Sex Toys: Δεν δαγκώνουν!

Μερικά χρόνια πριν η επίσκεψη ενός ζευγαριού σε ένα sex shop θεωρείτο τόσο μεγάλο ταμπού, σα να επιχειρούσε μία γυναίκα να εισέλθει στο Άγιο Όρος. Με τα χρόνια, λίγο τα media λίγο η λεγόμενη popular culture (λαοφιλής κουλτούρα) συνέβαλλαν ώστε τα ερωτικά αξεσουάρ να απενοχοποιηθούν.....


 να γίνουν πιο προσιτά στο κοινό και να καθιερωθούν όχι ως «βοηθήματα» που σκοπό έχουν να αναπληρώσουν ένα πρόβλημα της σεξουαλικής σχέσης (π.χ. δυσκολία στη διέγερση) αλλά να λειτουργήσουν ως ενισχυτικά «παιχνίδια», που υπόσχονται να εκτινάξουν τη λίμπιντο και την απόλαυση κατά την πράξη.
Και τότε είδαμε το… ξεσκέπασμα. Τα μέχρι τότε κρυμμένα, εντελώς παρακμιακά sex shops έβαλαν τα καλά τους, φώτισαν τις βιτρίνες τους, δήλωσαν με διαφημίσεις και εκθεσιακά events την παρουσία τους. Ο κόσμος έτσι ξεπέρασε τους δισταγμούς τους και τα επισκέφθηκε με την ίδια άνεση που επισκέπτεται κανείς ένα video club, αναζητώντας το πιο αστείο, το πιο αξιοπερίεργο και εν τέλει το πιο ερεθιστικό. Ζευγάρια κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης, κάθε μορφωτικού επιπέδου, για τους δικούς τους λόγους το κάθε ένα, απόκτησαν «εργαλεία» που μέχρι τότε ίσως και να κορόιδευαν αναδεικνύοντας τη σημασία του sex στη ζωή τους και τα αποτελέσματα σύντομα -μέσα από έρευνες τουλάχιστον- φάνηκαν να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. 

Βοηθάνε τελικά τα sex toys?
Οι περισσότεροι γιατροί (σεξολόγοι) συμφωνούν ότι για να εντάξει ένα ζευγάρι ένα σεξουαλικό βοήθημα στην ερωτική του ζωή πρέπει πρώτα να το έχει συζητήσει και αποφασίσει από κοινού. Η παρουσία ενός ξένου (μη γνώριμου) οργάνου κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να τρομάξει ή να φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον από τους συντρόφους και τελικά όχι μόνο να μην βοηθήσει πουθενά αλλά και να δημιουργήσει χάσμα και απομόνωση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σκοπός, όμως, των sex toys είναι το ακριβώς αντίθετο: Να φέρουν, δηλαδή, το ζευγάρι πιο κοντά, να ενταχθούν σαν φυσική συνέχεια στη σχέση τους και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν ή να υποσκελίσουν την ίδια την πράξη. Μόνο αν και τα δύο μέλη απελευθερωθούν από τυχόν ενοχικά συμπτώματα και διασκεδάσουν με ένα βοήθημα αξίζει να το αποκτήσει κανείς. Και φυσικά, τα βοηθήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή τόσο για να μην βλάψουν σωματικά κάποιον από τους δύο όσο και για να μην γίνουν εθιστικά, ώστε να μπορεί το ζευγάρι να κάνει σεξ και χωρίς αυτά.

Έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι ζευγάρια που κάποια στιγμή απέκτησαν κάποιο σεξουαλικό βοήθημα αύξησαν, πιθανότητα χάρη σε αυτό, τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Λειτούργησε, δηλαδή, σαν κίνητρο να επαναλάβουν την πράξη τακτικότερα από παλιά δίνοντάς τους την ευκαιρία για νέους πειραματισμούς που βελτίωσαν σταδιακά την ποιότητα (την απόλαυση δηλαδή) της πράξης.

Από αυτήν την άποψη τα sex toys βοηθούν. Τα ίδια τα ζευγάρια που τα χρησιμοποίησαν και αύξησαν τον ρυθμό των επαφών τους δήλωσαν ότι βελτιώθηκε και η μεταξύ τους συντροφική σχέση σε επίπεδο επικοινωνίας. Ανοίχτηκαν και έμαθαν περισσότερα πράγματα ο ένας για τον άλλον, ανέκαμψαν έναν ίσως χαμένο ηλεκτρισμό. Παράλληλα, το σχεδόν καθημερινό σεξ βελτίωσε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία, χαλάρωσε τα ζευγάρια, τους έδωσε ενέργεια και αύξησε την καρδιαγγειακή κυκλοφορία του αίματος.

