Τα μυστικά του τέλειου μακιγιάζ (2o μέρος)

Το μακιγιάζ είναι μια καθημερινή ρουτίνα, που  όλες λίγο πολύ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ποιο είναι το ομορφότερο χαρακτηριστικό μας που πρέπει να αναδείξουμε και ποιες ατέλειες πρέπει να κρύψουμε. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τρόπους αλλά και μικρά μυστικά, για να τελειοποιήσουμε το μακιγιάζ μας.


Μετά από τα "μυστικά", που αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας, το επόμενο σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ο χώρος των ματιών

Μάτια

1. Αντιμετωπίστε τους μαύρους κύκλους
Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να χαλάσει ακόμα και το τελειότερο μακιγιάζ στο ομορφότερο πρόσωπο. Η λύση είναι πάντα  ένας καλός ύπνος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό. Προσθέστε στην καθημερινή σας περιποίηση μια ελαφριά κρέμα ματιών, με βάση την καφεΐνη. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, έχετε πάντα φυλαγμένα στο ψυγείο, βρεγμένα σακουλάκια τσαγιού. Κάντε τα κομπρέσα 10 λεπτά πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας. Το αποτέλεσμα, γρήγορο και εμφανές θα σας εντυπωσιάσει.

2. Smoky eyes. Do it yourself!
Αναδεικνύουν το βλέμμα και προσθέτουν πολλούς πόντους γοητείας σε κάθε γυναίκα. Το λατρεύουμε, το ζηλεύουμε και φοβόμαστε να το κάνουμε μόνες μας.
Το smoky eye διέπεται από 2-3 απλούς κανόνες που αξίζει να τους δούμε:
Επιλέξτε χρωματική παλέτα. Έχετε κατά νου το παρακάτω, οι τόνοι του καφέ δίνουν πιο elegant και οι τόνοι του μαύρου πιο sexy βλέμμα. Αποφασίστε λοιπόν το «μήνυμα» που θέλετε να περάσετε και… πάμε στο επόμενο βήμα
Σχεδιάστε το περίγραμμα του ματιού. Με μια ουδέτερη σκιά πρώτα και στη συνέχεια με ένα μαλακό μολύβι σχεδιάστε το περίγραμμα του ματιού στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο. Οι πιο έμπειρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκιά σε μορφή κρέμας και eye liner. Μόλις τελειώσετε, «μουτζουρώστε» τα δύο υλικά με μια μπατονέτα.
Απλώστε σκουρότερη σκιά στο εξωτερικό μισό του πάνω βλέφαρου και ανοιχτότερη στο εσωτερικό μισό και… ξανα«μουτζουρώστε».
Ξαναπεράστε το περίγραμμα των ματιών με μολύβι ή eyeliner και διορθώστε με ένα βαμβακάκι με πούδρα τα σημεία που σας έχουν ξεφύγει δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο κάτω βλέφαρο.
Ολοκληρώστε με μάσκαρα. Περάστε δύο και τρεις στρώσεις για να δώσετε στις βλεφαρίδες χρώμα και μήκος.
Το βασικό tip για ένα επιτυχημένο smoky eye είναι το λεγόμενο «bluring» ή αυτό που πολλές ονομάζουμε «μουτζούρωμα». Ο στόχος είναι να μην φαίνεται που αρχίζει η μια απόχρωση και που τελειώνει η άλλη.

3. Σταθερό μακιγιάζ ματιών
Είτε δείτε μια συγκινητική ταινία, είτε κάνει ζέστη, είτε η μέρα πρόκειται να είναι ποοοολύ μεγάλη, το να χαλάσει το μακιγιάζ των ματιών είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και τα αποτελέσματα των μουτζουρωμένων ματιών δεν είναι ποτέ… κολακευτικά.
Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο των ματιών σας βάλτε βάση και πούδρα στα βλέφαρα. Αυτό θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ και θα κρατήσει τη σκιά και το μολύβι ή το eye liner στη θέση τους.
Εξασκηθείτε στο eye liner. Μπορεί να θέλει λίγη προπόνηση μέχρι να μάθετε να τραβάτε ίσιες γραμμές όμως το αποτέλεσμα είναι πιο σταθερό.
Χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα. Οι σύγχρονες αδιάβροχες μάσκαρα έχουν πολύ βελτιωμένη σύνθεση σε σχέση με το παρελθόν, είναι «φιλικές» με την τρίχα των βλεφαρίδων και βγαίνουν εύκολα με ένα απλό ντεμακιγιάζ ματιών. Ειδικά αν είστε ευσυγκίνητες, μια τέτοια κίνηση θα σας γλιτώσει από πολλά.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...