Οι γυναίκες «ασπίδα» κατά της... χρεωκοπίας!

Να πώς κάποιες επιχειρήσεις αντέχουν στην κρίση


Η λαϊκή ρήση πως πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα, κρύβεται σχεδόν πάντα μια δυναμική γυναίκα, ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και στατιστικά στοιχεία, οι επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες στο διοικητικό τους συμβούλιο, είναι πιο ανθεκτικές, ακόμα και σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε με την οικονομική κρίση. Όταν μία γυναίκα βρίσκεται στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, λένε οι ειδικοί, μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τη χρεωκοπία της επιχείρησης!Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει άλματα σε ό,τι αφορά την ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας στον ελληνικό εργασιακό, ακόμα και πολιτικό στίβο, αλλά μένουν ακόμα περισσότερα να γίνουν, ώστε τα δύο φύλα να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα- από τη συμπεριφορά μέχρι και την αμοιβή.
Όπως δηλώνει η Λιάνα Γούτα, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων/Τμήμα Μακεδονίας και επί 22 χρόνια μηχανικός στον κλάδο της βιομηχανίας «ο καθένας από εμάς έχει ένα όνομα, αλλά το γυναικείο φύλο συχνά προσδιορίζεται ως "κούκλα"», επισημαίνοντας πως σε ανάλογη περίπτωση που αντιμετώπισε, έπρεπε να υπογραμμίσει στο φίλο και συνάδελφό της ότι έχει όνομα και προτιμά να το χρησιμοποιεί!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες με τον κώδικα που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα προκειμένου να φτάσει ψηλά. Εκτός της ενδυμασίας, η γυναίκα επιχειρηματίας ή μάνατζερ, θα πρέπει να προσέχει τον τόνο της φωνής της, να μην είναι λεπτός αλλά πιο … μπάσος, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει να μην κάνει θόρυβο, ιδίως όταν μπαίνει σε μια σύσκεψη. «Δεν πρέπει η γυναίκα να τραβά την προσοχή, αλλά πρέπει να περνά απαρατήρητη, και μόνο οι προτάσεις και οι θέσεις της να φροντίζει να βρίσκονται στο προσκήνιο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Η μη ισότιμη συμμετοχή γυναικών αποτελεί «πληγή» για τη χώρα μας, αφού σε σύνολο 134 χωρών κατατάσσεται μόλις 86η αναφορικά με τις ίσες ευκαιρίες των δύο φύλων στην εργασία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...