Τα μυστικά της φούστας

Τα τελευταία χρόνια, οι φούστες έχουν αναγορευτεί στο πιο δυνατό fashion trend.Κι αυτό γιατί η γυναίκα του σήμερα, θέλει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται περισσότερο θηλυκή και φυσικά η φούστα είναι το είδος του ρούχου που την βοηθάει να προβάλει αυτό το θηλυκό look που επιδιώκει.

Οι φούστες επιπλέον, προσφέρουν ατελείωτη ευελιξία συνδυασμών στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.
Μια γυναίκα, μπορεί εύκολα να την συνδυάσει είτε από πάνω μ’ ένα σακάκι, ένα μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο, είτε από κάτω με διαφορετικής υφής καλσόν το χειμώνα ή διαφορετικού στιλ παπούτσια το καλοκαίρι και να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική και φρέσκια εικόνα.

Στις μέρες μας, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα στιλ που υπάρχουν στις φούστες, αλλά χρειάζεται και η αντίστοιχη προσοχή για να επιλέξουμε την γραμμή που ταιριάζει αποκλειστικά στον δικό μας σωματότυπο.

Οι φούστες “pencil”


Οι φούστες σε γραμμή “pencil” τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά, μετασχηματισμένες σε μια εξαιρετικά σύγχρονη τάση. Η κλασική “pencil”φούστα της εποχής του μεσοπολέμου, έχει ανανεωθεί και έχει καθιερώσει ένα υψηλής αισθητικής fashion look.
Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι η φούστα αυτής της γραμμής ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι κυρίως κολακεύει τις γυναίκες που δεν έχουν μεγάλη περιφέρεια. Εάν λοιπόν έχετε λεπτή μέση και θέλετε από τη μια πλευρά να προβάλετε την περιφέρειά σας κι από την άλλη να δώσετε μήκος στα πόδια σας, αυτή η γραμμή φούστας είναι η ιδανική για σας.

Οι φούστες σε γραμμή “bubble”


Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά και αυτή η γραμμή φούστας που έχει το σχήμα τουλίπας, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί must για την ενημερωμένη γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας.
Το κλειδί της επιτυχίας, όταν επιλέγετε μια τέτοια φούστα, είναι να επιλέξετε σωστά το σχήμα της φούστας, την υφή του υφάσματός της, το μήκος της και τον όγκο της.
Είναι η φούστα που θα σας βοηθήσει να κρύψετε την μεγάλη περιφέρεια των γοφών που ίσως να έχετε ή τους έντονους μηρούς. Μπορείτε να διαλέξετε μια φούστα που τελειώνει είτε ακριβώς επάνω, είτε λίγο κάτω από το γόνατο, ραμμένη με μαλακό ύφασμα και με μέτριο όγκο για να αποφύγετε τον πρόσθετο όγκο. Εάν θέλετε να κρύψετε τον ανεπιθύμητο όγκο της περιφέρειας, μπορείτε να την φορέσετε με μια μεγάλη ζώνη, που θα διασκεδάσει το μάτι. Αυτές οι φούστες δίνουν συνήθως ωραίο τελικό αποτέλεσμα, αν φορεθούν από πάνω μ’ ένα εφαρμοστό σακάκι.

Οι “mini”φούστες 


Αυτή η τάση στις φούστες, δεν φαίνεται ποτέ να πεθαίνει. Οι μίνι φούστες είναι διαθέσιμες στα καταστήματα ρούχων, σε μεγάλη ποικίλα σχεδίων και υφασμάτων. Είναι η ιδανική λύση για τις γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν τα πόδια τους και την θηλυκότητά τους.
 
