Τα χρώματα των ονείρων σας

Είτε πρόκειται για την δική σας ερωτική φωλιά είτε για το παιδικό υπνοδωμάτιο, η επιλογή του σωστού χρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει πάντα να έχει σαν γνώμονα την δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας.

Φυσικά όταν πρόκειται για την κύρια κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, η επιλογή θα πρέπει να ικανοποιεί απόλυτα και τους δυο. Από την άλλη, η παιδική κρεβατοκάμαρα, μπορεί να κλέψει την κεντρική ιδέα από κάποιο αγαπημένο παιδικό ήρωα και έτσι να ακολουθηθεί και η αντίστοιχη χρωματική ακολουθία για να δημιουργηθεί η κατάλληλη αίσθηση.
 

Λέγεται ότι μπορούμε να αντιληφθούμε τα χρώματα, ακόμα κι όταν τα μάτια μας είναι κλειστά, οπότε η επιλογή των χρωμάτων της κρεβατοκάμαρας θεωρείται μια από τις βασικότερες διακοσμητικές επιλογές στο σπίτι μας. Οι απαλές  αποχρώσεις, κατά κοινή ομολογία, είναι οι πλέον κατάλληλες για ξεκούραση και χαλάρωση

Το μπλε θεωρείται ότι είναι το χρώμα που συντελεί περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο χρώμα, για ένα καλό νυκτερινό ύπνο, δεδομένου ότι δημιουργεί την αίσθηση του διαστήματος και της επιβράδυνσης των κινήσεων, και λόγω αυτών των χαρακτηριστικών θεωρείται ότι είναι ένα ψυχρό χρώμα.

Οι καλύτερες λοιπόν επιλογές για μια κρεβατοκάμαρα ενηλίκων, είναι οι αποχρώσεις του μπλε (που εξαφανίζουν την αϋπνία) σε συνδυασμό με το κόκκινο (που αποπνέει πάθος και ρομαντισμό). Επιπλέον το μπλε συμβολίζει επίσης την έμπνευση, την αφοσίωση, την ειρήνη και την ηρεμία κι επομένως είναι το άριστο χρώμα που διευκολύνει την χαλάρωση και τον ύπνο.

Εάν εντούτοις έχετε ένα πρόβλημα να ξυπνήσετε από το βραδινό σας ύπνο,  οι αποχρώσεις του κίτρινου και της ώχρας είναι αυτές που θα ταίριαζαν στην κρεβατοκάμαρά σας, αφού παραπέμπουν καλύτερα στο ευχάριστο συναίσθημα της ανατολής του ήλιου.

Παιδικές κρεβατοκάμαρες


Οι παιδικές κρεβατοκάμαρες από την άλλη, αποτελούν ένα πιο σύνθετο πρόβλημα επιλογής χρώματος, δεδομένου ότι δεν είναι μόνο περιοχές για ύπνο και χαλάρωση, αλλά συχνά είναι δωμάτια όπου τα παιδιά περνούν την ώρα τους είτε παίζοντας είτε μελετώντας.

Για ένα νεογέννητο μωρό τα χρώματα δεν πρέπει ποτέ να είναι σκούρα ή έντονα, για να μπορεί πιο εύκολα το μωρό να ηρεμεί.
Η παραδοσιακή άποψη ότι το χρώμα συμβαδίζει με το φύλλο του παιδιού, εξακολουθεί να ισχύει και στις μέρες μας, με το μπλε να ταιριάζει στην αρσενική δύναμη Yin του ουρανού, αποτελώντας ένα ειρηνικό και ήρεμο χρώμα για ένα αγόρι.

Το ροζ που προέρχεται από το κόκκινο της “Μάνας Γης” θεωρείται ότι ταιριάζει στα κορίτσια.
Όσο τα χρόνια περνούν και τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, τότε τους αρέσουν περισσότερο τα ζωντανότερα χρώματα.
 Για τα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα βοηθούν ιδιαίτερα συνδυασμοί με αποχρώσεις του μπλε με πράσινο.
Το πράσινο χρώμα ηρεμεί το μυαλό και το βοηθά να συγκεντρωθεί στη μελέτη του αποτελεσματικά. Ο συνδυασμός μπλε και πράσινου χρώματος, έχει τη δύναμη να φέρει τις αρνητικές και τις θετικές ενέργειες ενός ανθρώπου σε ισορροπία.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...