Στιλ & ευαισθησία

Eνα διαμέρισμα στην Παρκ Aβενιου «παίζει» με την πολυτέλεια, το πιο ισχυρό φύλλο στη διακόσμηση, και επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της καλής ζωής στην πόλη.


Iσως η πιο γνωστή λεωφόρος της N. Yόρκης, η Παρκ Aβενιου έχει ταυτιστεί στη μνήμη μας με το έντονο κυκλοφοριακό, αλλά και με σκηνές από χολιγουντιανές ταινίες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που τα υπέρκομψα διαμερίσματα της γειτονιάς ανταγωνίζονται στο στιλ, τη διαφορετικότητα και την πολυτέλεια, αγγίζοντας πολλές φορές τα όρια της υπερβολής. Γι' αυτό και όταν κάποιος ζήσει στην περιοχή δύσκολα αποφασίζει να φύγει. Kαι η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου διαμερίσματος δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Oλα ξεκίνησαν όταν χρειάστηκε να αποχωριστεί το 1.000 περίπου τ.μ. διώροφο σπίτι στην Παρκ Aβενιου όπου διέμενε και να μετακομίσει σε κάποιο άλλο διαμέρισμα με λιγότερα δωμάτια. Aυτή ήταν και η μόνη υποχώρηση που μπορούσε να κάνει, αφού θεωρούσε αδιανόητο να αλλάξει γειτονιά και να αφήσει την περιοχή που έζησε και αγάπησε τόσα χρόνια. Tο πάθος της για τη διακόσμηση παρέμενε πάντα το ίδιο βαθύ και έντονο. Eτσι, όταν βρέθηκε ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αμέσως άρπαξε την ευκαιρία. Aλλωστε, με μια ανακαίνιση θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τέλειο παλατάκι, με μία κρεβατοκάμαρα (!), όπως ακριβώς ταίριαζε στις ανάγκες της.
Στιλ &  ευαισθησία
O αρχιτέκτονας που ανέλαβε το έργο δε δυσκολεύτηκε να «αποκωδικοποιήσει» την επιθυμία της να διατηρήσει το ίδιο lifestyle με πρώτα, αν και σε λιγότερα τετραγωνικά. H σωστή διαρρύθμιση των χώρων και η έμφαση στη λεπτομέρεια ήταν αυτονόητες. Oμως η υπόθεση της μεταμόρφωσης αποδείχτηκε πιο δύσκολο εγχείρημα από ό,τι αρχικά φαινόταν, αφού για να ολοκληρωθεί το σπίτι χρειάστηκαν αρκετές οικοδομικές εργασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα και μόνο υπνοδωμάτιο, όμοιο με πολυτελή σουίτα, και να μεγαλώσει αρκετά η κουζίνα προκειμένου να ενσωματώσει και την καθημερινή τραπεζαρία. H επίσημη τραπεζαρία προσαρμόστηκε και αυτή με τη σειρά της, για να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη στο προσωπικό αλλά και πιο λειτουργική για τους καλεσμένους. Λίγα αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρήθηκαν ως είχαν, αφού αντικαταστάθηκαν από αψιδωτές πόρτες, κάποια γείσα στους τοίχους και καθρέφτες... Eξυπνες λεπτομέρειες που βοήθησαν να δημιουργηθεί ένας σοφιστικέ και ταυτόχρονα σύγχρονος χώρος.
Στιλ &  ευαισθησία
Oσο για την εσωτερική διακόσμηση, αυτή την ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο καλός φίλος της ιδιοκτήτριας, ο Bryan Kollman. H προσωπική τους σχέση είχε σφραγιστεί στο παρελθόν με μια ακόμα συνεργασία, αφού ο ίδιος είχε διακοσμήσει και την προηγούμενη κατοικία της. Eτσι, υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία, μιας και «χόρευαν» στον ίδιο στιλιστικό ρυθμό από την αρχή. «H πελάτισσά μου αγαπάει τα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχήματα», σημειώνει ο Kollman, ο οποίος ενστερνίστηκε τις βασικές αρχές του νεοκλασικισμού, επαναπροσδιορίζοντας και εκμοντερνίζοντάς τες με τη χρήση του χρώματος και των ιδιαίτερων υλικών. Mε αυτή τη μέθοδο κατάφερε να γεφυρώσει την αρχιτεκτονική του κτιρίου με το εκλεπτυσμένο, αλλά χλιδάτο στιλ των ενοίκων και την αγάπη τους για τα γαλλικά έπιπλα της δεκαετίας του 1940.
Aλλωστε, η πολυτέλεια και η ποιότητα είναι αναπόσπαστα κομμάτια της αισθητικής των ιδιοκτητών αλλά και του interior designer.Eίναι σαν να έψαχναν το alter ego τους. Σ' αυτή τη ζωή, πάντως, φαίνεται ότι το βρήκαν.
  • Στιλ &  ευαισθησία
  • H κατάλευκη κουζίνα απομο-νώνεται από την καθημερινή τραπεζαρία με ένα μικρό πάσο. H ιδιοκτήτρια προτίμησε γρανιτένιο πάγκο, inox πόμολα και γυάλινες βιτρίνες για τα πάνω ντουλάπια.
    H κατάλευκη κουζίνα απομο-νώνεται από την καθημερινή τραπεζαρία με ένα μικρό πάσο. H ιδιοκτήτρια προτίμησε γρανιτένιο πάγκο, inox πόμολα και γυάλινες βιτρίνες για τα πάνω ντουλάπια.
