Ενα φόρεμα, τόσα look

Οταν τα StarckNaked του Philip Starck και της Wolford έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά το 1998, η προωθητική καμπάνια που τα συνόδευε υπαινισσόταν ότι το τέλος της μόδας όπως τη γνωρίζαμε ήταν κοντά. Διότι πλέον καμιά μας δεν θα είχε ανάγκη από όλα αυτά τα ρούχα. Αρκούσε ένας σωλήνας από lycra που με δύο απλές κινήσεις μεταμορφωνόταν σε φόρεμα, τοπ, φούστα.

Η εμπορική επιτυχία δεν ήρθε. Οι λόγοι ήταν πολλοί. Η υψηλή τιμή, η δυσπιστία στις εξαγγελίες και, προπαντός, ο παράγοντας Naked, δηλαδή γυμνός. Το StarckNaked αποκάλυπτε περισσότερα φορεμένο απ’ όσα θα μπορούσε να δει κανείς σε ένα γυμνό σώμα διά γυμνού οφθαλμού. Εν ολίγοις, ούτε σπυράκι δεν περνούσε απαρατήρητο.
Ομως, το πάθημα έγινε μάθημα. Φέτος μια νέα φουρνιά «πολυμορφικών» ρούχων έσκασε μύτη στα καταστήματα. Με κάποιες διαφορές, βέβαια. Πρώτον, τη μεγάλη τιμολογιακή γκάμα. Δεύτερον, την άνοδο των διαδικτυακών αγορών - τα ελαστικά υφάσματα και τα περιορισμένα μεγέθη εξυπηρετούν απόλυτα για αγορές που δεν γίνονται διά ζώσης. Και, τρίτον, τη μεγαλύτερη ευελιξία των σχεδιαστών. Αντί για το μανιφέστο του μινιμαλισμού που δημιούργησε ο Philip Starck, οι νέοι δημιουργοί υπογράφουν σχέδια πιο βατά, που δίνουν περισσότερο την εντύπωση συμβατικού ρούχου και λιγότερο εικαστικού πειράματος.
Απόδειξη, η συντριπτική εμπορική επιτυχία του Infinity dress της Donna Karan. Από ελαστικό ζέρσεϊ, κομψό και διακριτικό, κολακεύει τη σιλουέτα χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα από το επιθυμητό. Και επιτρέπει άπειρες (infinite) παραλλαγές. Θα το βρείτε στο site www.donnakaran.com. Ομως, ούτε η Wolford έμεινε πίσω. Το Fatal dress, βασισμένο στην ιδέα του StarckNaked, προσφέρεται σε πολλά χρώματα και αποτελεί ιδανική λύση για βαλίτσα διακοπών. Φοριέται μακρύ ή κοντό, φόρεμα ή τοπ, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και δεν τσαλακώνει. Θα το βρείτε στο www.wolford.com.
Πιο οικονομικές επιλογές -και περισσότερες- θα βρείτε στα sites των Victoria’s Secret (www.victoriassecret.com) και American Apparel (www.americanapparel.net). Πειραματιστείτε!





www.gynaikamag.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...