Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους. Γι αυτό πρέπει να περιορίσετε τους κινδύνους μέσα στο παιδικό δωμάτιο και έτσι θα αποφύγετε τα ατυχήματα εντός του.
Καταρχήν είναι καλό να μην υπάρχουν σκαλιά στο χώρο του παιδικού δωματίου. Έτσι το παιδάκι θα παίζει άφοβα χωρίς να υπάρχει ο φόβος αν πέσει, να τραυματιστεί. Επίσης είναι καλό να μαζεύετε τα παιχνίδια από το πάτωμα και ειδικά τα αιχμηρά αντικείμενα. Επιπλέον να απομακρύνετε τα μικροσκοπικά αντικείμενα γιατί πολλά μωράκια τα "καταπίνουν" και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία τους, μπορεί να πνιγούν.
Πολλά παιδάκια παίζουν με τις πρίζες του σπιτιού γι αυτό είναι καλό να τις καλύψετε με ειδικά προστατευτικά ώστε να αποφύγετε κάποια ηλεκτροπληξία. Επίσης προσοχή στο φωτισμό και στα λαμπατέρ. Είναι προτιμότερο το παιδάκι να μην μπορεί να αγγίξει τα φωτιστικά ώστε να μην καεί ή τραυματιστεί. Είναι καλό κατά τη διάρκεια της νύχτας να έχετε ένα φωτάκι εντός του παιδικού δωματίου ώστε αν σηκωθεί το παιδάκι να μην σκοντάψει ή φοβηθεί. Η βιβλιοθήκη και τα ραφάκια πρέπει να είναι καλά στερεωμένα και μακρυά από το κρεβάτι του μωρού σας. Ακόμη και αντισεισμικό να είναι το σπίτι σας χρειάζεται προσοχή στα αντικείμενα, στα βιβλία και στα μπιμπελό που θα έχετε τοποθετήσει. Πρέπει να τα βάζετε χαμηλά ώστε να μην πέσουν πάνω στο παιδάκι σας. Το ίδιο ισχύει και για όσα κρεμάτε στους τοίχους, για παράδειγμα κορνίζες κτλ.
Μεγάλη προσοχή στο μπαλκόνι του παιδικού δωματίου. Τα κάγκελα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και δέκα εκατοστά ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώσει το νινάκι σας. Επίσης προσοχή μήπως σύρει κάποια καρέκλα και ανέβει στα κάγκελα.
Η ασφάλεια του παιδικού δωματίου είναι ακρογωνιαίος λίθος στην κατασκευή του χώρου αλλά πρέπει να προσέχετε το μωρό σας και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας. Μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας ώστε να επιβλέπετε το ζωηρό παιδάκι σας. Προσοχή λοιπόν και στους υπόλοιπους χώρους, στα εκτεθιμένα χάπια και στις "χαλασμένες" τροφές προς αποφυγή δηλητηριάσεων. Η ασφάλεια της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας του παιδιού σας είναι το σημαντικότερο θέμα. Δείξτε λιγάκι προσοχή στη διαρύθμιση του χώρου και θα είστε και εσείς πιο ήρεμοι και σίγουροι για την ασφάλεια του 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...