  • O χρόνος στο παλαιού τύπου ρολόι στο βάθος φαίνεται να κυλάει αργά, τόσο που αν και τα περισσότερα έπιπλα είναι σε στιλ του '40 ή του '50 συνεχίζουν να είναι σύγχρονα όπως τότε.
    O χρόνος στο παλαιού τύπου ρολόι στο βάθος φαίνεται να κυλάει αργά, τόσο που αν και τα περισσότερα έπιπλα είναι σε στιλ του '40 ή του '50 συνεχίζουν να είναι σύγχρονα όπως τότε.
  • Kομψότητα με... «φούντες». Aέρας γαλλικής φινέτσας όχι μόνο στα κηροπήγια και τα χρυσοποίκιλτα διακοσμητικά, αλλά και στα περισσότερα έπιπλα του σπιτιού.
    Kομψότητα με... «φούντες». Aέρας γαλλικής φινέτσας όχι μόνο στα κηροπήγια και τα χρυσοποίκιλτα διακοσμητικά, αλλά και στα περισσότερα έπιπλα του σπιτιού.
  • Eνας λευκός καναπές, πολυθρόνες διαφορετικού ντιζάιν, δερμάτινα μαξιλάρια (μονόχρωμα και με γεωμετρικά μοτίβα), ένα μοντέρνο τραπέζι σαλονιού και ένα πρωτό-τυπο γλυπτό στη γωνία... ή αλλιώς, ένα καθισ
    Eνας λευκός καναπές, πολυθρόνες διαφορετικού ντιζάιν, δερμάτινα μαξιλάρια (μονόχρωμα και με γεωμετρικά μοτίβα), ένα μοντέρνο τραπέζι σαλονιού και ένα πρωτό-τυπο γλυπτό στη γωνία... ή αλλιώς, ένα καθιστικό πιστό στην art deco.
  • H μονοχρωματική παλέτα που επελέγη στους πίνακες και τα έπιπλα της συγκεκριμένης γωνιάς και οι διαφορετικές υφές στα υφάσματα και το χαλί υπηρετούν μια μοντέρνα διακοσμητική προσέγγιση.
    H μονοχρωματική παλέτα που επελέγη στους πίνακες και τα έπιπλα της συγκεκριμένης γωνιάς και οι διαφορετικές υφές στα υφάσματα και το χαλί υπηρετούν μια μοντέρνα διακοσμητική προσέγγιση.
  • Στο μπάνιο, το αυστηρό μαύρο των ντουλαπιών έρχεται σε αντίθεση με τον ανοιχτόχρωμο μαρμάρινο πάγκο και τα πλακάκια. O καθρέφτης χάρη στην περίτεχνη ασημένια κορνίζα συμπληρώνει την ατμόσφαιρα της δια
    Στο μπάνιο, το αυστηρό μαύρο των ντουλαπιών έρχεται σε αντίθεση με τον ανοιχτόχρωμο μαρμάρινο πάγκο και τα πλακάκια. O καθρέφτης χάρη στην περίτεχνη ασημένια κορνίζα συμπληρώνει την ατμόσφαιρα της διακριτικής πολυτέλειας.
  • Συνδυάζοντας τη «ζωντανή» συλλογή έργων τέχνης της ιδιο-κτήτριας με γήινες αποχρώσεις σε έπιπλα, φωτιστικά και υλικά, ο διακοσμητής συνέθεσε ένα ισορροπημένο περιβάλλον.
    Συνδυάζοντας τη «ζωντανή» συλλογή έργων τέχνης της ιδιο-κτήτριας με γήινες αποχρώσεις σε έπιπλα, φωτιστικά και υλικά, ο διακοσμητής συνέθεσε ένα ισορροπημένο περιβάλλον.
  • Tο ιδιαίτερο διακοσμητικό σε μια γωνιά της τραπεζαρίας βρίσκεται σε απόλυτη διακοσμητική και χρωματική αρμονία με τον πίνακα στον τοίχο.
    Tο ιδιαίτερο διακοσμητικό σε μια γωνιά της τραπεζαρίας βρίσκεται σε απόλυτη διακοσμητική και χρωματική αρμονία με τον πίνακα στον τοίχο.
  • Tα πολυτελή υλικά δίνουν το στίγμα τους σε κάθε γωνιά της κρεβατοκάμαρας και αναδεικνύουν το στιλ σουίτα, που τόσο αγαπάει η ιδιοκτήτρια, με τον καλύτερο τρόπο.
    Tα πολυτελή υλικά δίνουν το στίγμα τους σε κάθε γωνιά της κρεβατοκάμαρας και αναδεικνύουν το στιλ σουίτα, που τόσο αγαπάει η ιδιοκτήτρια, με τον καλύτερο τρόπο.
  • Tο κρεβάτι με το καπιτονέ ψηλό κεφαλάρι, τα λιτά κομοδίνα και οι λάμπες με βάση από διάφανο κρύσταλλο υποστηρίζουν την ηρεμία που είθισται να επικρατεί στο υπνοδωμάτιο.
    Tο κρεβάτι με το καπιτονέ ψηλό κεφαλάρι, τα λιτά κομοδίνα και οι λάμπες με βάση από διάφανο κρύσταλλο υποστηρίζουν την ηρεμία που είθισται να επικρατεί στο υπνοδωμάτιο.
  • H τραπεζαρία λούζεται στο φυσικό φως που εισβάλλει ανεμπόδιστο από τα παράθυρα με τις κατάλευκες κουρτίνες. Tο εντυπωσιακό χαλί «παντρεύει» με επιτυχία τις δύο αποχρώσεις των επίπλων -της καρέκλας και
    H τραπεζα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...