Η μαγεία του μπαλέτου!

Ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού μας, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού καθώς και στην ταχύτερη και σωστότερη απώλεια βάρους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι χορευτές διαθέτουν όμορφα και υγιή σώματα.
Ασφαλώς με τον χορό γυμνάζουμε περισσότερο τα πόδια αλλά είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι σταματάμε εκεί. Με τον χορό γυμνάζουμε τα πάνω και κάτω άκρα, ολόκληρο τον κορμό, σφίγγουν οι κοιλιακοί, μαθαίνουμε να περπατάμε σωστά ενώ ταυτόχρονα αποκτούμε αρμονία και συντονισμό κινήσεων. Πολλά από τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την βοήθεια της διαφραγματικής αναπνοής που με την σειρά της ισχυροποιεί την καρδιά και τους πνεύμονες.
Αυτά σε ότι αφορά στο σώμα. Ο χορός όμως είναι ένα σπουδαίο φάρμακο και για την ψυχή μας προσφέροντας απόλυτη ισορροπία και διέξοδο από την καθημερινότητα και το stress. Είναι άλλωστε ένα χόμπι που  προάγει την ομαδικότητα και την χαρά της επαφής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι με τον χορό οι άνθρωποι εκφράζουν τη χαρά, τη λύπη, τον έρωτα, την αγάπη και πολλές ακόμη κοινωνικές ανάγκες
Το ζεστό χειροκρότημα και ένα μπουκέτο λουλούδια είναι αυτό που θα μείνει στο μυαλό κάθε χορεύτριας μετά από μια παράσταση. Αυτό συνέβη και σε μένα από τότε που παιδί ακόμα χόρευα, για αυτό και στη σχολή μας ανεβάζουμε παραστάσεις τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο σε διάφορα αθηναϊκά θέατρα. Αρέσει πολύ στα παιδιά που συμμετέχουν, να τα βλέπουν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς να χορεύουν στη σκηνή με αυτοπεποίθηση, χαρά και ζωντάνια. Είναι μια ανταμοιβή για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά.
Κλασικό μπαλέτο (που είναι και η βάση του χορού) μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί από τα τρία του χρόνια. Οι γονείς πρέπει να προσέξουν δύο πράγματα στην επιλογή της σχολής. Α) να είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο πολιτισμού γιατί μόνο αυτές οι σχολές έχουν το δικαίωμα να διδάξουν κλασικό μπαλέτο και Β) οι δασκάλες που θα αναλάβουν τα παιδιά στην πολύ τρυφερή τους ηλικία πρέπει εκτός από πολύπειρες καθηγήτριες να είναι και άψογοι παιδαγωγοί. Για αυτό πρέπει να ερευνούν πριν καταλήξουν.
Επειδή ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει και να προβλέψει την εξέλιξη ενός παιδιού που ξεκινάει τον χορό καλό θα ήταν αυτή η αρχή να γίνει σε μια αναγνωρισμένη και νόμιμη σχολή.
Εδώ είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως δύο από τα παγκοσμίως δημοφιλέστερα στυλ μπαλέτου είναι τα ISTD και RAD με τη μόνη διαφορά ότι το ISTD που διδάσκω κι εγώ στη δική μου σχολή διαθέτει όλα τα είδη χορού όπως μπαλέτο, μοντέρνο, jazz, κλακέτες όπου τα παιδιά εξετάζονται από Άγγλους εξεταστές κάθε χρόνο (προαιρετικά) και αποκτούν το δίπλωμα της τάξης που φοίτησαν. Το RAD διδάσκει μόνο μπαλέτο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...