Έρευνα αποκαλύπτει! To solarium αυξάνει κατά 75% την εμφάνιση μελανώματος!

Στο άρθρο που ακολουθεί έχω να μοιραστώ μαζί σου δύο εξαιρετικής σημασίας info: το πρώτο για να μην σε πιάσουν αδιάβαστη, το δεύτερο για να μην σε πιάσουν... άγχη για την υγεία της επιδερμίδας σου!


Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο: ήξερες ότι η γυναίκα που έκανε μόδα το μαύρισμα ήταν η Coco Chanel η οποία επέστρεψε με μαυρισμένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές της στην γαλλική Ριβιέρα; Μέχρι τότε, τάση ήταν οι λευκές επιδερμίδες που υποδήλωναν αριστοκρατική καταγωγή σε αντίθεση με τις μαυρισμένες που παρέπεμπαν σε γυναίκες που δούλευαν στους αγρούς.

Το δεύτερο, το οποίο τρόπον τινά είναι προέκταση του πρώτου, αφορά στις συνέπειες του μαυρίσματος ειδικά όταν το τελευταίο γίνεται με solarium. Την προσοχή σας παρακαλώ γιατί η πληροφορία που ακολουθεί είναι πολύ σοβαρή για την υγεία μας! Σύμφωνα με την πιο πρόφατη έρευνα που έγινε από την Αμερικανινή Ακαδημία Δερματολογίας (δημοσιεύθηκε στις 3 Μαϊου 2011) ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων χρησιμοποιούν κατά κόρον το solarium χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις συνέπειες από την χρήση του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε (τραγικούς!) αριθμούς
- Το 81% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το solarium συστηματικά ή αρκετά συχνά κατά την διάρκεια όλου του προηγούμενου χρόνου
- Το 25% (το 1/4 δηλαδή) έκανε solarium την περασμένη εβδομάδα
- Το solarium αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνο του δέρματος κατά 75% ειδικά στους καυκάσιους
- Γυναίκες ηλικίας 15-29 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα
- 1 στους 5 Αμερικάνους θα αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος σε κάποιο στάδιο της ζωής τους

Και μπορεί η έρευνα να νομίζεις ότι δεν σε αφορά (εδώ είναι Ελλάδα θα πεις!), αλλά ξανασκέψου το! Ποτέ χωρίς αντηλιακό στον ήλιο και αν θέλεις να αποκτήσεις πραγματικά χρυσαφένιο χρώμα με απόλυτη ασφάλεια απλώς αναζήτησε το δικό σου αγαπημένο self tan.


http://www.tlife.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...