας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...