Ποια sex toys είναι πιο δημοφιλή; Πριν αναφερθούμε στο ποια sex toys «πουλάνε» περισσότερο αξίζει να τονίσουμε τη σημασία της υγιεινής. Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που κατασκευάζουν τέτοια εξαρτήματα χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για τη χημική σύστασή τους και χωρίς να αναφέρουν στα προϊόντα τους κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής. Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Greenpeace της Ολλανδίας έδειξε ότι 7 στα 8 προϊόντα που έλεγξε περιείχαν φθαλάτες, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται (και στα καλλυντικά) για να μαλακώσει η πλαστική ύλη, αλλά είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον οργανισμό, αφού μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στα όργανα αναπαραγωγής όσο και στο ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες. Τα περισσότερα, άλλωστε, sex toys, περιέχουν χρωστικές ουσίες που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να καταναλώνονται ή να έρχονται σε επαφή με τον οργανισμό.

Πριν, λοιπόν, αγοράσετε ένα σεξουαλικό βοήθημα, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και εγκεκριμένο τουλάχιστον από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ότι έχει δηλαδή σφραγισμένο το σήμα CE).

Το 70% των sex toys της παγκόσμιας αγοράς κατασκευάζεται στην Κίνα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του online καταστήματος sextoy.com, τα όργανα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι οι δονητές. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι πωλήσεις κάποιων συγκεκριμένων τύπων δονητών εκτινάχθηκαν τόσο με αφορμή το vibrating rabbit που σόκαρε την Charlotte στο Sex and the City, όσο και με τον Silky Dildo που χρησιμοποιούσε ο George Clooney ως sex addict στην ολοκαίνουργια ταινία Burn After Reading.

Μόδα ή αποτελεσματικότητα, τα σκήπτρα στις πωλήσεις, λοιπόν, κρατούν οι πάσης φύσεως δονητές. Ακολουθούν τα δαχτυλίδια (φωτο), τα αρωματικά έλαια και λιπαντικά, και κάποια εκκεντρικά και σέξι εσώρουχα. Υψηλές πωλήσεις, έχουν βέβαια και άλλη βοηθήματα, κάτι που μαρτυράται έτσι κι αλλιώς από τους μηνιαίους τζίρους των ελληνικών sex shops, οι οποίοι κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 15.000 με 20.000 ευρώ.

Από πού θα αγοράσετε το δικό σας; Στο εξωτερικό οι περισσότερες πωλήσεις sex toys λαμβάνουν χώρα από on-line καταστήματα και λιγότερο από κάποιο σχετικό μαγαζί. Στην Ελλάδα, που οι ηλεκτρονικές αγορές αντιμετωπίζονται ακόμα με κάποιον δισταγμό, οι περισσότεροι προτιμούν να επισκέπτονται οι ίδιοι κάποιο κατάστημα και να έρχονται σε άμεση επαφή με το αντικείμενο πριν το αγοράσουν. Κάτι που συνιστάται, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά. (Επισκεφθείτε τα μόνο αν είστε άνω των 18 ετών).

Από τα γνωστότερα (και παλαιότερα) sex shops της Αθήνας είναι τα:
* Amor (αλυσίδα καταστημάτων): Η μεγαλύτερη αλυσίδα sex shop στην Ελλάδα με καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα εγκυρότατο on-line shop.

* Taboo (Πειραιώς 4, 2ος όροφος, τηλ. 210 5237779): Από τα παλαιότερα sex shops της Αθήνας, που θυμίζει πραγματικά μαγαζί με παιχνίδια. Επισκεφθείτε το μόνο αν είστε πολύ άνετοι με το θέμα…

* The Love Shop (Θηβών 275, Περιστέρι, τηλ. 210 5763996): Πολύ πιο customer friendly, το συγκεκριμένο sex shop διαθέτει πραγματικά τα πάντα από ερωτικά παιχνίδια και αξεσουάρ, ενώ αν δεν θέλετε να πάτε εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα.

* The Senses X (Αναγνωστοπούλου 22, Κολωνάκι): Πριν λίγες μέρες, η αδερφή της Νίκης Πετρουλάκης άνοιξε στο Κολωνάκι μία πραγματική μπουτίκ-sex shop, με πρωτοποριακά παιχνίδια και αξεσουάρ από το εξωτερικό. Επισκεφτείτε την… άφοβα!

Και από τα εγκυρότερα on-line sex shops είναι τα:* Pussycat.gr: Το μεγαλύτερο και πληρέστερο ελληνικό on-line sex shop.

* 2Sexy.gr: Πολύ girl-friendly και με αρκετά καλές τιμές.

* Lovabuys.gr: Με μακράν το καλύτερο website που έχει να προτείνει sex toys ανά περίσταση. Αξίζει να το επισκεφθείτε ηλεκτρονικά ακόμα κι αν δεν ψωνίσετε.

* Erotica.gr: Πλήρως ενημερωμένο website σχετικά με ό,τι νεώτερο κυκλοφορεί στην αγορά, μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές.




 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...