Έφυγε από τη ζωή η Elizabeth Taylor

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός Elizabeth Taylor έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η Elizabeth Taylor νοσηλευόταν από τον Φεβρουάριο με καρδιολογικά προβλήματα σε κλινική του Λος Άντζελες αλλά οι δικοί της δεν είχαν εκδηλώσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς όπως δήλωναν, το 2009 η Liz Taylor είχε εισηχθεί ξανά για επέμβαση προκειμένου να αντικαταστήσει την ελαττωματική βαλβίδα στην καρδιά της. Δυστυχώς όμως αυτή την φορά, δεν τα κατάφερε.


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (αγγλ. Elizabeth Taylor) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός γεννημένη στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος, συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα πλέον ενήλικα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου.

Έχει προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία Ζήσαμε στην αμαρτία του 1960 και τη δεύτερη για το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι Μια θέση στον ήλιο του 1951, Ο γίγας του 1955, Όσα δε σβήνει ο χρόνος του 1957, Λυσσασμένη γάτα του 1958 και Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι του 1959.

Η Τέιλορ φημίζεται επίσης για το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, για τη συλλογή διαμαντιών και κοσμημάτων και για τα μεγάλα βιολετιά της μάτια. Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...