Εάν θεωρείτε ότι έχετε όμορφα πόδια, αλλά κρυώνετε κυρίως κατά την διάρκεια του χειμώνα, ένα ζευγάρι “opaque” κάλτσες είναι η καλύτερη λύση για να νιώσετε άνετα όμορφα και ζεστά. Αναμφίβολα είναι το ρούχο του σαββατοκύριακου ή το ρούχο που θα φορέσετε στην βραδινή σας έξοδο, δεδομένου ότι μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα στο αυστηρό επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Οι τσιγγάνικες “boho” φούστες


Οι τσιγγάνικες φούστες είναι ένα fashion trend, που κι αυτό έχει διαρκή και έντονη παρουσία τα τελευταία χρόνια, προτείνοντας κάθε τόσο καινούργια χρώματα και εντυπωσιακά σχέδια στο print των υφασμάτων. Άλλοτε τις συναντάμε σε φωτεινά floral, σε έντονα μονόχρωμα και άλλοτε σε υπέροχα έντονα καρό.
Η γραμμή αυτή στις φούστες, είναι ιδανική για λεπτές και ψηλές γυναίκες. Εάν σας αρέσει να συγκεντρώνετε τα βλέμματα των γύρω σας χωρίς να κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε τσιγγάνα, διαλέξτε μια φούστα που θα έχει προσαρμοσμένη μια υφασμάτινη ζώνη από ένα όμορφο print. Μπορείτε να την φορέσετε με ένα μονόχρωμο πουκάμισο και να ολοκληρώσετε την εικόνα σας μ’ ένα ζευγάρι ψιλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες.

Φούστες σε γραμμή “A” 


Η φούστα σε “A” γραμμή,  εφαρμόζει στη μέση και τους γοφούς σας, και πέφτει καλύπτοντας τον ποδόγυρο. Το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένες αυτές οι φούστες καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα πέφτει η φούστα.
Όσο πιο στητό είναι το ύφασμα, τόσο πιο δύσκαμπτη είναι η φούστα. Αντίθετα, αν το ύφασμα είναι πολύ μαλακό, τότε η φούστα μπορεί να δείχνει άσχημα διαγράφοντας καθαρά την περιφέρεια και τους μηρούς. Θα πρέπει λοιπόν να δοκιμάσετε διάφορες φούστες, από διαφορετικά υφάσματα έως ότου να καταλήξετε σ’ αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα.

Το μήκος της φούστας 


Το ιδανικό μήκος στη φούστα, μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το ύφος της φούστας. Προφανώς μια μίνι, είναι μια μίνι φούστα. Γενικά το ιδανικό μήκος μιας φούστας είναι πάνω ή κάτω από το γόνατο ή μακριά.
Υπάρχουν βέβαια και οι φούστες που το μήκος τους είναι  Ύ, αλλά αυτές χρειάζονται προσοχή γιατί μπορεί να σας δείχνουν λίγο πιο κοντές.
Εάν έχετε φούστες σε μήκος Ύ στην ντουλάπα σας, είτε κοντύνετέ τες ελαφρώς είτε φορέστε τες με ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο, που δίνουν ύψος στην τελική σας εικόνα.

Με τι παπούτσια θα φορέσετε τη φούστα σας

Για να δείξει όμορφα μια φούστα επάνω σας, παίζει σημαντικό ρόλο το παπούτσι που θα φορέσετε. Εάν έχετε κοντά πόδια, είναι εξαιρετικά σημαντικό να φορέσετε ένα παπούτσι που επιμηκύνει το πόδι σας δηλ. ένα παπούτσι με τακούνι.

Οι ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο είναι τα τελευταία χρόνια το κυρίαρχο trend για το χειμώνα.
Εάν έχετε κοντόχοντρες γάμπες, είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα τακούνι που να είναι σταθερό και ισορροπεί σωστά το πόδι σας. Ν’ αποφεύγετε τα λεπτά τακούνια δεδομένου ότι δεν θα κολακεύουν τα πόδια σας.
Τα ίσια παπούτσια που φοριούνται με τις φούστες, είναι συνήθως καλύτερα για τις ψηλές γυναίκες.

Η επιτυχία στην επιλογή


Το κλειδί της επιτυχίας, για να βρείτε την τέλεια φούστα είναι να δοκιμάσετε πολλές παραλλαγές σε διάφορες γραμμές. Δοκιμάστε ακόμα κι αυτές τις γραμμές που ποτέ δεν θα πέρναγε από το μυαλό σας ότι θα μπορούσε να φορέσετε.
Η γραμμή αυτή, που είχατε απορρίψει, φορώντας την μπορεί να σας εκπλήξει !


πηγη 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...