Black Is Back!

Το smokey look κάνει και πάλι την εμφάνιση του, πιο εντυπωσιακό και πιο λαμπερό από ποτέ, αφού οι μεγάλοι μόδιστροι προτείνουν να τολμήσουμε να τονίσουμε έντονα και τα χείλη, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα θεωρούταν ατόπημα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, έρχονται να προτείνουν ακόμα πιο ακραίες εμφανίσεις, χρησιμοποιώντας ποσότητες λευκής σκιάς, ανύπαρκτο περίγραμμα στα μάτια και ανοιχτόχρωμες μάσκαρα.

Στο καθημερινό μακιγιάζ τα πράγματα είναι πιο απλά. Αποχρώσεις του γκρι στα μάτια, ελαφρό ρουζ και lip gloss σε έντονες αποχρώσεις είναι η πρόταση για τις εμφανίσεις σας στη δουλειά, τα ψώνια ή τον απογευματινό σας καφέ.
Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, αυτό που θα σας κάνει να χαμογελάσετε με ευχαρίστηση και αυτοπεποίθηση όταν κοιτάτε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη.

Διαθέστε χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας. Μην κοιμάστε ΠΟΤΕ χωρίς να αφαιρέσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ. Θα σας κοστίσει 10 λεπτά από τον χρόνο σας αλλά θα χαρίσει χρόνια στην επιδερμίδα του προσώπου σας και ειδικά της ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής των ματιών.

Πως θα αποκτήσετε το τέλειο smokey look
Αφού καθαρίσετε και ενυδατώσετε καλά την επιδερμίδα σας με μια μη λιπαρή κρέμα, απλώστε σε πρόσωπο και λαιμό το make up. Προσέξτε ιδιαίτερα τις γωνίες γύρω από τη μύτη και τα μάτια. Με τα δάχτυλά σας απλώστε το προϊόν μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σας. Μη χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες. Λίγο αρκεί για να δώσει ομοιομορφία στο δέρμα σας.

Αν έχετε μαύρους κύκλους χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα concealer σε κιτρινωπή απόχρωση. Μην το παρακάνετε! Αν βάλετε πολύ θα πετύχετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να δώσει φως και να «καμουφλάρει» τα σκοτεινά σημεία.

Περάστε το πρόσωπο και τα μάτια με μια ελαφριά, διάφανη πούδρα, για να σταθεροποιήσετε το make up, να δώστε μια ματ απόχρωση και να δημιουργήσετε τη σωστή βάση για ποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. (η λάμψη διαφέρει από τη γυαλάδα. Μια πούδρα με μικροσφαιρίδια μπορεί να σας προσφέρει την επιθυμητή λάμψη ενώ η γυαλάδα δείχνει το δέρμα κουρασμένο και απεροιποίητο)
Είστε έτοιμες να αρχίσετε να δουλεύετε με τα μάτια. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι για να κάνετε το περίγραμμα των ματιών σύριζα στις βλεφαρίδες. Μην δημιουργείτε γωνίες. Απλά ακολουθήστε το φυσικό σας περίγραμμα. Χρησιμοποιείστε αρκετή ποσότητα και στις κάτω βλεφαρίδες εσωτερικά.
Με απλικατέρ σφουγγαράκι τοποθετήστε μεγάλη ποσότητα σκιάς στο πάνω βλέφαρο, στο κινητό μέρος, μέχρι το κόκκαλο, καθώς και στο κάτω βλέφαρο, σύριζα στις βλεφαρίδες. Δουλέψτε αρκετά ώστε να μην ξεχωρίζει το μολύβι από κάτω.

Χρησιμοποιήστε ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμη σκιά για να δημιουργήσετε το τελείωμα και το σχήμα που θέλετε στα μάτια σας. Τονίστε με μια λαμπερή σκιά το τόξο του φρυδιού. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να αναμείξετε τις σκιές και να ενώστε απαλά τις γραμμές. (για να μην πέσουν κομματάκια από τη σκιά και μουτζουρώσουν το πρόσωπο σας, απλώστε ένα παχύ στρώμα πούδρας στο κόκκαλο κάτω από τα βλέφαρα, το οποίο θα αφαιρέσετε με ένα πλατύ πινέλο μόλις τελειώσετε με τις σκιές και πριν χρησιμοποιήσετε μάσκαρα).

Περάστε τις βλεφαρίδες σας με δύο στρώσεις μάσκαρα.
Βάλτε ρουζ σε ροδακινή απόχρωση. Για να βρείτε το τέλειο σημείο, χαμογελάστε! Εκεί που φουσκώνει το μάγουλό σας είναι το κέντρο σας και πρέπει να τονιστεί πιο έντονα, σβήνοντας ελαφρά προς τη μύτη και τα αυτιά.
Σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι σε απόχρωση που να ταιριάζει με το κραγιόν ή το lip gloss που θα χρησιμοποιήσετε. Το μολύβι, εκτός από το να διορθώσει το σχήμα των χειλιών σας και να χαρίσει όγκο, θα συγκρατήσει το κραγιόν σας να μην τρέξει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...