10 άβολα θέματα που απασχολούν την εμφάνισή σας

Η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό, η φύση μας έπλασε όπως ακριβώς πρέπει να είμαστε, η όποια επέμβαση στην εξωτερική μας εμφάνιση είναι αποτέλεσμα της επιρροής των media, η απλότητα είναι το παν…
Είναι πολλές οι δικαιολογίες που μπορεί να βρει κανείς για να υπερασπιστεί τα αστεία πυκνά του φρύδια, τις κοκκινίλες και το πρήξιμο από το ξύρισμα, τα αντιαισθητικά διαλυμένα του νύχια. Και ποιοι είμαστε εμείς για να του εναντιωθούμε; Η περιποίηση της εμφάνισής μας είναι εντελώς προσωπική υπόθεση –στα πλαίσια, τουλάχιστον, που δεν ενοχλεί… οσφρητικά τους γύρω μας.
Μην φοβάστε να αλλάξετε σημεία της εμφάνισής σας αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτά. Κι αν διστάζετε να αναζητήσετε παραέξω τους τρόπους για να τα διορθώσετε… απλά συνεχίστε να διαβάζετε. Και εμπιστευτείτε μας –για όλα υπάρχει λύση.

Φρύδι «2 σε 1»
Περισσότερο για τις γυναίκες και λιγότερο για τους άνδρες το λεγόμενο «μονόφρυδο», η υπερβολική τριχοφυΐα ανάμεσα στα δύο φρύδια δηλαδή, είναι ένα αντιαισθητικό πρόβλημα, το οποίο για καλή τύχη όλων διορθώνεται πολύ εύκολα. Γιατί, όμως, κάποιες γυναίκες εμφανίζουν τόσο έντονη τριχοφυΐα εκεί, στο άνω χείλος και στο πηγούνι, ενώ άλλες γυναίκες όχι; Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ενίοτε αυτό συμβαίνει λόγω του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Συχνότερα, ωστόσο, πρόκειται απλά για γονιδιακή κληρονομιά. Το τσιμπιδάκι φρυδιών, η αποτρίχωση με κερί ή με αποτριχωτική κρέμα είναι καλές λύσεις στις οποίες μπορεί να καταφεύγει τακτικά κανείς για να «καθαρίζει» την περιοχή με έντονη τριχοφυΐα, ενώ η αποτρίχωση με laser και ηλεκτρόλυση αποτελούν μόνιμες λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι τα παραπάνω να εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό ινστιτούτων αισθητικών, αφενός για λόγους ασφαλείας και αφετέρου για να δώσουν σωστό σχήμα στα φρύδια.

Κοκκινίλες ντροπής
Οι περισσότεροι άνθρωποι «κοκκινίζουν» σπάνια, κυρίως όμως όταν νιώθουν ντροπή ή αμηχανία. Ο λόγος που εμφανίζονται οι κοκκινωπές αυτές στάμπες στα μάγουλα, το κούτελο ή το πηγούνι οφείλεται συνήθως στην ροδόχρους ακμή. Η χρόνια αυτή κατάσταση στο δέρμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με χάπια και ειδικές κρέμες. Ωστόσο, αν το κοκκίνισμα συμβαίνει συχνά και συνοδεύεται από έντονη ταχυκαρδία, ίσως αυτό να είναι σημάδι κοινωνικής φοβίας.

Γκρίζα μαλλιά πριν την ώρα τους
Αν δεν έχετε ακόμα φτάσει τα 40 και το μεγαλύτερο μέρος της κώμης σας έχει ήδη «γκριζάρει»... έχετε δίκιο, είναι πολύ νωρίς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να είναι σημάδι κάποια ανωμαλίας στον θυρεοειδή ή στις χρωστικές ουσίες του οργανισμού. Συνήθως, όμως, οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες και δη στα γκρίζα μαλλιά των γονιών. Μην ανησυχείτε, όμως, περισσότερο από όσο χρειάζεται: Το πρόωρο γκριζάρισμα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με πρόωρο γήρας. Άλλωστε, πολύ εύκολα το γκρίζο μπορεί να μετατραπεί σε όποιο χρώμα επιθυμεί ο καθένας, ενώ στους άνδρες μπορεί να είναι και πολύ γοητευτικό.

Σπυράκια στα οπίσθια (;)
Όχι ακριβώς σπυράκια. Μοιάζουν, όμως, λόγω του κοκκινωπού χρώματός τους και του ότι συχνά περιέχουν λίγο πύον. Η δερματική αυτή πάθηση ονομάζεται τριχοειδής κεράτωση. Είναι εντελώς ακίνδυνη και μπορεί να εμφανιστεί επίσης στην πλάτη, τα ζυγωματικά, στους ώμους και τους μηρούς. Η ενοχλητική αυτή κατάσταση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, όμως τείνει να εξαφανίζεται σταδιακά μέχρι τα τριάντα. Μέχρι τότε η εντατική ενυδάτωση των περιοχών που εμφανίζουν τριχοειδή κεράτωση μπορεί να μειώσει την έξαρση.

