Κάθε τσάντα και μια σπουδαία γυναίκα!

Λένε ότι πίσω από ένα σπουδαίο άντρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα, αυτό που δεν έχει πει κανείς όμως είναι ότι πίσω από μια σπουδαία γυναίκα βρίσκεται πάντα μια σημαντική τσάντα. Υπάρχουν τσάντες οίκων που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια δημοσιότητα ανάλογη με αυτή των σταρ. Κάποιες είναι πραγματικά ακριβές ενώ όταν θελήσεις να τις αποκτήσεις πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής.

Birkin bag
H Birkin bag σχεδιάστηκε το 1984 και πήρε το όνομα της από την γνωστή Βρετανίδα ηθοποιό Jane Birkin. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία της κατά την διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, με τον τότε πρόεδρο του γαλλικού οίκου Hermes, τον Jean- Louis Dumas. Όταν άρχισε να παραπονιέται για τη τσάντα που πήρε μαζί της, στον κύριο που καθόταν στο διπλανό κάθισμα λέγοντας ότι ήταν άβολη και άκομψη. Δε γνώριζε όμως ότι ήταν ο Jean Louis Dumas, ο μετρ του οίκου Hermes, ο οποίος άκουσε με προσοχή αυτά που του είπε και της ζήτησε να του περιγράψει μια τσάντα που θα ταίριαζε στο στυλ της αλλά και θα εξυπηρετούσε της ανάγκες της. Από την περιγραφή της γεννήθηκε η διαχρονική Birkin bag. Η Birkin διατίθεται σε απεριόριστο αριθμό χρωμάτων  και τύπων δερμάτων.



Kelly bag
Μια από τις πιο διάσημες γυναικείες τσάντες των τελευταίων δεκαετιών είναι η Kelly bag, του γαλλικού οίκου μόδας Hermes. Η διάσημη τσάντα έγινε ένα από τα must have κομμάτια το 1956 και πήρε το όνομα της από την ηθοποιό Grace Kelly. Η πριγκίπισσα του Μονακό την κρατούσε πάντα κατά τη διάρκεια των εξόδων της, κυρίως τη περίοδο που ήταν έγκυος για να  κρύψει την φουσκωτή κοιλίτσα της από τους παπαράτσι. Οι Kelly bags δημιουργούνται σε πέντε διαφορετικά σχέδια και είναι συνήθως κατασκευασμένες από δέρμα κροκόδειλου ή αλιγάτορα, αλλά υπάρχει και η απλή δερμάτινη εκδοχή. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συγκεκριμένης τσάντας είναι η μεταλλική αγκράφα στο μπροστινό της μέρος που κλείνει με ένα μικροσκοπικό και κομψό λουκέτο. Η Kelly bag απολαμβάνει τη πρώτη θέση στο πάνθεον των γυναικείων τσαντών και την έχουμε δει σε πολλές fashion εκδοχές της.




Lady Dior Handbag
Η περίφημη Lady Dior Handbag πήρε το όνομα της από τη γυναίκα μύθο όλων των εποχών την πριγκίπισσα Diana. Το 1995 ο γαλλικός οίκος Christian Dior ήταν χορηγός της Cazanne Art Exbition στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε στο Grand Palais. Στην τελετή έναρξης ο τότε Γάλλος πρωθυπουργός Mrs Chirac για να την ευχαριστήσει της έκανε δώρο το συγκεκριμένο μοντέλο τσάντας. Μετά από αυτό το γεγονός ο οίκος Dior ως φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Diana έδωσε στη τσάντα το όνομα της. Ο φακός την απαθανάτισε αρκετές φορές να τη κρατάει αφού την ξεχώρισε και την έκανε σήμα κατατεθέν της. Η Lady Dior Handbag είναι ένα σχέδιο Cannage, το οποίο είναι ένα γεωμετρικό πλέγμα που ράβεται πάνω σε εύπλαστη προβιά, μαζί με τα αρχικά της υπογραφής του οίκου ως charms, που κρέμονται συνήθως από τα χερούλια της τσάντας.




Jackie O Bag
Η Jackie Kennedy αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα μόδας ενώ ακόμα και σήμερα πολλοί σχεδιαστές υμνούν το στυλ της. Όταν το 1960 ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ξεκινούσε τη πορεία του στο χώρο της μόδας, η Jackie Kennedy αγόρασε από τον τότε άγνωστο οίκο την συγκεκριμένη τσάντα που την ακολουθούσε σε κάθε της εμφάνιση. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών της σε όλο τον κόσμο, ο οίκος Gucci έδωσε στην τσάντα το όνομα Jackie O Bag. Χάρη στο συγκεκριμένο celebrity status, ο οίκος Gucci γίνεται η επιτομή της κομψότητας σε όλο τον κόσμο. Το 1990 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου ο χαρισματικός Tom Ford, δίνοντας νέα πνοή στις τσάντες Jackie O κάνοντας τες ακόμα πιο γνωστές και αγαπητές σε όλο τον κόσμο.



ΒΒ by Lancel
Μπορεί να έχουν περάσει κάτι δεκαετίες από τη τελευταία φορά που ένας οίκος έδωσε το όνομα μιας μεγάλης κυρίας σε τσάντα. Ο γαλλικός οίκος Lancel έρχεται για να βάλει τη σφραγίδα σε μια ακόμη μεγάλη γυναικεία προσωπικότητα, στη νέα του δημιουργία. Παρουσιάζοντας τη νέα τσάντα της χρονιάς, την Birgitte Bardot. Με την υπογραφή του Leonello Borghi, του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου και της διάσημης σταρ της δεκαετίας του ‘60 Birgitte Bardot. Βασισμένη στη πρώτη τσάντα της Lancel την «First Flirt» που είναι ευρύχωρη, άνετη και κομψή σε ροζ απόχρωση και έχει τα αρχικά του ονόματος της Bardot, BB. Και φυσικά αποπνέει το στιλ της γατούλας του κινηματογράφου, την αυθεντικότητα και την γοητεία της!



 

/www.protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...