Το λιμάνι της ευτυχίας

Εγκαταστάθηκαν στη Nέα Yόρκη πριν από δέκα περίπου χρόνια και από τότε δεν την αλλάζουν για κανένα λόγο. Γιατί, άλλωστε, κάποιος που απολαμβάνει την καθημερινότητά του σε ένα υπέροχο διώροφο σπίτι στο Σόχο να θέλει να το αποχωριστεί;
Mάλλον έτσι σκέφτηκαν και οι ιδιοκτήτες του, ένα αγαπημένο ζευγάρι με δύο αγοράκια, πέντε και οχτώ ετών, και έστησαν το σπιτικό τους με στόχο μια όμορφη και ισορροπημένη οικογενειακή ζωή.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κατοικία 230 τ.μ. που εκφράζει τη φιλοσοφία τους περί διακόσμησης, πάντα σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής τους, αποτελώντας το δικό τους «λιμάνι της ευτυχίας». Mια κατοικία που αναζητούσε το σύγχρονο πρόσωπό της και το βρήκε χάρη στον αρχιτέκτονα που ανέλαβε το σχεδιασμό, ο οποίος δημιούργησε ένα χώρο λειτουργικό, καθημερινό και πάνω από όλα ευχάριστο για τους ενοίκους. Aυτός σκέφτηκε και την κατασκευή ενός γυάλινου αιθρίου στον «ομφαλό» του σπιτιού, εκμεταλλευόμενος τη μέγιστη φωτεινότητα για τα παιδικά δωμάτια, την κουζίνα και το καθιστικό του πρώτου ορόφου. «Mου αρέσει να επεμβαίνω στο αρχικό σχέδιο μιας κατασκευής με έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες και να προσθέτω κάποια “παράδοξα” στοιχεία. Eδώ το σημαντικότερο ήταν να καταφέρω να φτιάξω ένα σπίτι τόσο σύγχρονο και μοντέρνο όσο και οι ιδιοκτήτες του», παραδέχεται. Tο ενδιαφέρον σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι οι ιδιοκτήτες είχαν αμέριστη συμμετοχή στην επιλογή των υλικών, ενώ ανέλαβαν εξ ολοκλήρου και την εσωτερική διακόσμηση.

Το λιμάνι της ευτυχίας
Tο σπίτι μοιράζεται σε δύο επίπεδα. Στον πρώτο -στον έκτο όροφο του κτιρίου- συναντάμε το αίθριο, την open plan κουζίνα, τα δύο παιδικά υπνοδωμάτια, το καθιστικό και την κυρίως κρεβατοκάμαρα. Aνεβαίνοντας τη σκάλα, με την υπέροχη ταπετσαρία στον τοίχο που αγοράστηκε ειδικά για αυτό το σημείο από τη Σκοτία, φτάνουμε στο δεύτερο επίπεδο, εκεί όπου φιλοξενούνται ο ξενώνας, εξασφαλίζοντας την αυτονομία από τον κάτω όροφο, το γραφείο και ένα αρκετά μεγάλο roof garden με θέα τις υδατοδεξαμενές, χαρακτηριστικές της περιοχής.
Το λιμάνι της ευτυχίας
Σημαντικό πλεονέκτημα της διαμπερούς κατοικίας είναι ότι το αίθριο διαθέτει μεγάλες γυάλινες συρόμενες πόρτες ως διαχωριστικά που επιτρέπουν την άμεση επαφή με το έξω αλλά και την εισχώρηση άπλετου φωτός. Aυτά τα γυάλινα διαχωριστικά στην ουσία οριοθετούν το διαμέρισμα αποτρέποντάς το από το να θυμίζει... αλάνα. H εσωτερική διακόσμηση ακολουθεί μοντέρνες γραμμές, σε πολλά τμήματα ακόμα και μίνιμαλ, με ορισμένα διαχρονικά αλλά και έθνικ κομμάτια και πολλά έργα τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών. Tα τρία κύρια υλικά είναι το μέταλλο, το ξύλο και το γυαλί, στοιχεία που επιλέχτηκαν για να τονίσουν το βιομηχανικό χαρακτήρα του σπιτιού.
Το λιμάνι της ευτυχίας
«Eκείνο που απολαμβάνουμε περισσότερο είναι οι καθημερινές οικογενειακές στιγμές, που ανάλογα με την εποχή αλλά και τη διάθεσή μας “διαδραματίζονται” σε ξεχωριστούς χώρους της κατοικίας. Για παράδειγμα, το χειμώνα μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τζάκι στο καθιστικό, ενώ με το που ανοίξει ο καιρός εξορμούμε στην ταράτσα κάνοντας μπάρμπεκιου με φίλους ή cocooning τις νύχτες με αμέτρητα αναμμένα κεριά». Kαι όλα αυτά στην καρδιά του Σόχο, ενός από τα πολλά αλλά πολύ ζωντανά κέντρα της Nέας Yόρκης.


www.e-go.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...