Τα όπλα του τέλειου μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι μια καθημερινή ρουτίνα, που  όλες λίγο πολύ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ποιο είναι το ομορφότερο χαρακτηριστικό μας που πρέπει να αναδείξουμε και ποιες ατέλειες πρέπει να κρύψουμε. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τρόπους αλλά και μικρά μυστικά, για να τελειοποιήσουμε το μακιγιάζ μας.



Χείλη
Χείλη καλοβαμμένα για ώρες
Η μία, γνωστή σε όλες, λύση είναι η τσάντα μας να κρύβει μόνιμα ένα κραγιόν κι εμείς να τρέχουμε ανά τακτά διαστήματα στην τουαλέτα για να το ανανεώνουμε.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι τα χείλη είναι όπως και η υπόλοιπη επιδερμίδα, χρειάζεται απολέπιση και ενυδάτωση κάθε μέρα. Κάθε βράδυ λοιπόν τρίψτε τα χείλη σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα, στεγνώστε τα καλά και βάλτε τους ένα ενυδατικό προϊόν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα των χειλιών να είναι απαλότερη και το κραγιόν να μένει για περισσότερη ώρα.
Κατά το βάψιμο των χειλιών μην ξεχνάτε ποτέ να ξεκινάτε με μολύβι χειλιών. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος –μετά την ενυδάτωση φυσικά- για μεγαλύτερη διάρκεια.


Μάγουλα
Το σωστό ρουζ
Είναι συνήθως η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ μας και η λάθος εφαρμογή του ρουζ μπορεί να χαλάσει όλη την προηγούμενη δουλειά.
Επιλέξτε αποχρώσεις που να ταιριάζουν με τα χρώματα των σκιών και του κραγιόν που χρησιμοποιήσατε.
Επιλέξτε τις αποχρώσεις αυτές που να πλησιάζουν όσο γίνεται στο φυσικό σας χρώμα. Ο σκοπός του ρουζ είναι να αναδείξει την λάμψη που κρύβετε μέσα σας, όχι να σας κάνει να μοιάζετε με κοκκινομάγουλη Ρωσίδα αγρότισσα ούτε με κλόουν.
 Για σταθερά αποτελέσματα, ξεκινήστε με ένα ρούζ σε μορφή κρέμας που θα το απλώσετε με πολλές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να αναμειχθεί καλά και να χαθούν τα «όρια» του και στη συνέχεια περάστε ένα ρουζ στην ίδια απόχρωση σε μορφή σκόνης για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.

Η τελευταία «πινελιά»
Δώστε λάμψη κάθε μέρα
Μια ιδέα λάμψης στο μακιγιάζ – ναι, ακόμα και στο πρωινό - δεν μπορεί παρά να χαρίσει στο πρόσωπό σας φρεσκάδα. Προσοχή για να το ξεκαθαρίζουμε… άλλο λάμψη άλλο γυαλάδα.
Προσθέστε μερικές πινελιές από μια περλέ ή μπρονζέ πούδρα όταν έχετε τελειώσει με το μακιγιάζ σας στην ράχη της μύτης, κάτω και λίγο έξω από τα φρύδια ή στις γωνίες του προσώπου. Επιλέξτε εσείς το σημείο που θεωρείτε πιο «δυνατό» στο πρόσωπό σας και βγάλτε το στο …προσκήνιο!


fe-mail.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...