Ραγάδες για μαμάδες (και μη)
Η εγκυμοσύνη και η απότομη αύξηση ή μείωση βάρους είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους γυναίκες -αλλά και άνδρες- αποκτούν ραγάδες. Αυτές είναι αρχικά κόκκινες ή μωβ, όμως σταδιακά ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές και γυαλιστερές. Οι ραγάδες συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς, το στήθος ή χαμηλά στην πλάτη. Η απομάκρυνσή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χημικά peeling ή αφαίρεση με laser. Οι ειδικές λοσιόν και κρέμες σπάνια μπορούν να ωφελήσουν στην απομάκρυνση των ραγάδων, ενώ ενδείκνυνται για την πρόληψη αυτών (tip: αν ανησυχείτε ότι το δέρμα σας πρόκειται να εμφανίσει ραγάδες, δοκιμάστε την Sooth Balm Cream της Frezyderm ή την κρέμα κατά των ραγάδων με βούτυρο αβοκάντο και αμύγδαλο της εταιρίας Korres. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 20 ευρώ και θα βρείτε τις κρέμες μόνο στα φαρμακεία).

Ενοχλητικά πρηξίματα ξυρίσματοςΤα πρηξίματα λόγω ξυρίσματος εμφανίζονται όταν μία κοντή και σκληρή τρίχα «γυρίσει» προς τα μέσα και συνεχίσει να μακραίνει κάτω από το δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε και να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά πρηξίματα είναι να σταματήσετε να ξυρίζεστε. Προτιμήστε κάποια αποτριχωτική κρέμα ή την αφαίρεση των τριχών με laser. Στην περίπτωση των ανδρών, οι οποίοι ξυρίζονται στο πρόσωπο, μία λύση είναι να πλένετε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, για να ανοίγουν οι πόροι, και έπειτα να χρησιμοποιείτε έναν παχύρευστο αφρό ξυρίσματος.

Φτέρνες-τσαρούχια
Οι σκληροί, ξεροί ρόζοι είναι συχνό φαινόμενο στις φτέρνες και τα πέλματα των ποδιών. Πρόκειται για παχιά στρώματα νεκρού δέρματος, το οποίο παραμένει κολλημένοι στο νέο δέρμα για να το προστατεύσει από την πίεση του πατήματος. Η θέα, ωστόσο, των σκληρών, «ξεπετσιασμένων», κίτρινων φτερνών, κάτω από τα κομψά πέδιλά σας σίγουρα δεν είναι η ελκυστικότερη. Αν το κοντινότερο ινστιτούτο περιποίησης άκρων σας φαίνεται μακριά, δώστε μόνοι σας την λύση βουτώντας τα πόδια σας σε ζεστό νερό και τρίβοντάς τα καλά με ελαφρόπετρα, η οποία θα αφαιρέσει το νεκρό δέρμα. Απλώστε στο τέλος μία καλή ενυδατική κρέμα, αφήστε τα πόδια σας να στεγνώσουν και… το θέαμα θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Διαλυμένα νύχια
Τα άτομα που εκθέτουν συχνά τα χέρια τους σε νερό και «σκληρό» σαπούνι, παρατηρούν συχνά τα νύχια τους να «ανοίγουν», να ξεφλουδίζουν ή να γίνονται τραχιά. Μία αρχική λύση είναι η χρήση κάποιας ενυδατικής κρέμας χεριών και η προστασία, ταυτόχρονα, των χεριών από το νερό. Αν, μαζί με τα παραπάνω προβλήματα, τα νύχια σας είναι κίτρινα ή άσπρα (γαλακτερά), τότε πιθανώς την ευθύνη να έχει κάποια μυκητίαση. Για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων υπάρχουν ορισμένες αντι-μυκητιακές κρέμες, οι οποίες όμως δεν βοηθούν ιδιαίτερα όταν έχει ήδη ξεκινήσει το πρόβλημα. Επισκεφθείτε κάποιον δερματολόγο, ο οποίος πιθανότητα θα χορηγήσει φαρμακευτική θεραπεία.

Μικρά και μεγάλα λιπώματα
Τα λιπώματα του δέρματος είναι στην πραγματικότητα μικρά ή μεγάλα «μπαλάκια» ιστού που φυτρώνουν στον λαιμό, τον σβέρκο, το στήθος, την πλάτη και τα μπράτσα. Είναι δε συνηθέστερα στις γυναίκες και στα ηλικιωμένα άτομα. Παρόλο που κατά καιρούς ερεθίζονται, τα λιπώματα αυτά είναι εντελώς ακίνδυνα. Αν, ωστόσο, η ύπαρξή τους και μόνο σας ενοχλεί -πράγμα διόλου απίθανο- ένας δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός μπορεί να τα αφαιρέσει πολύ εύκολα με διάφορους απλούς τρόπους.

Λαιμός - σάρπεϊ
Αν κανείς χάσει πολύ βάρος, από τα πρώτα σημεία που «πλήττονται» είναι ο λαιμός, καθώς το δέρμα εκεί κρεμά και ζαρώνει. Είναι, επίσης, πιθανό οι μύες στον λαιμό κάποιου να έχουν ατονήσει και γι’αυτό να δημιουργούνται στην περιοχή «λωρίδες», οι οποίες μοιάζουν με το δέρμα της χαριτωμένης ράτσας των Σάρπεϊ. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το δέρμα στην περιοχή του λαιμού συχνά φαίνεται πιο γερασμένο από το δέρμα στο πρόσωπο. Τι μπορείτε να κάνετε; Ενέσεις botox, αρχικά, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την «ριγέ» όψη, ενώ για πιο δραστικά αποτελέσματα απευθυνθείτε σε κάποιον πλαστικό για ένα ανώδυνο lifting λαιμού.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...